Rossz férfiba szeretett bele, ezért 25 évig fogságban tartotta anyja Blanche Monnier-t

szerelem sokkoló kibeszélő fogvatartás magazin
Több olyan felháborító történetet hallottunk már, ahol fiatal nőket elrabolnak és fogva tartanak, de az egészen ritka, amikor valakit a saját anyja zárja be egy szobába, csak azért, mert nem a megfelelő férfiba lett szerelmes.

Mint minden más francia társaságban 1876-ban, Blanche Monnier is kétségbeesetten vágyott a szerelemre. 25 évesen még mindig nem ment férjhez, pedig ő már nagyon szeretett volna elköteleződni, hogy tovább léphessen az életében és elhagyhassa a családi fészket. Végül aztán csak rátalált a szerelem egy idősebb ügyvéd személyében, amit édesanyja a végsőkig ellenzett, mivel a férfi sem korban, sem rangban nem illett a gyönyörű lányhoz.

Blanche nem sokat törődött anyja akaratával, szíve mindenáron idős szerelme felé húzott, feleségül akart menni hozzá. Madam Monnier azonban megtiltotta, hogy találkozzon a férfival, sőt, könyörgött neki, hogy szakítson vele azonnal. Blanche továbbra is ellenállt és ekkor megszületett egy ördögi terv édesanyja fejében.

Bezárta lányát egy apró tetőtéri szobába, amelyet redőnyökkel barikádozott el, hogy ne jusson a szobába természetes fény. Azzal zsarolta meg Blanche-t, hogy csak akkor engedi ki, ha a lány megszakítja a kapcsolatot a nincstelen ügyvéddel.

Blanche Monnier anyja Forrás: new.qq.com

Blanche azonban szerelmes volt, nem akarta szerelmét elveszíteni, így inkább a fogságot válaszotta, mint hogy meghajoljon édesanyja akarata előtt. A szobában maradt, vacsora maradékokat evett, amelyet anyja adott neki és az emeleten hagyott szénaágyon aludt. Családja mély tiszteletnek örvendett, így senki sem kérdőjelezte meg, amikor azt állították, a 27 éves Blanche Monnier elhunyt. Látványosan meg is gyászolták, elsiratták, így senki nem kereste a fiatal lányt. Bár szerelme 1885-ben elhunyt, Blanche nem került ki még egy ideig a családi börtönből.

1901-ben végül fordult a kocka: a francia rendőrség kapott egy névtelen levelet, amiben azt állították, hogy valami szégyenletes dolog zajlik a monnieri címen. A besúgó azt írta, hogy a zárt ablak mögül sikolyok hallatszanak. Noha a rendőrség tudta, hogy Blanche Monnier meghalt, mégis kimentek nyomozni, hogy ellenőrizzék az állítások hamis mivoltát. Amikor megjelentek a háznál, Madame Monnier nem akarta őket beengedni, így a rendőrök kénytelenek voltak berúgni az ajtót. Amint beléptek a házba, megcsapta az orrukat a bűz, ami a padlásszobából áradt.

Így találtak rá az akkor már 50 éves Blanche Monnier-re, aki láncra verve, meztelenül feküdt az ételmaradékokkal és széklettel vastagon beborított ágyon. A nő csontsovány volt, mocsok borította a teljes padlót, mindenütt rovarok és férgek hemzsegtek. Sokkoló látvány volt.

Szörnyű állapotban találtak rá a 25 évig fogságban tartott Blanche Monnier-re Forrás: Wikipédia

A rendőrség azonnal letartóztatta édesanyját és bátyját, akit Madama Monnier szintén manipulált. A férfi sosem házasodott meg, még 50 évesen is otthon élt, soha meg nem kérdőjelezve anyja tettét. Amikor a rendőrség kihallgatta, Madame Monnier azt állította, hogy Blanche erőszakos hajlamú, elmebeteg nő volt. Bátyja is azt mondta, hogy bármikor elmehetett volna, ő mégis úgy döntött, hogy nem menekül el a kínzókamrából, ahová anyja bezárta.

Madama Monnier végül megtört tette súlya alatt, 15 nappal lánya szabadulása után elhunyt szívrohamban. Blanche kórházba került, ahol végre rendesen megfürdették, etették, majd pszichiátriai intézetbe került, ahol élete hátralevő részét töltötte. Bár fizikailag rendbejött, lelkileg sosem tudta feldolgozni, ami vele történt. Elvették az életét, amit már soha nem kaphatott vissza.

Nyitókép: refleksjeniesymetryczne.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.