sorozat kibeszélő Henry Cavill magazin Vaják Netflix
Azt hiszem a koronavírus egyik nagy hozadéka számomra az, hogy Netflix-függő lettem, azaz mindig nyomon követem a frissen megjelenő sorozatokat. A Vaják első évadát nem láttam, de amikor megjelent idén a második évad, felkeltette az érdeklődésemet. Elkezdtem nézni. Gondoltam, mit veszíthetek, arra viszont nem számítottam, hogy teljesen beszippant majd.

Sokat gondolkoztam azon, miért láncol a Vaják ennyire a laptop elé. Mi a sorozat titka? Nyilván van neki több is, de most összegyűjtöttem 5 indokot, ami miatt én nagyon megszerettem a sorozatot. Az írás nyomokban spoilert tartalmaz!

1. Henry Cavill

Őszintén szólva nem láttam eddig egy Henry Cavill filmet sem, s bár az elején még kicsit fura volt a hosszú, fehér hajú fickó és a mogorva természete, pár rész után azt éreztem, örökké tudnám őt nézegetni. Igaz, nem beszél sokat, nem is feltétlenül kedves, fürödni sem szeret, de mégis árad belőle az a tesztoszteron és férfierő, amitől bizony nekünk nőknek megremeg a térdünk. Ehhez nagyban hozzájárul a szépen kidolgozott felsőteste, amit meg is mutat az ikonikus fürdőkádas jelenetben, de a második évadban az is elképesztően vonzóvá teszi, ahogy mindenáron szeretné megvédeni Cirit. Ciki, vagy nem ciki, én is elfogadnám testőrömnek ezt a vajákot, még akkor is, ha ezzel most alátámasztom azt a klisét, hogy a nők a rosszfiúkra buknak.

2. Yennefer története

Azért, hogy lássátok, nem csak Geralt miatt néztem a sorozatot, itt van rögtön Yennefer története, ami szintén magával ragadott. Lebilincselő, ahogy a védtelen, bántalmazott, csúnya lányból egy varázslatos szépségű, nagy hatalmú varázsló lesz. De, mint mindennek, ennek is komoly ára van. Nőként tökéletesen tudtam azonosulni Yennefer szenvedésével, kétségeivel és görcsös akarásával, hogy megváltoztassa a sorsát. Az ő és Geralt története is az egyik kedvenc szálam a sorozatban. Olyan ez, mint sokszor a való élet: egy se veled, se nélküled kapcsolat, és mindvégig nagyon szurkoltam, hogy beteljesedjen.

Forrás: Netflix

3. „Akiket összeköt a végzet, mindig megtalálják egymást."

Ez a kedvenc idézetem a két évadból. Akkor hangzik el, amikor Geralt és Ciri a sok megpróbáltatás után végre egymásra találnak. Szerintem ez az egyik legmeghatóbb jelenet, ami azt is szimbolizálja, hogy bármerre is sodorja az embert az élet, akivel dolga van, azzal össze fog találkozni. Nem is lehetne másképp. Geralt és Ciri közös története a második évad fő szála, ami leginkább egy apa-lánya kapcsolatot jelenít meg és sokkal emberibbé és szerethetővé teszi az amúgy néha érzelemmentesnek tűnő vajákot.

4. A harcos és varázslós jelenetek

Ríviai Geralt egyik legfontosabb ismertetőjele, hogy pénzért szörnyeket öl. A sorozat bizony jó sokféle szörnyet felvonultat, Geralt azonban hősiesen megküzd mindegyikkel. Kicsit olyan ez, mint az akciófilmekben: a főhősnek általában nem esik baja, cserébe egy élmény nézni, ahogy elszánt tekintettel és izmos karjaival forgatja a kardot. A leglátványosabb jelenetek azonban mégsem vajákunkhoz kötődnek, hanem Yenneferhez, Cirihez és a varázsló világhoz, akik különleges képességeikkel veszik fel a harcot az ellenséggel.

5. A párhuzamos történetszálak, melyek végül összefonódnak

A Vaják olyan, mint egy mese, csak épp felnőtteknek szól. Megismerjük benne a főszereplők múltját, szép lassan megértjük az összefüggéseket, mielőtt véglegesen összefonódik a sorsuk. Ez nem egy unalmas, közhelyes történet. Megjelennek benne tündék, törpék, varázslények, van benne család, szerelem, barátság, árulás. Az a tipikus sorozat, amit nem lehet abbahagyni, szinte beköltöznek a szereplők az otthonunkba és a gondolatainkba. Már alig várom a harmadik évadot!

Nyitókép: Netflix

Te láttad a Vaják című sorozatot?

Aki bűnt követ el, az mindig bűnös maradhttps://she.life.hu/kultur-mi/20220106-aki-bunt-kovet-el-az-mindig-bunos-marad-sandra-bullock-megbocsathatatlan.htmlEmily in Paris: cukormázas szerelem és tarka ruhaköltemények Párizs utcáinhttp://she.life.hu/kultur-mi/20220106-a-valosagtol-elrugaszkodott-emily-in-paris-valogatott-klisekkel-ugyan-de-belopta-magat-a-szivunkbe.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.