Az intim torna csodákat tesz odalent - minden nőnek kötelezővé tenném!

szülés természetes szülés kibeszélő magazin várandósság császármetszés intim torna
- Meggondoltam magam. Nem szülök - szögezte le Fanni.- Ööööööö - nyögtem rettentő értelmesen - azt hiszem, ezzel kissé elkéstél.- Nem késtem el. Nem szülök.

- Fanni, ugye tudod, hogy egy gyerek van a hasadban? Annak pedig valahogy ki kell jönni - próbáltam finoman célozgatni.

- Tudom. Na és. Ki is lehet venni. Tudod, feltalálták már a műtétet. Nem szülök és kész.

- Oké. Elárulod, miért jutottál erre a következtetésre?

- Persze. Azon a pici lyukon odalent ki akar jönni egy gyerek. Aki legalább három kilós és akkora a feje, mint egy nagyobb fajta narancs. El tudod ezt képzelni?

- Van némi elképzelésem. Tudod, van egy fiam.

- Na, akkor pontosan tudod, hogy ez mekkora szívás. Egy olyan pici lyukon, ahova néha a tampon is alig fér be, ki akar jönni egy gyerek. Hát nekem ott ne jöjjön ki senki!

Bevallom, teljesen lefagytam. Nem is tudtam hirtelen normálisan reagálni, és arra is ráéreztem, időt kell hagynom ehhez a beszélgetéshez. Teltek a hetek, Fanniék jártak a szülésfelkészítésre, sorra vettünk mindent témát, aztán egyszer elérkeztünk a szüléshez. Ott alaposan átbeszéljük mindig, melyik fázisban mi történik, milyen praktikák vannak, hogy tud jelen lenni az apa, hogyan tudnak összekapcsolódni és sorolhatnám. Mindig gördülékenyen ment a dolog, de most éreztem, teljesen máshogy kell nekifutni a történetnek, mert Fanni nem tágított, ő továbbra sem akart szülni.

Végül arra jutottam, látszólag teljesen másról fogunk beszélgetni. Összeszedtem minden fényképes anyagomat, intim izmokról, anatómiai ábrákról, melyek gyönyörűen bemutatták a vajúdás fázisait és azt, mi történik közben az anya és a baba testében. Hozzácsaptam azokat is, melyek a császármetszésről szóltak. Tudtam, ha győzködni kezdem Fannit, még nagyobb lesz az ellenállása. Így hát, amikor megérkeztek a soron következő felkészítésre, nagy lelkesedéssel kiteregettem a fotókat, sorban nézegettük azokat. A tervem bevált, Fanni és a férje is hamarosan mellettem térdeltek a földön, s egymás szavába vágva vonták le sorra a következtetéseket.

Forrás: Shutterstock

- Látod ezt? Hát az arcom izmai olyanok, mint amilyenek odalent is vannak!

- Ja, tényleg, akkor odalent is tudsz vigyorogni meg grimaszolni - nevetett Feri.

- Te marha! De... amúgy tényleg! - robbant ki Fanniból is a nevetés. - Ez az intim torna sok dologra jó, nem?

- Persze. Előírnám minden nőnek és férfinak, prevenció jelleggel.

- Hogy jó legyen a szex, mi? - vigyorgott Feri.

- Nemcsak azért, bár tény, hogy javítja a szexuális életet is. Az időskori szégyentünetek is megelőzhetők vele. Nem azért csöpög majd a vizelet és nem azért nem tudja az ember tartani a szellentést, egyebek, mert öreg lesz, hanem azért, mert a medencefenék izmai elgyengülnek. Ha megtanuljuk az intim torna gyakorlatokat és rendszeresen csináljuk, azzal az egészségünket védjük. Amúgy meg, azok a várandósok, akik elvégezték a tanfolyamot, nem küzdenek aranyérrel, visszérrel, könnyebben szülnek és hamarabb regenerálódnak.

- Tényleg? - meredt rám Fanni. - Ezt eddig miért nem mondtad? Miután kijön a gyerek, a lyuk is visszahúzódik az eredeti méretére?

- Nem kérdezted. Csak azt hajtogattad, nem szülsz, nem akartalak zaklatni. Gondoltam, előbb-utóbb majd megbeszéljük.

- Nagy fifikás vagy te kisanyám - kacagott Fanni.

- Az meglehet. Próbáltam hozzád megtalálni a saját kulcsodat. Tudod, nincs baj a császármetszéssel, ha életet ment, ha nincs más megoldás. De egészségesen, rendben lévő babával fölösleges kockázat, hiszen mégis egy nagyműtétről beszélünk, minden testi-lelki hozadékával együtt.

Így esett, hogy amikor elérkezett az idő, Fanni természetes úton szült, s három nappal a kisbabája világra érkezése utána boldogan újságolta:

- Te, tényleg visszaalakul minden! Mekkora hülye vagyok, hogy nem azonnal ezzel kezdtem neked, megspórolhattam volna pár hónap agyalást!

Szóval, kedves nőtársaim, ajánlom az intim torna jótékony hatásait, nemcsak szüléshez!

Nyitókép: Shutterstock

Próbáltad már az intim tornát?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.