párkapcsolat vita kibeszélő veszekedés
Azt hiszed, megfogtad az Isten lábát, ez a férfi gondoskodó, figyelmes és rendkívül odaadó. Szinte tökéletes. Lesi minden kívánságod, óhajaid számára parancsnak számítanak. És nagyon odafigyel, hogy sose konfrontálódjatok.

Ha elfelejt valamit, egy kazal rózsacsokorral várja a megbocsátásodat. Ha reklamálsz neki, csak néz és hallgat, de nem vág vissza, nem nyilvánít véleményt. Úgy tűnik, hallgatása beleegyezés.

Túl szép, hogy igaz legyen!

De mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ő sem ért ám mindig egyet veled, csak nem mondja ki azt, amit gondol. Aki nem képes szembeszállni veled, aki képtelen konfrontálódni, az előbb-utóbb beleun ebbe, és egyszerre tör elő belőle minden. És akkor téged fog hibáztatni az őt ért, de soha nem említett sérelmekért.

Mindenért te leszel a hibás - te, az "elnyomó". És ekkor következik be a hirtelen pálfordulás. Amit eddig szívesen megtett, most teherré válik számára. Elmaradnak a kedveskedések, a törődés már csak álom. Minden eddigi jótéteményéért duplán megfizetsz majd.

Szerelmes hormonjainak játékszere voltál csupán, de amikor elmúlik a mámor, az ember marad csupán. Az, akinek az értékei korántsem azonosak a tieddel, mert csupán a szerelmes mámor, és nem a közös értékrendszeretek tartott össze benneteket.

Forrás: Shutterstock

Azért az embert nézd, ne a rajongását, mellyel az elején körbevesz! Figyeld a külvilággal kapcsolatos visszajelzéseit, hogyan viselkedik a számodra fontos helyzetekben másokkal! A hentessel, az eladóval, egy mozgássérülttel, a buszvezetővel, a főnökével, a beosztottjával, a gyerekekkel... Tudom én, hogy a szerelmi ködgép által kibocsátott rózsaszín felhőn keresztül nehéz tisztán látni, de azért néha-néha egy szellő odébb fújja azokat a ködfoszlányokat. Ilyenkor érdemes jobban kinyitni a szemed.

Egyébként is gyanús, ha nincsen saját véleménye, és minden úgy jó a számára, ahogy te azt eltervezed. Hiszen fontos, hogy legyen saját élete, saját elképzelései, amit megoszthat veled - ahogy neked is van. Mert ha csak az árnyékodban él, csupán egy másodpéldány lesz, és nem a társad. Egy árnyékot kapsz csupán.

Persze a másik véglet sem jobb, de hidd el, valamennyire mindenkinek muszáj konfrontálódnia. Ez visz előre egy egészséges kapcsolatot. Hiszen ha nem védi meg az érdekeit, egy idő után úgy érzi majd, hogy csak egy báb, egy beosztott, egy papucs a kettőtök kapcsolatában. Te hosszú távon fel tudnál nézni egy ilyen emberre?

Ezért, bár sokan nem szeretik a nézeteltéréseket, hidd el, hogy az építő jellegű viták sokkal többet használnak, mint azt gondolnád. Ahol semmilyen szócsata nincs, ott valószínűleg már valódi, mély kapcsolat sem létezik. Jól figyelj hát, kivel kezdesz, ha hosszú távon gondolkodsz! Egy életen át csak a kommunikáció segíthet át benneteket a rögökön, melyet elétek gurítanak majd a nehéz helyzetek.

És ha egyikőtök nem képes a beszélgetésre, akkor papolhatsz te neki egy életen keresztül. Már ha lesz rá alkalmad, és nem lép ki egy idő után a kapcsolatból, megunva a saját szótlanságát.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.