kibeszélő igazság kapcsolat kifogás fájdalom
Ezt kellene neked mondanom, de nem merem megtenni. Nem akarlak földbe döngölni, nem akarok neked fájdalmat okozni. Úgyhogy inkább hazudok, különböző nevetséges kifogásokat keresek, miért nem szeretnék veled lenni.

Szerintem a legtöbb ember szenved attól, hogy azt érzi, nem elég jó másoknak. Én is milliószor éreztem ezt, számtalanszor szorongtam amiatt, miért nem vagyok csinosabb, vagányabb, háziasabb. Kerestem az okokat, próbáltam megmagyarázni, miért nem kellek a másiknak. Többször megéltem, hogy egy férfi nem szeretett belém, mert számára valami hiányzott belőlem. Persze ezt sosem mondták a szemembe, inkább jöttek a hülye kifogások: „nem látom magunkat 5-10 év múlva", „én most ennél többet nem tudok beletenni ebbe a kapcsolatba", „semmi baj nincs veled, de én most nem akarok elköteleződni" blablabla.

Egyik exem sem állt elém és mondta azt: „Nézd, ez meg az tetszik benned, de alapjában véve én nem ilyen nőre vágyom" és pont.

Persze, fájt volna az igazság, de legalább tisztán láttam volna, hogy éppen mi volt velem a probléma. Ráadásul értelmes nőnek tartom magam, aki fel tudja fogni, hogy bár fáj, de az élet normális velejárója, hogy nem mindenki olyan nőre vágyik, amilyen én vagyok.

Most viszont én kerültem fordított helyzetbe. Itt vagy te, a világ legkedvesebb pasija, de nem érzek irántad semmit. Pedig helyes vagy, vicces, odaadó, mégis azt érzem, nekem ez kevés. Próbálom megtalálni az okokat, mi lehet a baj: talán az, hogy nem vagy az a „jég hátán is megélek" típus, nem másztad még meg a Kilimandzsárót, nem találtad fel a spanyolviaszt...hát mégis mi a fene bajom van veled? Persze a szívem mélyén tudom, valójában az a baj, hogy én nem ilyen férfira vágyom. Nem az a típusú férfi vagy, akitől megremegnek a térdeim vagy akire fel tudok nézni. Magam előtt is szégyellem bevallani: minden vonzó tulajdonságod ellenére kevés vagy nekem.

Forrás: Shutterstock

Azt mondják, hogy a nők általában felfelé választanak, olyan férfira vágynak, aki erősebb náluk. Ezzel én is így vagyok. Olyan férfit szeretnék magam mellé, aki okosabb, tehetősebb, magabiztosabb, mint amilyen én vagyok. Olyan férfiről álmodozom, aki inspirál, aki mellett teljes biztonságban érezhetem magam, aki mellett újra törékeny nő lehetek és te sajnos nem ilyen vagy.

Te persze nem érted, mi bajom van, hisz szerinted nagyon összeillünk és bármit meg lehet oldani, ha két ember szereti egymást. Ha szereti, akkor igen, én viszont nem tudtam beléd szeretni. Pedig akartam, esküszöm, nagyon akartam, de akárhogy is szépítem, kevés vagy nekem, én mindig is többre vágytam.

Sokszor kínoztam magam azzal, hogy túl magasak az elvárásaim, hogy túl sokat várok tőled és másoktól is, többször megfordult a fejemben, hogy nem keresem tovább az igazit, itt és most kompromisszumot kötök. Önmagamat azonban nem tudom és nem is akarom megtagadni.

Tanácstalan vagyok, hogyan mondhatnám ezt el neked. Egyszer azt kamuzom, hogy most nincs időm egy komoly kapcsolatra, másszor csak ugratlak, hogy amúgy sem gondolom, hogy komolyak a szándékaid. Kerülöm a kínos pillanatokat, eltűnök, menekülök. Nem akarlak megbántani, nem akarom, hogy sérülj. Észre sem veszem, de valójában úgy viselkedem, mint a gyáva exeim, akik nem merték az igazságot az arcomba vágni. Nyugtatom magam, hogy csak a te érdekedben teszem, de valójában én is gyáva lettem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.