Miért buknak az idősebb nők a fiatalabb pasikra?

Az ismeretségi körömben egyre gyakoribb, hogy 35-45 közötti, független nők húszas éveikben járó pasikkal randevúznak.

Úgy tűnik, ezek a párkapcsolatok jól működnek, hiszen a felek elégedettek. Pedig nyilván mindkét fél tudja, hogy a korkülönbségből eredő esetleges problémák veszélyt jelenthetnek a kapcsolat jövőjére. Rövid "közvélemény-kutatást" végeztem hát, hogy megtudjam: miért mennek bele a nők - és miért a férfiak?

Tapasztalat és magabiztosság

A srácok válaszai közt ez a két dolog szerepelt a legnyomósabb érvként, miért is nyomulnak egy középkorú csajjal, ahelyett, hogy a korukbeli lányokkal romantikáznának. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy tapasztalat címén a szexuális hozzáértésre céloztak, elmondom: a hétköznapi életben tanúsított gyakorlatiasságra és érettségre gondoltak.

Szerintük az a legjobb egy negyvenes nőben, hogy nem lehet elbizonytalanítani: nem "hisztizik", nem féltékenykedik - sőt, nem is játszmázik annyit, mint a fiatalabb társai. Ennek persze megvan a hátránya is, hiszen ha valami nem tetszik neki, azt határozottan közli. Sőt, akár egyik napról a másikra szakít...

Szex, szex és szex

A toplista második pontján a szex szerepelt. A fiúk szerint egy érettebb nő nemcsak kifinomultabb technikával rendelkezik az ágyban, de lelkesedésben sem marad el a fiatalabbaktól. Mivel a középkorú szingliknek gyakrabban van hosszabb "üresjárat" az életükben testiség terén, ezért egy aktuális kapcsolatban többször és intenzívebben kívánják a szexet. És persze a pasik ezt imádják...

Függetlenség

"Mikor az egyetemista osztálytársnőmmel jártam, folyton rajtam lógott. Mással sem volt elfoglalva, mint hogy hol tart éppen a kapcsolatunk, mit csináljunk a hétvégén, és hogy vajon mindig annyira tetszik-e nekem, mint mikor megismerkedtünk. A 38 éves barátnőm nem görcsöl ilyesmin. Éli az életét, dolgozik, gyereket nevel - eszében sincs számolgatni a perceket, hogy mikor hívtam utoljára... Szabad vagyok mellette, talán pont ezért akarok folyton vele lenni" - meséli az egyik pasi.

Forrás: Shutterstock

Ez tehát a pasik válasza. De vajon mit mondanak a nők?

Elismerés

Az általam megkérdezett csajok szerint a korukbeli férfiak többsége valamiféle túlidealizált szupernőt keres - akkor is, ha ő maga egyáltalán nem szuperpasi. Azt várják, hogy körberajongják és körbeugrálják őket, ráadásul - az internetes párkereső oldalaknak köszönhetően - gyakran több vasat tartanak a tűzbe.

Ezzel szemben egy huszonéves srác különleges szerencsének érzi, ha szóba áll vele egy igazi érett nő. Eszében sincs holmi versengés miatt irigyelni a nő eredményeit - inkább elismeri a teljesítményét... A velük egykorú férfiak közül viszont sokan kisebbségi érzéssel küzdenek ugyanezek miatt.

Szabadság

Egy középkorú nőnek sokat jelent, hogy a fiatalabb férfiak nem akarják megmondani neki, mit tegyen, hogyan éljen vagy hogyan nevelje a gyerekét - hiszen elismerik, hogy jóval tapasztalatlanabbak az élet ezen területein, mint ő. Alkalmazkodnak az időbeosztásához, és a külön töltött órákból/napokból sem csinálnak ügyet.

Úgy tűnhet tehát, hogy egy ilyen kapcsolat mindenki életébe csak pozitívumokat hozhat. Pedig a generációs különbségek egy idő után komoly problémákat is szülhetnek. Ezért aztán érdemes jól meggondolni, mielőtt ilyen viszonyba kezdünk - és csak akkor belevágni, ha valódi érzelmek állnak a kapcsolat hátterében.

Ugyanis nincs kétség afelől, hogy a fenti érvek mindkét fél számára kényelmessé és praktikussá teszik a viszonyt - ám ha az nem őszinte szerelemre és ragaszkodásra alapul, akkor előfordulhat, hogy nem éli túl a generációs nehézségeket.

Forrás: Szabó Gábor
Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?