kibeszélő tragédia hétévente
A testünket alkotó sejtek az évek folyamán időszakosan pusztulnak, de egy nagyobb részük újratermelődik. Testünk nagyjából 300 milliárd új sejtet hoz létre naponta: így hétévente már egyetlen régi sejttel sem rendelkezünk, azaz teljes mértékben kicserélődünk.

Ami jelen esetben a biológiánál sokkal erőteljesebb jelentőséggel bír, az az, hogy az ember lelkileg is kicserélődik hétévente. Ezt azonban a sejtszintű folyamatokkal ellentétben, külső, tőle független tényezők is nagyban befolyásolhatják: egy nagy változás az életben, egy előreláthatatlan tragédia vagy öröm, és teljesen más emberek leszünk.

A hetes szám tipikus meseszám, amit már mindenki megtanul az általános iskolában. Ám a hetes szám nem csak a legendákban, különböző történtekben jelenik meg. A szivárvány is hét színből áll, hét napból a hét, a testünkön hét csakra van.

De nemcsak biológiai és lelki, hanem kultúrtörténeti szempontból is kitüntetett jelentősége van a bűvös hetes számnak: hiszen Hófehérkét hét törpe vette körül, Isten hét nap alatt teremtette meg a világot, hét szentség és hét főbűn van a Bibliában, a sárkánynak hét feje van, hét zenei alaphang van, és még sorolhatnánk tovább. A hetes szám jelen van életünkben már évezredek óta. James Bond sem véletlenül 007-es ügynök.

Ismerünk egy bizonyos Rudolf Steiner által leírt elméletet, ami szerint az emberi életet 7 éves periódusokra osztjuk fel. Hétévente mindenki életében olyan változások jönnek, amik néha komoly megpróbáltatásokat hoznak magukkal. Az elméletet igazolja az emberi bioritmus is. Hétévente teljesen új emberekké válunk. Ennyi időre van szükség ahhoz, hogy sejtszinten is teljesen lecserélődjünk. Egészen elképesztő, de még a csontjaik is folyamatos változásokon mennek keresztül.

Forrás: Shutterstock

A misztikus hetes szám szinte kivétel nélkül az összes kultúrában megjelenik, és a világ rendje is ezen a számon nyugszik. Szokták mondani, hogy a hetedik év a párkapcsolatok esetében is egy kemény próbatétel, de az élet más területén is, legyen az barátság vagy munka.

A hetedik év vajon azért játszik olyan meghatározó, olykor végzetes szerepet, mert az évek során gyülekező problémák felhalmozódnak vagy valami egészen más áll a hátterében?

Mindez tudat alatt is kihatással van az emberek életére. Annak ellenére, hogy ma már nincs szigorúan kőbe vésve, mikor kell az ifjú párnak házasságot kötni, mégis egyfajta minta szerint történik mindez. Ez a szabályozó erő maga a bioritmus. Tehát a legtöbb ember ugyanabban az életszakaszban esik át bizonyos dolgokon. Nagyon sokan házasságot is egy ciklusban kötnek.

A hét év a megújulás időszakát jelenti a párkapcsolatoknál is. A pároknak rá kell jönniük arra, hogy mi az, ami tovább lendítheti a kapcsolatukat. Vannak, akik elbuknak, de nagyon sokan képesek az önálló továbbfejlődésre.

Kétségkívül az egyik legnagyobb párkapcsolati teszt ez a bizonyos hét év. A párkapcsolati szakértők szerint ugyanis több olyan jelentős pont van egy kapcsolatban, ami döntő lehet a jövőt illetően. Fél év után felszáll a rózsaszín köd, három év pedig az, amit igazából szerelemnek hívunk. A hetedik év után pedig a felek újraértékelik kapcsolatukat.

Hét év vagy nem hét év, semmi sem állandó, csak a változás maga. Hétévente az élet minden területén tapasztalhatunk változást, de csak rajtunk áll, hogyan reagálunk arra, és kihozzuk-e a legtöbbet abból az életszakaszból, amit csak lehet.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.