Ez nem sztriptíz, hanem művészet!- Dita von Teese

Az ember lánya azt hinné, hogy ha van nő, akit nem csalnak meg, akkor az Dita von Teese. Hiszen ő egy személyben a divat nagyasszonya, a sztriptíz királynője, sikeres üzletasszony és nem mellesleg gyönyörű nő. Marilyn Manson mégis félrelépett - ami egyszerűen felfoghatatlan.

Dita, eredeti nevén Heather Renée Sweet cuki, de átlagos szőke kislány volt. Egy alkalommal a szülei elvitték őt és két nővérét egy fotós stúdiójába. A kis Heather már akkor is nagyon szeretett öltözködni, és mikor meglátta a fényképészt, rögtön pózolni kezdett. Erre egy mellettük álló hölgy megjegyezte: "De szép kislányok!" A kis Heather nagyon örült - egy darabig, ugyanis a nő hozzátette: "A két szélső. " Ő pedig középen állt. A kislány teljesen összetört, de tizenegy évesen eldöntötte, hogy megtanul tökéletesen sminkelni és frizurát készíteni magának, majd szépen elbűvöli az egész világot.

Forrás: AFPforum/ dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

Nos, ez sikerült is neki: burlesque számaival 1992 óta varázsolja el a nagyérdeműt. A sztriptízt 19 éves korában kezdte el, miután egy ízben ellátogatott egy night klubba. Itt szerinte minden ötperces szám ugyanolyan dög unalmas volt - és ennek hangot is adott, majd hozzátette, hogy ő biztosan sokkal fantáziadúsabb számokat tudna összeállítani. Ezt történetesen a klub tulajával közölte, így a következő héten már kezdhetett is.

Forrás: AFPforum

Azóta mondhatni, tökélyre fejlesztette a műfajt: megjelenése mindig kifogástalan, vetkőzik, de sosem teljesen (szerintem többek között ez teszi igazán erotikussá és izgalmassá), műsorainak témái pedig változatosak és igényesek.

Dita szépségtippjei

  • Mindig tartsd észben, hogy az ápolt kéz- és lábkörmök elengedhetetlenek!
  • Olyan nincs, hogy egy "egyszerű nő". Mindenkiben van valami vonzó, hangsúlyozd ki azt, ami a legszebb rajtad!
  • A parfüm a mágikus titok, ami egy szép hölgyet képes egyenesen elragadóvá varázsolni. Ha megfelelően használod, könnyen romantikus és titokzatos aurát teremthetsz magadnak.
Forrás: AFP/Jens Kalaene

A botrányhős rocksztár Marilyn Mansonnal 2001-ben találkozott. A férfi ugyanis látta egy fellépését, és szerette volna, hogy Dita szerepeljen egy videóklipjében. Ez nem jött össze, de azért Dita úgy gondolta, nekik van miről beszélgetniük, így beállított Mansonhoz a férfi születésnapján egy üveg abszinttal. Saját bevallásuk szerint azon az estén lettek egy pár. A börleszk hercegnő a későbbiekben Marilyn több klipjében szerepelt, például a Mobscene-ben.

Dita szerint házasságkötésük olyan volt, mint a halál csókja... A frigy nem is tartott sokáig, ugyanis a feleség egy éven belül lelépett, és beadta a válókeresetet. Nem is csoda, ki nézné jó szemmel férje állandó féktelen bulizását és félrelépéseit?

Forrás: AFPforum/ DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Hubert Boesl

Mansonnal ennek ellenére jó barátságot ápolnak, és Dita járja a saját útját. Több hosszabb-rövidebb kapcsolat után úgy tűnik, hogy John Rajcevich dizájner mellett megtalálta a boldogságot.

A burlesque mellett Dita igazi stílusikon: világszerte a legjobban öltözött sztárok között tartják számon. És nemcsak magának tervezi a ruháit és fotóbeállításait, hanem rajongóit is megörvendeztette saját tervezési fehérnemű-, majd smink kollekciójával, de van parfümmárkája is.

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez
5 dolog, amit nem tudtál Ditáról

1. Nevét Dita Parlo - némafilm színésznő - iránti tiszteletből választotta.

2. 13 éves koráig balerinának tanult.

3. A 2005-ös Beverly Hills-i Filmfesztiválon elnyerte a legjobb női alakításért járó díjat Gála Dalí megformálásáért a Salvador Dalí halála című rövidfilmben.

4. Nemcsak Marilyn Manson klipjeiben szerepelt, hanem többek között a Monarchy és a Die Antwoord videóiban is.

5. A CSI filmsorozat egy részében is feltűnt.

 

Nyitókép: AFPforum

    Ezek is érdekelhetnek