Pilát Gábor - Rossz hírem van: ez történik veled, ha nem szexelsz rendszeresen

szex kibeszélő magazin Szer-etet gyűl-ölet szexuális élet Pilát Gábor
"Az emberek képesek megváltozni, és nem feltétlenül csak egy nagyon nagy trauma hatására, hanem akár úgy is, hogy folyamatosan és kitartóan dolgoznak azon, hogy szabadabbak, boldogabbak, igazabbak és jobbak legyenek" - Pilát Gábor gondolatait olvashatjátok a Szer-etet - Gyűl-ölet című könyvéből a SHE.HU oldalán. Szó lesz párkapcsolatokról, társkeresésről, szerelemről, és persze szexről is.

Bár nem is gondolnád, mégis komoly következményei lehetnek, ha tartósan nem élsz szexuális életet.

Nő a stressz faktor

Egy skót felmérés szerint azok, akik ritkán vagy rendszertelenül élnek nemi életet, nehezebben birkóznak meg a mindennapok akadályaival. Együttlét közben ugyanis az agy endorfint és oxitocint termel, ami segít megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől. Lehet, hogy ezek a skót tudósok nem jobbak a brit kollégáiknál, és a következtetésük fabatkát sem ér, de inkább a konyhában kísérletezz egy új étellel, és ne a nemi életedet tedd kockára.

Testi tünetek léphetnek fel

Egy 2008-as amerikai kutatás megállapította, hogy azok a férfiak, akik heti egynél ritkábban csinálják, gyakrabban tapasztalhatnak merevedési zavarokat. Ez természetes, hiszen mitől működne másként az altest, mint az izomzat. Ha edzel, edzett leszel. A férfiaknál azonban komoly egészségügyi kockázata is van a nélkülözésnek. Az ejakuláció hiánya hatványozottan megnöveli a prosztatarák kialakulásának esélyét. A nők esetében az ínséges idők hosszútávon a libidó csökkenését jelenthetik, és egy idő után eltűnhet a nemi vágy. Olyan még nem volt, hogy valakinek visszanőtt volna a szűzhártyája, vagy összeszűkült volna a hüvelye, viszont azzal lehet számolni, hogy gyengül a hüvely izomzata. A férfiakra vonatkozó állítás itt is igaz: ha edzel, edzett leszel.

Forrás: Shutterstock

Gyengül az immunrendszered

Egy felmérés szerint, ha heti rendszerességgel összeédesedsz (jó esetben a pároddal), akkor akár 30 százalékkal növelheted az immunoglobulin termelést (akármit is jelentsen ez), így a test sokkal jobban tud védekezni a vírusok ellen.

Ráhúzódik a szívedre

Képletesen és bizony szó szerint is. Állítólag (már nem merek felmérést, vizsgálatot, vagy kutatást írni:)) a heti kétszer, illetve annál sűrűbben szexelő férfiak sokkal ritkábban lesznek szívbetegek, mint azok, akik csak havi egyszer, vagy még ritkábban indítják csatába a vitézt. Nők esetében az alacsony érzelmi szintek, például csüggedség, depresszió, dührohamok, rosszkedv, búskomorság, kibékíthetetlenség, apátia léphet fel. Na jó, ennyi talán nem, de egy ilyen tünet is kellemetlen.

Persze, ha nem élsz sz-e-x-uális életet, sokkal kisebb az esélyed az olyan jellegű csalódásokra, mint túl kicsi, túl nagy, túl szűk, túl tág, túl erőtlen, túl durva. Nincs nemi betegség sem, sőt, egy csomó időd is felszabadul, illetve nincs lekötve, de mindent egybevetve, ha sokáig nem takarítasz, pókhálós lesz az ablak, a használaton kívüli ütvefúró pedig akkor is berozsdásodik, ha márkaboltban vetted és nem a teleshopban rendelted. Úgyhogy mérlegelj!

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Nyitókép: Shutterstock

Te rendszeresen élsz szexuális életet?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.