Az egyenruha szexuális vonzereje - pszichológus szemmel

Csillogó jelvények, feszes pólók, az övön himbálódzó bilincs, duzzadó izmok, elszánt tekintetek és azok a szigorú tisztelgések... Szerintem egyértelműen kijelenthetjük, hogy van valami kifejezetten szexi az egyenruhás férfiakban.

De mégis mi az, ami miatt ennyire vonzónak és erotikusnak tartják őket a nők? A szigorú fegyelem miatt? Az egyenruha miatt? Ahogy vonulnak? Az izgalom és veszély miatt, amit nap mint nap átélnek? Valószínűleg minden nő kicsit más választ adna erre, de összeszedtem nektek 7 dolgot, ami miatt nehéz türtőztetni magunkat, ha találkozunk egy egyenruhás pasival.

1. A bátor hős

Az egyenruhás férfiak szakmája - legyen az rendőr, tűzoltó vagy orvos - alapból azt a benyomást kelti, hogy rendszeresen veszélyes helyzetekbe kerülnek, ahol helyt kell állniuk. Nemcsak a vakmerőséget és bátorságot jelképezik, de a biztonság érzetét is keltik bennünk (és a társadalomban is).

2. Kirobbanó egészség

Az egyenruhás férfiak jellemzően kemény fizikai munkát is végeznek, és karban tartják magukat, hogy mindig formában legyenek. Az uborkareszelésre alkalmas, kockás hasat csak mellékesként említeném meg, de gondolom, mindenki fejében megfordult már, hogy ilyen erőnléttel és állóképességgel mire lehet képes valaki az ágyban...

Forrás: AFPforum/ EyePress/Eyepress News

3. A megmentésre váró királylány

Az egyenruha csomó olyan tulajdonságot jelképez, amire a nők ősi módon vágynak: hatalom, magabiztosság, védelem és erő. Az egyenruha egy olyan férfi sztereotípiát jelképez, ami a női fantázia részévé válik. Ők a modern, 21. századi lovagok, akik eljönnek a toronyba zárt, megkötözött királylányért fehér lovon, és megmentik őt. És ki ne vágyna egy kis kikötözős-megmentős szerepjátékra?

4. Magabiztosság

A kutatásokból tudjuk, hogy a magabiztosság és a magabiztosságot sugárzó megjelenés pozitív irányban függnek össze a vonzerő mértékével. Tehát a nagyobb fokú magabiztosság magasabb szintű vonzerővel jár együtt. Hát láttatok már olyan tűzoltót, akit nem találtatok szexinek?

5. Szexuális tabu

A különböző egyenruhák különböző fantáziákat idézhetnek fel, de van bennük egy közös vonás: az egyenruhás férfi, aki teszi a kötelességét, és szigorú szabályok között dolgozik. Ezek a férfiak elfoglaltak, elérhetetlenek és megközelíthetetlenek, vagyis szexuális tabuk. És hát nem mindig arra vágyunk, ami tiltott?

Forrás: AFPforum

6. Egy kis BDSM

Valami van az egyenruhás férfiakban, ami autoritást sugároz. Ez könnyen előhozza a nőkből a kisördögöt, hogy valami csintalanságot csináljanak annak érdekében, hogy észrevegyék őket. Hiszen mind fantáziáltunk már arról, hogy félreállít minket egy rendőr az út szélén, de ahelyett, hogy bírságot szabna ki, inkább az ágy melegében büntet meg egy kis bilincs és egyéb eszközök társaságában...

7. Elköteleződés

Az egyenruha egy olyan típusú munkát, szolgálatot sejtet, amit a nagyobb jó érdekében végeznek. Akár a tűzoltókról, vagy a katonákról beszélünk, a szolgálatban lévő férfiak kitartást és elkötelezettséget mutatnak munkájuk iránt. A nők számára ez a tulajdonság megbízhatóságot és állandóságot jelent. Az elköteleződésre való képesség nagyon szexi!

Az egyenruhás férfiak csakugyan kitűnnek a tömegből. A külsőségeken kívül is sok lenyűgöző tulajdonság van, ami miatt szexinek találjuk őket. Biztonságot, stabilitást, tiszteletet és fegyelmet képviselnek, vagyis sok mindent, amit egy nő egy párkapcsolatban keres. De ne feledjük: az egyenruha semmire sem garancia - legfeljebb egy jó kiindulási alap! ;)

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum

    Ezt olvastad már?