könyv olvasás túlzás
Akik ismernek, pontosan tudják, hogy a mértékletesség soha nem volt a fő erényem. Persze van ebben jó is, mert tényleg iszonyú elszántan tudom belevetni magamat dolgokba, de életem legjobb időszakai mégiscsak azok, amikor meg tudom húzni a határokat, legyen bármiről is szó. 

Mindez most nem valamiféle káros szenvedély kapcsán jutott eszembe, hanem akkor, amikor megnyitottam az egyik internetes könyv-webáruház oldalát, és elkezdtem bőszen megpakolni a virtuális kosaramat. Most azonban mielőtt elküldtem volna a nyilvánvalóan több tízezer forintos megrendelést, megálltam egy pillanatra, és visszaemlékeztem, hogy éppen pár hete fogadtam meg, hogy először a polcomon lévő könyveket olvasom el.

Ahhoz azonban, hogy igazán sokkolódjak, szembesülésként megnyitottam a legnagyobb ismert könyves oldalt, amely pontosan számontartja, mennyi könyvet szereztem be és olvastam el az elmúlt évben. A statisztikám szerint 169 új könyvem lett 2020-ban és 88-at sikerült elolvasnom, tehát körülbelül a felét, és ekkor még nem beszéltem a már korábban megszerzett könyvekről, amelyek közül jó néhány szintén olvasásra vagy újraolvasásra vár.

Forrás: Shutterstock

Ekkor döntöttem úgy, immár másodszor, hogy nem küldöm el a megrendelést, és nem veszek idén dömpingszerűen könyvet.

Persze, tudom, hogy sokkal rosszabb dolgokra is költhetném a pénzemet és az olvasás tényleg az egyik legszuperebb hobbi, a túlzás ebben az esetben is túlzás és semmiképpen nem könyvelhető el pozitív viselkedésként.

Pláne, hogy egyébként az élet minden területén képes vagyok a szélsőségekig elmenni. Amíg más kellemesen heti 2-3 alkalmat edz, ám azt kitartóan, és képes vagyok hónapokig heti 5 alkalommal lemenni a terembe, aztán hogy utána hetekig felé se nézzek. Sokan képesek a kiegyensúlyozott étkezésre is, én vagy habzsolok vagy diétázok - na de idén ez is másképp lesz. Legalábbis így tervezem.

Azért azt elárulom, hogy a mai online edzésem után leszaladok a könyvesboltba egy könyvért, amit már rég kinéztem magamnak, hazafelé pedig beugrok a boltba két zacskó salátáért.

Pápai Beatrix

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.