Ha nem posztolod azonnal, nem is vagy igazán szerelmes!

"Drágám, egyetlen szerelmem, kinek tüzes szemének sugarától megolvadt a szívem, köszönöm, hogy rád találhattam. Csak te érted, mi is ez a lángolás bennem."

Ilyen és hasonlóan túlcifrázott posztok árasztják el a közösségi oldalakat. Szerelmespárok posztolgatnak egymás idővonalára, és se szeri, se száma a sokszor csöpögős szerelmi vallomásoknak. És vajon mire jók ezek? Mert persze, szép is a szerelem, és én megértem, hogy tombolnak benned a hormonok - de miért posztolod ki nyilvánosan, ha mi úgysem érthetjük mindazt, ami benned zajlik? Úgy tűnik, ma már nem elég a másikkal tudatni, mennyire imádod, erről még az 520. ismerősödnek is tudomást kell szereznie.

Most akkor kinek vallasz szerelmet?

Kivel szeretnéd tudatni a legbensőbb érzéseidet, gondolataidat? Régen megírtuk egymásnak levélben, ma kiposztoljuk és nyilvánossá tesszük a másiknak tett vallomásainkat. És ez folyamatosan így megy - nem csupán a kapcsolat bejelentésekor. Pedig a közösségi oldalon is létezik privát üzenet funkció... Mitől lesz több az az üzenet, amit mindenki számára elérhetővé teszel? Attól lesz értékesebb, ha több lájkot kap? Nem elég, ha csak a párodnak tetszik?

Oda-vissza mennek a giccsbe hajló vallomások és célozgatások a közös élményekre: "Tudod, kivel volt jó tegnap este!" - Hát hogyne tudná, ha ő is ott volt? De nem biztos, hogy a többiek kíváncsiak arra, mi is zajlott köztetek előző éjszaka.

Ráadásul ezek az áltitokzatos üzenetek varázsukat vesztik, hiszen a célszemélyen kívül még legalább egy félfalunyi ember - vagy egy egész - olvassa őket. Vannak, akik azt is megkérdőjelezik, hogy valósak-e az ilyen "kikiabált" érzelmek. Na, de induljunk ki abból, hogy ezek valódi és mély érzések!

Forrás: Shutterstock

Miért is tűnhet jó ötletnek felpakolni az évődéseiteket az üzenőfalra?

  1. Önbizalomhiány miatt. Például, ha nem vagy biztos magadban, de tudatni akarod az esetleges vetélytársakkal és az egész világgal, hogy "El a kezekkel Tamástól/Annamaritól, mert ő már az enyém!"
  2. Lájkvadász céllal, hogy mindenki számára bizonyítsd, mennyire boldogok vagytok.
  3. Vagy csak azért, mert ma ez a divat, és mindenki ezt teszi.

Ha te úgy érzed, hogy csak az által leszel különleges, ha világgá kürtölöd, hogy van valaki, akinek fontos vagy, akkor tévedsz. Ehhez nem szükséges mindenkit meggyőznöd. Egyébként is, mire fel ez a nagy felhajtás? Én azt vallom, hogy a boldogsághoz, elégedettséghez nem kell mások jóváhagyása - sem az elismerésük, sem az irigységük.

A saját boldogságodra koncentrálj és ne arra, hogy mások boldognak lássanak! Ebbe fektess energiát, mert azt az időt, amit elvesztegetsz a bizonygatással, a belső harmóniád ápolására is fordíthatnád.

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?