Raszputyin: Szerzetes, gyógyító, sarlatán, akinek a falloszáról ódákat zengtek a nők

"Ra ra Rasputin Russia's greatest love machine. It was a shame how he carried on..."  A legendásan gonosz orosz történetét a Boney M. is megénekelte, a kissé butyuta sláger pedig meghódította a világot. De tényleg csak ennyi volt Raszputyin, akinek hímtagjáról a mai napig legendák keringenek? 

Az egykori sztárcsapat remekül megfogta a témát, amit egy diszkósláger elmondhat az orosz történelem egyik legmeghatározóbb alakjáról, Grigorij Jefimovics Raszputyinról, azt elmondta. Tanulatlan nyugat-szibériai parasztként kezdte a "pályafutását". Felnőttként tanult meg írni-olvasni, addig - tanulási lehetőségek híján - analfabétaként tengette életét. Csavargott, nők után futott, ivott és állítólag a lopástól sem riadt vissza. A munkával való viszonya enyhén szólva rendezetlen volt, magyarul: kerülte azt.

Tizennyolc évesen feleségül vett egy dolgos parasztlányt, aki hét gyermekkel ajándékozta meg, ám közülük csak hárman élték meg a felnőttkort. Huszonnyolc éves korában csapta meg a vallás szele: egyik éjszaka álmából felriadva megszólította a falon lógó Mária-ikon, és arra buzdította, menjen, vándoroljon és tisztítsa meg az embereket a bűntől.Több sem kellett Raszputyinnak, családját hátrahagyva zarándoklatra indult, amivel el is kezdődött a sikertörténete, majd bukása.

Végigjárta az országot, gyakran kolostorokban aludt, állítólag az ortodox kereszténység fellegvárába, a görögországi Athosz-hegyre is eljutott. Mondtak róla mindenfélét: kalandor, szerzetes, gyógyító, sarlatán. Ami tény, hogy mire Miklós cár udvarába ért, már látomásairól, gyógyító tevékenységéről volt híres, nem csoda, hogy a cárné, akinek egyetlen fia, Alekszej cárevics vérzékenységben szenvedett, pártfogásába vette őt. A cár egyik, ha nem a legbefolyásosabb embere lett, aki politikai döntésekbe is beleszólt.

Látomásai és az őt körülvevő misztikum miatt hatalmas, többnyire nőkből álló rajongótábora lett, de imádói között azért akadtak férfiak is. Ezt és a helyzetét kihasználva orgiákat szervezett, ahova bűnös életet élő nőket vitt azzal a felkiáltással, hogy megtisztítja őket vétkeiktől. A szertartásnak álcázott eseményeken ütötte-verte őket, miközben közösült is velük.

Forrás: Wikipedia/Karl Bulla

Egyébként is szabados szexuális életet élt, nők tömegei zengtek dicshimnuszt a nemtelen játékokra használt nemesebbik szervéről, közülük többen azt állították, hogy a 28-30 centi hosszú varázspénisz okozta csodától szeretkezés közben elájultak.

Mi volt a titka? Hogy nem a vonzó külseje, az biztos. A nemi szerve mérete? Erről is folynak viták. Az egyik volt szeretője szerint a híres fallosz a méretét egy hatalmas, rücskös szemölcsnek köszönhette. Viszont a merénylet áldozataként elhunyt, állítólag nőket hipnotizáló "szent ember" a gyilkosai szerint teljesen átlagos méretekkel volt megáldva. Honnan tudják? Halála után levágták a nemi szervet, de mivel a boncolási jegyzőkönyv eltűnt, akár hazudhattak is. A sztori szerint a levágás után a neves pénisz elkezdte önálló életét. Állítólag egy szobalány kijuttatta az országból, és párizsi nőknek adta át megőrzésre. A pénisz büszke őrei bálványként imádták a csodatévő falloszt, amit ennek megfelelően egy ékszerdobozban tároltak. Tőlük követelte "vissza" Raszputyin nővére, az akkoriban Kaliforniában élő Marija. A testvér 1977-ben bekövetkezett halála után a totemet aukcióra bocsátották, Michael Augistine gyűjtő vette meg, aki szakértő véleményét kérte a megszerzett kincsről. Inkább ne tette volna! Kiderült ugyanis, hogy az addig féltve őrzött ékesség csupán egy átlagosnál nagyobb tengeri uborka.

Itt meg is állhatna a történet, ha mindenki elfogadta volna az eredményt, de nem így történt. Ugyanis Igor Knyazkin, az Orosz Természettudományi Akadémia prosztatakutató központjának igazgatója szerint, aki jelenleg büszke tulajdonosa a testrésznek, a pétervári múzeum műtárgya nem más, mint Raszputyin eredeti és hamisítatlan óriási pénisze, amelynek már a látványa is gyógyítja az impotenciát.

Knyazkin egyébként 6600 euróért jutott a vitatott kiállítási tárgyhoz, amire roppant büszke, mert ahogy ő mondta, az oroszoknak így már nincs okuk irigykedni az amerikaiakra, akik Napoleon hímtagját őrzik, hiszen most már nekik is van egy híres sajátjuk.

Ezek is érdekelhetnek