barátság kibeszélő gyerekkor legjobb barátnő viszony
Megtudtam, hogy a legjobb barátnőmet megcsalja a pasija, ráadásul azzal a lánnyal, aki szintén gyerekkorunk óta a barátunk. Most mitévő legyek?

Gyerekkorunk óta elválaszthatatlan barátok vagyunk Zsófi, Lili és én. Mindent megbeszélünk egymással és mindig számíthatunk a másikra. Sok közös programot csinálunk, együtt járunk bulizni, együtt sportolunk, közös nyaralásokat szervezünk. Szóval mondhatjuk, hogy tökéletes barátság a miénk, legalábbis eddig az volt, de egy bonyolult szerelmi történet most mindent tönkre tehet.

Kisebb összeveszéseink persze már voltak, de komolyabb harag sosem alakult ki közöttünk. Félek, hogy ez megváltozik és széthullik a baráti társaságunk. Sajnálatos módon olyan dolog jutott a tudomásomra, amire nagyon nehéz lesz tisztességes megoldást találni.

Néhány napja jöttem rá, hogy Zsófi titokban találkozgat Marcival, aki 3 éve kapcsolatban van Lilivel. Tehát megtudtam, hogy a két barátnőm ugyanazt a férfit szereti.

Zsófi felhívott, hogy valamit el szeretne mondani nekem, mert már nem tudja tovább magában tartani. Természetesen egyből kerestem egy szabad időpontot, hiszen mindig számíthatunk a másikra. Azt beszéltük meg, hogy az egyik kedvenc kávézónkba futunk össze. Kíváncsian indultam a találkozóra, tudtam, hogy fontos dologról van szó, mert hallottam a hangján, mennyire izgul.

De egyáltalán nem számítottam arra, amit megtudtam. Azt mondta beleszeretett Lili barátjába, és hetek óta találkozgatnak. Mikor megtudtam teljesen lesokkolódtam. Azonnal számon kértem, hogyan teheti ezt az egyik legjobb barátjával?

Forrás: Shutterstock

Mentegetőzött. Kérte, próbáljam őt megérteni, mert szerelmes lett, és nem tud a szívének parancsolni. Elmondta azt is, hogy közben rettentően rosszul érzi magát Lili miatt. Fél, hogyha ez kiderül, tönkre fog menni a több éve tartó barátságuk. Nem tudja, mit tegyen, ezért a segítségemet kéri.

Egyből tudtam, hogy ennek a titoknak a megismerésével én is nagy bajba kerültem. Egy ilyen helyzetben mi lehet a jó megoldás? Rám bíztak egy titkot, a barátnőm kiöntötte nekem a szívét, hogy árulhatnám el? Kzben mostantól nekem is titkolóznom kell Lili előtt? Félek, ha kiderül az igazság, és megtudja, hogy én is tudtam róla, soha nem bocsátja meg ezt nekem.

Véleményem szerint főként Marci tehet az egészről, kihasználja mindkét lányt. Nem elég, hogy megcsalja a párját, épp a lány legjobb barátnőjét bolondította magába. Ha találkozok vele biztos ki fogom osztani. Soha nem volt szimpatikus számomra, mindig egy beképzelt, önző férfinak tartottam, de nem mondtam Lilinek, mert tudtam mennyire szereti, és nem akartam megbántani.

Éreztem, hogy ennek a kapcsolatnak előbb-utóbb rossz vége lesz, de arra nem számítottam, hogy így fognak alakulni az események, és Marci miatt veszélybe kerül hármunk barátsága. Álmomban sem gondoltam volna, hogy sikerülni fog neki Zsófit is magába bolondítania.

A kétségbeesett Zsófinak azt tanácsoltam, mielőbb beszéljen Lilivel, és ne hagyják, hogy egy szemét pasi miatt tönkre menjen egy évtizedek óta tartó barátság, ha nem teszi meg, nem fogok neki tovább falazni, és én közlöm Lilivel a fájdalmas igazságot. Még a szerelem se mentség, hogy ilyen csúnyán átverje valaki az egyik legjobb barátnőjét.

Remélem, valahogy sikerül nekik rendezni, ezt az aggasztó helyzetet. Nem akarom, hogy szétszakadjon ez a barátság, ami hosszú ideje közöttünk fennáll, de félek, már semmi sem lesz a régi.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.