magazin kibeszélő menyasszonyi smink sunyi menyasszony arák
Hófehér ruha, boldogságtól párás szemek, félénk mosolyra húzódó ajkak – a legtöbbünk fejében így élnek a menyasszonyok. Elfúló hangon rebegik el a boldogító igent, miközben a szívük hevesen ver és elindulnak életük egy új szakasza felé. Ám valaki ismeri ezeknek a szende menyasszonyoknak a másik arcát is...

- Komolyan mondom, ez az esküvői szezon néha kikészít – sóhajt Dóri barátnőm, aki profi sminkesként rengeteg emberrel és köztük sok-sok menyasszonnyal is találkozik. – Emberekkel dolgozni eleve nem egyszerű, de a menyasszonyok némelyike... áhhhhh – inkább legyint, ám engem érdekel a téma, így nem hagyom annyiban.
- Na, mi van a menyasszonyokkal? - firtatom.
- Egyszerűen borzalmasak! – fakad ki. – Persze nem mind, de akadnak köztük igazi menyasszörnyek is!
- Na, mesélj! – biztatom. Egyrészt kíváncsi is vagyok, másrészt pedig látom, hogy jól esne neki, ha kiadhatná magából a dolgot.

- Ott van például az a típus, aki eljön hozzám, megbeszéljük, hogy milyen sminket szeretne, lepróbáljuk, majd a nagy napon, amikor beül a székbe, közli, hogy ő meggondolta magát és mégsem púderes, alig látható sminket szeretne, hanem valami brutálisan erős, füstös, lilás csodát. De akad olyan is, aki a megbeszélt nap reggelén hív fel, hogy jah, nem ma lesz az esküvő, hanem két hónap múlva...

A sunyi menyasszony

- De a kedvencem a sunyi menyasszony...
- Sunyi menyasszony? – egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne nevessek. Sokféle jelzőt hallottam már a menyasszonyokkal kapcsolatban, de a sunyi, az merőben szokatlan a számomra.

Forrás: Shutterstock


- Ne nevess! Egyre több ilyennel találkozom! – sóhajt a barátnőm. – Tudod, ő az a fajta, aki csak egy „egyszerű sminkre" jelentkezik be. Mint a legutóbbi vendégem. Beült a székbe és szemlesütve csak annyit mondott - ahogyan azt a telefonban is leegyeztettük már két héttel korábban -, hogy egy rendezvényre megy, oda kéne neki egy szép smink. Oké. Átbeszéltük a színeket, igényeket és nekiláttam. Egy smink nem két perc alatt készül el, így természetesen megpróbáltam beszélgetni vele. Hova megy? Milyen rendezvény lesz? Milyen ruhát visel majd? Ám minél többet kérdeztem, ő annál zavartabban válaszolt, így azt kezdtem érezni, hogy valami nem stimmel. Néhány perc múlva kiderült, hogy valójában egy fotózásra megy, mi több, egy esküvőre... Na, ott már gyanús volt a dolog.

Rákérdeztem, hogy koszorúslány-e... erre kibökte, hogy ő a menyasszony.

- Most komolyan, te mit csinálnál a helyemben? Amikor valaki direkt át akar verni? Hazudozik? Mert a menyasszonyi smink kétszer annyiba kerül, mint a sima alkalmi... De abba már nem gondol bele, hogy ez miért van. Hogy egy sima sminknek pár órán át kell tartania, míg egy esküvőinek egy fél napon keresztül, és hogy mindezt csak úgy lehet elérni, ha olyan anyagokat, technikákat alkalmazok, amelyek kibírják a sírást, az izzadást, hogy ne peregjen le, ne maszatolódjon el. Egy menyasszonyi smink majdnem kétszer annyi idő, mint egy alkalmi és ez nem véletlen. És igen, ezt a munkát és ezeket az anyagokat meg kell fizetni, mert ettől lesz minőségi és tartós a smink. Ő meg mismásol, meg rendezvényről beszél?

- És mit csináltál végül?

- Folyamatosan járt az agyam, hogy mi legyen, de végül arra jutottam, hogy voltaképpen nemcsak nekem hazudott, de magát sem tiszteli. Úgyhogy nem szóltam többet egy szót sem. Figyelmen kívül hagytam a hallottakat és megcsináltam azt, amiért jött: kapott egy gyönyörű alkalmi sminket. Se többet, se kevesebbet! És sajnos nem ő volt az egyetlen... Órákig tudnék mesélni, hogy sokszor mit meg nem engednek maguknak a menyasszonyok. De ez már egy másik történet...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.