Szakítottak, mert a pasi nem küldött emojikat! Mi van?!

Neked is ismerős, amikor egy barátnős este során előbb vagy utóbb a párkapcsolatok témájánál köttök ki? Hogy a Józsi mit csinál jól vagy rosszul, és hogy mit vagy hogyan lehetne javítani a viszonyotokon - már ha kell egyáltalán.

Na, de panaszra mindig van ok - én legalábbis olyat még nem pipáltam, hogy valaki mindennel elégedett lett volna! Persze nem állítom, hogy nem létezhet ilyen, de a nagy átlag nem ezt mutatja.
Ám amiről legutóbb Ancsa barátnőm panaszkodott, az meglepett.

Az volt a kifogása, hogy a pasija nem küld már neki emojikat (azaz hangulatjeleket), vagy csak ritkán. Régen pedig tele voltak szívecskékkel, puszis fejekkel és hasonló érzelmeket sugárzó jelekkel a üzenetei. Az i-re az tette fel nála a pontot, amikor meglátta, hogy az előző kapcsolatából származó lányának viszont tud ultracuki emojikat "postázni". És ezt nehezményezte is, amit a párja a gyermekkel kapcsolatos féltékenységeként könyvelt el. Tévesen.

Először én sem értettem a kiborulása okát, és próbáltam elmagyarázni neki, hogy egy kapcsolat milyensége nem a hangulatjelek mennyiségén és gyakoriságán fog múlni. Ő nézett rám, és szomorúan legyintett: "Hidd el, hogy nem alaptalanul vagyok kétségbeesve!"  

Mert hogyan is kezdődik az elhidegülés?

A rózsaszín ködben, a "PR-időszakban" mindenki igyekszik. Amíg külön éltek, mennek a szerelmes üzenetek, emojik, és a találkozások alkalmával vad csókcsaták (hogy másról ne is beszéljek) dúlnak köztetek. Aztán szintet léptek, és összeköltöztök. Az elején még az újdonság varázsával hat a másik, de aztán kezd megszokottá és természetessé válni, hogy mindig ott van. Reggel és este is kapsz puszit, ezért minek küldj csókos emojit üzenetben?

Aztán lassacskán a szex is kezd rutinná válni. Jó az ugyanúgy és ugyanott - gondoljátok. Hiszen ő már a tiéd, és a napi rohanásban már nem ölsz még abba is energiát, hogy kreatív legyél. Aztán hipp-hopp, észre sem veszed, és már te is csak a napi rutin része leszel. Egy a sok közül.  

Pedig te kellenél, hogy a legfontosabb légy! Innentől pedig már csak egy lépés a közöny és az elhidegülés - pedig te nem ezt akarod. Te ezt a férfit örökre szeretnéd magadnak. És jaj, máris itt vannak az első jelek, hogy elindultatok lefelé a lejtőn!

Forrás: Shutterstock

- De Ancsa! Mindezt az emojik hiányából vagy kevesebb számából szűrted le? - kérdeztem szkeptikusan, és próbáltam ellenérveket felhozni az emojikkal szemben, nem sok sikerrel. Aztán egyik nap egy cikkre bukkantam, és elképedtem.

Az Egyesült Államokban, a Kinsey Intézet és a Lake Forest College tudósai által közzétett tanulmány szerint ugyanis, Ancsának nem teljesen alaptalanok a félelmei. A tanulmányból az derül ki, hogy van kapcsolat a küldött hangulatjelek és a szex mennyisége között. A virtuális beszélgetések során küldött hangulatjelek ugyanis erősíthetik a kapcsolatokat, a szexualitást - írják.

A felmérést 18 és 94 év közötti felnőttekkel végezték el, és a tudósok azt állítják, hogy a hangulatjelek növelik a szexualitás esélyét. Azt is megállapították, hogy ezek által személyesebb kapcsolatot alakítanak ki a felek beszélgetés közben, és megkönnyítik a bonyolultabb érzések kifejezését is. Ráadásul ez a megoldás gyorsabb, mint a pötyögés.

Fontos kutatási szempont volt ugyanakkor, hogy a hangulatjelek használata nem lehet az egyetlen elősegítő tényező. Vannak olyan emberek, akik már magasabb szintre emelték a hódítást a jelek használatával: ők úgymond ihletet kapnak, ha ezeket küldik különféle variációkban.Ezért a cikk azt sugallja, hogy sok kreatív hangulatjelet használjunk.

Mert ki tudja? Talán megnyerhetjük ezzel a másik szívét, vagy ami Ancsa esetében fontosabb, megtarthatjuk azt. Azt hiszem, most fel kellene hívnom a barátnőmet hogy mégiscsak ösztönözze a párját további emojik küldésére. 

Nyitókép: Shutterstock