szerelem kibeszélő párkapcsolat megszokás szakítás
Nagyon sok kapcsolat laposodik el, válik egyhangúvá csak azért, mert a felek soha nem kerültek igazán közel egymáshoz. De vajon szerencsés dolog megszokásból kitartani valaki mellett - csak azért, hogy ne kelljen egyedül folytatnod?

Lehet, hogy soha nem is volt meg a láng. Talán szó sem volt köztetek igazi szövetségről, amely mindent kibír, csak egyszerűen azt láttad és azt hitted, amit látni és hinni akartál. Ne tarts ki csak azért, mert valaha azt ígérted: titeket már csak az ásó-kapa-nagyharang választ el egymástól.

Csak akkor maradj, ha úgy érzed, tűzön-vízen átgázolnál azért, hogy vele légy! Ne ragadj le pusztán kényelemből! Még akkor sem, ha nehéz felállni és elindulni egy olyan úton, amiről magad sem tudod, merre tart, és hol ér véget.

Érezned kell, mennyit ér számodra a másik fél - ahogyan azt is, te mit jelentesz neki. Gondold át: megérdemli, hogy vele élj? Kellőképpen viszonozza az érzelmeidet? Valóban szeretitek egymást, vagy csak jobb híján töltitek együtt az időt?

Ha csak azért vagy benne egy kapcsolatban, mert megszoktátok egymást, esetleg az otthonotok is közös, az nem elég. Akkor nem vagytok több annál, mint két kollégiumi lakótárs - együtt laktok, de külön életet éltek.

Forrás: Shutterstock

"Megszoktad", "elviseled"? Ez csak annyit jelent, hogy megtűröd, de már nem szereted. Nem érzed át az érzéseit, nem része a lelkednek, akkor sem, ha a szex még működik. Érdemes együtt maradni csak azért, hogy megfelelj a társadalmi elvárásoknak? Vagy azért, hogy megúszd az újrakezdéshez szükséges energiabefektetést?

Hidd el, senki véleménye nem számít, csak a tiéd! Ne aggódj azon, hogy mit szólnak az ismerősök, ha változtatsz! Ne félj, hogy megvetnek a barátok és rokonok a döntésed miatt! A te életed, neked kell irányítanod. Ha nem jól érzed magad, akkor tovább kell lépni.

Ne húzd, ne pocsékold a másik idejét azzal, hogy már csak toldozod-foldozod kettőtök szerelmét! Ha mostanáig nem tudtatok erős alapokat lefektetni, akkor fölösleges tovább építkezni - úgysem fogja túlélni az épület a vihart.

Hiába próbálkoztok újrakezdéssel, nagy eséllyel minden ugyanolyan lesz, mint korábban. Ne maradj a másikkal kényszerből vagy megfelelési vágyból!Ha nem érzed jól magad, szedd össze a bátorságod és az erőd, és lépj tovább!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.