szoptatás PR cikk készülék
A mellszívó tökéletes megoldás azoknak az anyukáknak, akiknek gondot okoz a szoptatás, akiknek nagyon sok tejük van, vagy szeretnék tervezhetőbbé tenni a mindennapokat.
Forrás: Alza

A mellszívó az egyik legpraktikusabb eszköz az új anyukák számára. Segíthet a szoptatás beindításában, tehermentesítheti a melleket a szoptatás előtt, vagy kiürítheti azokat a szoptatás után. Az előre lefejt tejnek köszönhetően tervezhetőbbé válnak a mindennapok, hiszen egy másik családtag is etetheti a babát, vagy akár le is fagyaszthatjuk a tejet későbbi felhasználásra.

Kézi vagy elektromos?

A mellszívók két típusra oszthatók, kézi és elektromos modellekre, ezek árban és használatban is különböznek. A kézi mellszívók ideálisak azoknak az édesanyáknak, akiknél a szoptatás problémamentes. Elsősorban alkalmi használatra, például „készletfeltöltésre” alkalmasak, vagy a felesleges tej lefejésére, a mellek könnyítésére is használhatók két szoptatás közötti hosszabb szünetekben. A kézi mellszívó ára alacsonyabb, mint az elektromosé, azonban nem olyan kényelmes és hatékony.

Az elektromos mellszívók nagyobb kényelmet biztosítanak a tej lefejésekor. Ideális olyan anyák számára, akiknek nagyobb az anyatejtermelésük, és naponta többször is enyhíteniük kell a megduzzadt melleken. Ráadásul a mellszívó nagyon gyors és hatékony, a szívás intenzitása pedig állítható, a kényelmünknek megfelelően.

Az elektromos mellszívó akkumulátorral, USB-kábelen keresztül vagy konnektorról működtethető. Az akkumulátoros mellszívó praktikus utazáskor, az USB-kábelen keresztül történő áramellátás feltölti a mellszívó készüléket, amely így akár egy órán keresztül is működhet áram nélkül. Egyes mellszívó modellek akkumulátoros és hálózati tápellátást is kínálnak.

A tároló pohár térfogata körülbelül 120 ml és 300 ml között mozog. Egyes mellszívó készülékekhez tartalék poharak is tartoznak, amelyekkel a lefejt mennyiség a többszörösére növelhető. A tároló pohár térfogatát is aszerint kell kiválasztanod, hogy mennyi tejet kell naponta lefejnünk.

Forrás: Alza

Fontosak a fázisok

A megfelelő mellszívó kiválasztásánál, miután eldöntöttük, hogy a kézi vagy az elektromos típusra van-e szükségünk, ne felejtsük el megnézni, hogy a kinézett készülék hány fázissal működik és mekkora a tartály térfogata. A szívórendszer, azaz, hogy egy mellszívó hány fázisú, fontos a választás szempontjából.

Egy mellszívó háromféleképpen pumpálhat, lehet egyfázisú, kétfázisú vagy háromfázisú. Az egyfázisú mellszívó olyan anyukák számára készült, akiknek a szoptatása normális. A vákuumszabályozásnak köszönhetően a szívás az anyuka kényelméhez igazítható. A kétfázisú mellszívót olyan anyák számára tervezték, akik nem tudnak szoptatni, vagy problémájuk van a szoptatás megindulásával. Ez a rendszer utánozza a legjobban a baba szívását. A háromfázisú mellszívó javítja a szoptatást, és a szopás mellett stimulálja és masszírozza a mellet, ez olyan anyák számára alkalmas, akiknek problémájuk van a tejtermeléssel.

Forrás: Alza

Hasznos extrák

Érdemes egyéb paramétereket, illetve kiegészítőket is figyelembe venni vásárláskor. A BPA-mentes mellszívó például kiváló minőségű szilikonból, azaz a veszélyes BPA anyag nélkül készül. A kiegészítő mellpárna kényelmesebbé és kevésbé fájdalmassá teszi a szoptatást, míg a speciális szívófej a tökéletesen illeszkedik a mellhez, és megakadályozza a tej visszaáramlását. A kijelzővel ellátott mellszívó lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzését vagy az automatikus kikapcsolás beállítását. A stimulációs üzemmód segíti a tej áramlását, ami nagy segítség a szoptatási problémákkal küzdő anyák számára.

Gyakori kérdés az anyukák részéről, hogy hogyan kell megfelelően fejni a tejet mellszívó segítségével. Célszerű először felmelegíteni a mellet, például a zuhany alatt vagy borogatással, majd gyengéden, körkörös mozdulatokkal megmasszírozni. Egyes mellszívók képesek stimulálni a masszázst. Minden mellszívóhoz mellékelnek használati útmutatót, de a tej leszívásának helyes technikája mindenkinél kissé eltérő lehet.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.