Miért buknak az idősebb nők a fiatalabb pasikra?

Az ismeretségi körömben egyre gyakoribb, hogy 35-45 közötti, független nők húszas éveikben járó pasikkal randevúznak.

Úgy tűnik, ezek a párkapcsolatok jól működnek, hiszen a felek elégedettek. Pedig nyilván mindkét fél tudja, hogy a korkülönbségből eredő esetleges problémák veszélyt jelenthetnek a kapcsolat jövőjére. Rövid "közvélemény-kutatást" végeztem hát, hogy megtudjam: miért mennek bele a nők - és miért a férfiak?

Tapasztalat és magabiztosság

A srácok válaszai közt ez a két dolog szerepelt a legnyomósabb érvként, miért is nyomulnak egy középkorú csajjal, ahelyett, hogy a korukbeli lányokkal romantikáznának. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy tapasztalat címén a szexuális hozzáértésre céloztak, elmondom: a hétköznapi életben tanúsított gyakorlatiasságra és érettségre gondoltak.

Szerintük az a legjobb egy negyvenes nőben, hogy nem lehet elbizonytalanítani: nem "hisztizik", nem féltékenykedik - sőt, nem is játszmázik annyit, mint a fiatalabb társai. Ennek persze megvan a hátránya is, hiszen ha valami nem tetszik neki, azt határozottan közli. Sőt, akár egyik napról a másikra szakít...

Szex, szex és szex

A toplista második pontján a szex szerepelt. A fiúk szerint egy érettebb nő nemcsak kifinomultabb technikával rendelkezik az ágyban, de lelkesedésben sem marad el a fiatalabbaktól. Mivel a középkorú szingliknek gyakrabban van hosszabb "üresjárat" az életükben testiség terén, ezért egy aktuális kapcsolatban többször és intenzívebben kívánják a szexet. És persze a pasik ezt imádják...

Függetlenség

"Mikor az egyetemista osztálytársnőmmel jártam, folyton rajtam lógott. Mással sem volt elfoglalva, mint hogy hol tart éppen a kapcsolatunk, mit csináljunk a hétvégén, és hogy vajon mindig annyira tetszik-e nekem, mint mikor megismerkedtünk. A 38 éves barátnőm nem görcsöl ilyesmin. Éli az életét, dolgozik, gyereket nevel - eszében sincs számolgatni a perceket, hogy mikor hívtam utoljára... Szabad vagyok mellette, talán pont ezért akarok folyton vele lenni" - meséli az egyik pasi.

Forrás: Shutterstock

Ez tehát a pasik válasza. De vajon mit mondanak a nők?

Elismerés

Az általam megkérdezett csajok szerint a korukbeli férfiak többsége valamiféle túlidealizált szupernőt keres - akkor is, ha ő maga egyáltalán nem szuperpasi. Azt várják, hogy körberajongják és körbeugrálják őket, ráadásul - az internetes párkereső oldalaknak köszönhetően - gyakran több vasat tartanak a tűzbe.

Ezzel szemben egy huszonéves srác különleges szerencsének érzi, ha szóba áll vele egy igazi érett nő. Eszében sincs holmi versengés miatt irigyelni a nő eredményeit - inkább elismeri a teljesítményét... A velük egykorú férfiak közül viszont sokan kisebbségi érzéssel küzdenek ugyanezek miatt.

Szabadság

Egy középkorú nőnek sokat jelent, hogy a fiatalabb férfiak nem akarják megmondani neki, mit tegyen, hogyan éljen vagy hogyan nevelje a gyerekét - hiszen elismerik, hogy jóval tapasztalatlanabbak az élet ezen területein, mint ő. Alkalmazkodnak az időbeosztásához, és a külön töltött órákból/napokból sem csinálnak ügyet.

Úgy tűnhet tehát, hogy egy ilyen kapcsolat mindenki életébe csak pozitívumokat hozhat. Pedig a generációs különbségek egy idő után komoly problémákat is szülhetnek. Ezért aztán érdemes jól meggondolni, mielőtt ilyen viszonyba kezdünk - és csak akkor belevágni, ha valódi érzelmek állnak a kapcsolat hátterében.

Ugyanis nincs kétség afelől, hogy a fenti érvek mindkét fél számára kényelmessé és praktikussá teszik a viszonyt - ám ha az nem őszinte szerelemre és ragaszkodásra alapul, akkor előfordulhat, hogy nem éli túl a generációs nehézségeket.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek