"Véletlenül" teherbe esett - ezzel tartotta meg a pasit...

Bekapta a legyet. Így mondják feléjük, ha valaki teherbe esik. Neki összejött. Most már minden rendben lesz. Pasi van, gyerek lesz, esküvő lesz, boldogság lesz. Ekkora faszságot...

Ki a fene lesz attól boldog, hogy szül egy gyereket, meg lesz egy férje? Igazából soha nem akart gyereket szülni. Szerette őket, aranyosak voltak, de 0-24-ben?! De hát mindenki ezt akarja. Verseny van. Kinek lesz előbb jó munkája, jó pasija, gyereke, háza, kocsija? Mondjuk, inkább jó pasija. Az sokkal fontosabb.

Persze, lehetsz okos is, mármint a tanulásban, de az életben az iskola kevés...

Tudod, mi kell? Az a pasi, akire sokan hajtanak. Na, ott kell ügyesnek lenni. Hogy te szerezd meg. Mindenféle rafináltsággal.  

Egész életében arra várt, hogy megtalálja az Igazit. Milyen is az? Magas, jóképű, hófehér BMW-s. Lehet nem annyira jóképű, de a BMW elég hangsúlyos. És ennek a csodakocsis Igazinak pont Ő kellett.

Forrás: Shutterstock

Nagyon büszke volt magára. A többiek irigyelték. A jó partit Ő csinálja meg. És ha elég ügyes, soha többé nem kell dolgozni sem. Csak feleségnek lenni. Azt úgyis mindenki tudja, hogyan kell:

  • férjre felnézni
  • döntéseit nem kritizálni
  • kiszolgálni
  • kedvenceket főzni
  • gyereket ellátni
  • csöndben maradni

Ennyi, nem egy vaszisztdasz. Az egészet alaposan eltervezte. Gazdag jópasi, jókocsival, akivel szerelembe esik. Meg teherbe. Kész tények elé állítja. A tények nem hazudnak. Ő annál inkább. Hogy véletlen volt, meg jajmostmilesz?! Ez a gyerek nagyon meg akar születni. Ide. Az Igazi férfi vállalja a tetteit és a következményeket is. Megtartják. A gyereket és az esküvőt is.

Mindenki bekaphatja!

Törőcsik Edit novellája

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek