halál Tennessee Williams kibeszélő magazin Bohumil Hrabal híres ember furcsa
Egy ember halála mindig tragédia a szerettei, barátai és persze ismert személy esetében a rajongói számára. Ám egyszerűen van, amikor nem lehet mosolygás nélkül kibírni, ha megtudjuk, pontosan mi okozta a végzetét. Most ismert emberek furcsa halálát gyűjtöttem össze, melyeken hidd el, mindenki megdöbbent értetlenséggel és persze kissé morbid nevetéssel reagál.

Aiszkulosz vesztét kopasz feje okozta. Történt ugyanis, hogy az ókori görög drámaíró rosszkor volt rossz helyen. Egy sas épp egy megfelelő sziklát, követ keresett, hogy a karmai közt tartott teknőst ráejtve széttörje páncélját, hozzájutva így a húsához. A magasból nézve Aiszkulosz feje épp megfelelőnek tűnt, a madár célzott, a drámaíró pedig koponyatörést szenvedett, amibe i.e. 455-ben bele is halt.

1997-ben, Bohumil Hrabal-t kórházban kezelték. A 82 éves cseh író egy napon úgy döntött, megeteti az ablaka alatt lévő galambokat, ám túlságosan kihajolt, elvesztette egyensúlyát és kiesett. Öt emeletet zuhant és meghalt.

II. György 1760. október 25-én, a reggeli kakaója elfogyasztása után úgy érezte, hogy ideje elmenni a mosdóba. A vécén ülve, épp nagydolgát végezve, szívében elpattant egy ér, amibe az uralkodó belehalt. 76 éves volt.

1927-ben, korának híres francia táncosnője, Isadora Duncan egy kabrióban utazott, amikor hosszú sáljába belekapott a szél. A vékony anyag beleakadt az autó kerekének küllőjébe, ami hátrarántotta Isadora nyakát, eltörve a csigolyáit. A művésznő azonnal meghalt.

Isadora Duncan Forrás: AFP

Egy kerti partin nem történhet semmi rossz, gondolhatnánk, pedig Sherwood Anderson amerikai író vesztét épp egy ilyen összejövetel okozta 1941.ben. Az író egy kis szendvicset vett a szájába, de a benne lévő fogpiszkáló a torkán akadt, és megfulladt.

Boris Sagal amerikai filmrendező 1981-ben épp egy helikopteres jelenet vett fel, ám túl közel ment a forgó rotorhoz, ami gyakorlatilag levágta a fejét.

Garry Hoy, kanadai ügyvéd új irodájában be akarta mutatni, hogy ablakának üvege törhetetlen ezért pár jelenlévő előtt, teljes erőből nekirohant. Az üveg ugyan valóban nem tört be, de az ablakkeret már kevésbé volt strapabíró. Kiszakadt a helyéből, az ügyvéd pedig kizuhant a 24. emeletről. Az eset 1993-ban történt.

A világhírű amerikai író, Tennessee Williams szemének „köszönheti" halálát. Gyakran használt ugyanis szemcseppet, amit mindig ugyanúgy használt, már-már rituális módon: Az üvegcse kupakját, miután letekerte, a szájába vette és úgy cseppentett a szemébe. 1983. február 25-én azonban véletlenül lenyelte, és megfulladt.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.