novella kibeszélő creepy
Talán egy órája utazom, amikor a taxi megáll. Kifizetem, és kiszállok. Az autó azonnal otthagy. Az órámra nézek, úgy döntök, egy cigi még belefér. Miközben mélyeket szívok belőle, a füstön át alaposan szemügyre veszem az épületet. Olyan, amilyennek elképzelünk egy alvásklinikát, magas és karcsú, szabályos építmény. Fenségesen mutat ezen a kihalt külvárosi részen. Ablakaiban nem látok fényt – biztos többen is épp álmodnak. A bejárathoz apró lépcsősor vezet, az alján állva nem lehet belátni. Az jár a fejemben, hogy reggeltől megváltozik az életem. Elpöckölöm a csikket, majd elindulok a hatalmas és sötét épület belseje felé.

A fotocellás ajtó nyikorogva nyílik, a végtelen csendbe belemar a hangja. Sietve lépek az előtérbe, nehogy a mozgásom ismét működésbe hozza. Velem szemben a porta, de a pult mögött nem ül senki. Balra négy lift, nyitott ajtajukból ömlik a fény. Épp olyan, amilyennek éjjel, egy nem túl fontos irodaházat elképzel az ember. Egy csengőt keresek a pulton, hogy jelezzem az őrnek, itt vagyok, de helyette egy papírt találok, tetején a nevemmel. Megfogom, és teszek pár lépést a liftek felé, hogy könnyebben el tudjam olvasni: „Jöjjön fel a 11. emeletre, már várjuk." Rövid és lényegre törő. Orvosok, az ember ne is várjon tőlük kisregényt.

A hozzám legközelebbi liftet választom, benyomom a legfelső emelet gombját. Az ajtó bezárul, teret adva a neonfénynek. A tükörben hosszan nézem karikás szemeimet, rikító kék színük még nem tűnt el. Hosszú ideje most először nem tölt el undor, pedig a hónapok óta tartó álmatlanságom mindenemen átüt. Tudom, hogy ez már csak a múlt, a jövő pedig ott vár engem a 11. emeleten. Amikor a lift megáll, és ajtaja kinyílik, egy bájos recepciós hölgyet pillantok meg. Mosolyogva köszönt. Jó érzés, hogy itt minden, amolyan magánklinika-szerű fényárban úszik. Kitöltöm az elém tett bejelentkezési lapot, mire a végére érek, már egy nővér áll mellettem, hogy elkísérjen a szobámba.

Forrás: Shutterstock

Nem beszélgetünk, ő megy elől én pedig követem – kifejezetten csinos. A hosszú folyosón senkivel sem találkozunk, amin nem csodálkozom, hiszen későre járt már. A 111-es szobát kapom. A nővér kedvesen kinyitja nekem az ajtót, felkapcsolja a villanyt, majd magamra hagy azzal, hogy fél óra múlva visszajön. A szoba kényelmes és tiszta. Az ágyamon ott vár a hálóruha, a papucs és egy tisztasági csomag. Átöltözöm, elrakom a ruháimat, és megpróbálok lazítani. Az ágy melletti asztalkán megpillantok egy pohár vizet, hirtelen mérhetetlenül szomjasnak érzem magam. Egy húzásra lemegy az egész. Pár pillanattal később homályosan kezdek látni, elnehezül a karom és a lábam. Már épp megijednék, amikor nyílik az ajtó, és belép a nővér. Remek, épp időben, gondolom. De nincs egyedül, két másik fehérruhás alak is van vele. Nem szólnak hozzám, csak leszorítanak az ágyra. Próbálok ellenkezni, kiabálni, de a nővér rám sem néz, csak a két alakhoz beszél: „Hagyd a száját, a lábát fogd! Úgyse hallja meg senki!"A már távolról sem kedves és csinos nővér valamit belém döf. Égő érzés áramlik szét a testemben, de nincs időm felfogni, hogy mi történik velem. Képszakadás.

A novella a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Sötétben ébredek. Pánikszerűen felülök az ágyban és körbenézek, de senkit sem látok a szobában. Már nem érdekel, hogy az alváshiánytól zombiként élek, nem akarok gyógyírt, csak egy dolog jár a fejemben: „Menekülj!" Leszállok az ágyról, és az ajtó felé indulnék, ám ekkor a folyosóról közeledő lépteket hallok. Olyan gyorsan és egyben olyan halkan, ahogy csak tudok, visszafekszem. Épp akkor hunyom le a szemem, amikor az ajtó kinyílik. Pár pillanat, csak ennyit kell kibírnom, csak ennyi ideig kell visszafognom a helyéből majd' kirobbanó szívemet.

Újra sötét, az ajtó ismét zárva. Annyi időm van csak, hogy oldalra forduljak, kiadom a gyomrom tartalmát. Ahogy felnézek, a szemem sarkában meglátok egy alakot, hideg verejték csorog végig a gerincemen. „Feküdjön vissza, még nem végeztünk", hallom éles női hangját, majd felém lép, de nem úgy, mint egy ember.

A mozgása furcsán darabosnak tűnik, mintha széttörték volna a csontjait, amik rosszul forrtak össze. Megmarkolom a mellettem álló infúziótartót, és nagy lendülettel hozzávágom. A nő, vagy mi, elterül az ágyam végében, ami elég időt hagy nekem, hogy kilépjek az ajtón, és betegyem magam mögött.

Forrás: Shutterstock

Gyorsan körbenézek, balra van a lift. Elindulok, de pár lépés után elkezdek szédülni, hogy ne essek el, megkapaszkodom a folyosó falában. De a vakolat, ahol hozzáérek, leválik a falról, mint főtt bőr a húsról. Undorodva elrántom a kezem, és megpróbálok középen maradni, de így lényegesen lassabban haladok. Már csak hét, nem hat lépés és ott a lift, látom, ahogy világít. A hátam mögött hallom, ahogy egy ajtó kicsapódik, majd egyből utána apró kaparászó léptek iramodnak meg felém. Nem fordulok meg, nem akarom tudni mi követ a folyosón, a látványtól az agyam egész biztos leblokkolna. Csak a liftre koncentrálok: négy, három, egyre közelebbről hallom, kettő, egy, beesek a liftbe, nulla... próbálok felnyúlni, hogy megnyomjam a nullát. Sikerül, ám, mielőtt az ajtó összezárulna, egy csáp nyúl be rajta, de már késő, nem tudja szétfeszíteni.

A lift elindul, a csáp pedig egy hangos reccsenéssel elhagyja gazdáját, és lehull elém a padlóra. Kedvem lenne rátaposni párszor, de mezítláb vagyok, így csak átlépem, és szorosan az ajtóhoz állok. Amint kinyílik, rohannom kell, tudom. Veszek pár mély levegőt, hangosan kifújom, és koncentrálok. A lift megáll, én pedig egyből a bejárat felé indulok. Nem nevezném futásnak, de már gyorsabb vagyok. A fotocellás ajtóhoz érek, de nem nyílik. Körbenézek, nem látok semmi mozdíthatót, így ütni kezdem, de meg sem reped. A lift ajtaja kinyílik. Összegömbölyödök, és várok, hogy az ismert kaparászó hang közelebb érjen.

Reggel egy fiatal férfi sétál ki a klinikáról, boldog és elégedett. Eközben a 111-es szobában egy idős férfi fekszik, aszott teste nem kecsegtet sok reménnyel. Amikor a nővér belép hozzá, mintha mondani akarna valamit, de az ápoló ujját a szájához teszi. Nem tehet mást, élénk kék szemében könnyek gyűlnek, majd lassan lehunyja őket, és megpróbált végre aludni.

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.