gitár zenekar Slash gitáros zene életút Guns N Roses
Hát haver, te és Axl Rose fej-fej mellett haladtok a "Kié legyen Fruzsika szíve?" című vetélkedőben - még akkor is, ha nektek arról sincs fogalmatok, hogy egyáltalán létezem.

És mivel Axlt is megtiszteltem azzal, hogy írtam róla a születésnapja alkalmából, így rólad sem feledkezhetem meg. Nem is tudnék, hiszen te vagy a legfantasztikusabb kockahasú gitárvirtuóz, akit valaha ismertem - jobban mondva, akit valaha szeretnék megismerni. Íme tehát 5 dolog, amit eddig nem tudtunk rólad!

Nahát, a kis kleptomán...

Nem meglepő módon már tini korában érdeklődni kezdett a rockzene iránt, és az Aerosmith volt a példaképe (jó választás). De Slash nem szokványosan bővítette a kazetta gyűjteményét: míg a többi gyerek szépen összekuporgatta a zsebpénzét vagy kazettát kért karácsonyra, addig a zenészpalánta simán csak ellopta a vágyott darabokat. Nem egyet, hanem kb. mindet. Mint később kiderült, mániákusan szeret lopni, és ez a szokás sok évig elkísérte. Többek között a híres cilinderét sem pénzért szerezte, hanem simán csak kisétált vele a Retail Slut nevű ruhaboltból.

Forrás: AFP/Eduardo Valente

2. Flamenco gitár? Komolyan?!

Több helyen is azt olvastam, hogy élete első hangszere nem valami morcos, macsó gitár volt, hanem egy flamenco gitár, amit a nagymamájától kapott. Máshol viszont azt olvasni, hogy élete első hangszere egy dob volt, amivel sokszor szerepelt iskolai fellépéseken. Hát, én nem tudom eldönteni, melyik az igaz, de inkább hiszek abban, hogy fiatalon menő dobos volt, és abból vált menő gitárossá. Így nyugodt a kis lelkem.

3. Senki nem hívja az eredeti nevén - kivéve a rendőrök!

A világ számára már örökké Slash marad - ami nem csoda, hiszen gyerekkorában ragadt rá ez a becenév. A család egyik barátja akasztotta rá, mert folyton sietett, rohant, izgága gyerek volt. Most pedig már nyugodt szívvel kijelentheti, hogy Saul Hudsonnak már csak a rendőrök szólítják, mert a jogsijában még nem a Slash szerepel... még!

4. Kis híján meghalt!

A híres rockzenész nem vetette meg sem a cigit, sem a drogokat, sem az alkoholt - illetve, ha pontosak akarunk lenni, akkor évekig szinte csak ezeken élt. Cigiből például 3-4 doboz is elfogyott naponta, ami már önmagában sem kispályás teljesítmény. Ám mindezek összessége végül kardiomiopátiát okozott nála, ami egy, a szívizmokat érintő betegség. 35 évesen ezzel szembesülni azért elég ijesztő lehetett, pláne, hogy a doki azt mondta neki: már csak néhány hete van hátra.

"Az orvosok 6 nap és 6 hét közé saccolták az élettartamomat. Belém is ültettek egy szívritmus-szabályozót, hogy ne álljon meg a szívem, de ne is kalapáljon túlságosan."

A műtétet követően terápiára ment, és szerencsére ennek hatására gyógyulni kezdett. A felépülési folyamat utáni első nyilvános szereplése Michael Jackson 40. szülinapi koncertje volt. A közönség szerint nagy különbséget nem lehetett észrevenni a műtét előtti és a műtét utáni Slash-en, de a zenész a témával a kapcsolatban azt mondta: "Ne drogozzatok, és ne piáljatok! Én vagyok az élő bizonyíték, hogy nem éri meg!"

Forrás: AFP/Don Emmert

5. Nemcsak gitáros, hanem producer is!

Ha éppen nem milliók előtt pengeti vadul a húrokat, akkor filmproducerként tevékenykedik. Kizárólag a horror műfaj érdekli, de állítólag abban elég jó. Jelenleg a második filmjén dolgozik, és még a sztori, illetve a zene megírásában is segít.

+1 Minden évben fontolóra veszi, hogy levágatja a haját!

Na jó, ezt meg sem hallottam! Értem én, hogy nyáron melegít - engem is melegít. Az élet kemény, bizonyos dolgokat el kell viselni. Locsolgasd magad hideg vízzel, ülj be a hűtőbe vagy rakd ki a fejed a kocsiból a menetszélbe! Tök mindegy, oldd meg!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.