Férfivélemény: Ha jót akarsz magadnak, ne olvasgasd a párod privát üzeneteit

magazin kibeszélő párkapcsolat bizalom közösségi média férfivélemény
A technológia és a közösségi média rengeteg jó dolgot hozott az emberek életébe, ez persze nem azt jelenti, hogy nincs árnyoldala a dolognak, főleg akkor, ha a kapcsolatokról van szó. A bizalmatlanság az egyik legmérgezőbb tényező egy párkapcsolatban, a jelenléte már önmagában is bajt jelent, hát még akkor, ha olyannyira elhatalmasodik, hogy a párod tudta nélkül kutakodni kezdesz a magánéletében.

Egyrészt a bizalom teljes hiányát jelzi az, hogy még a privátban küldött üzeneteiről is tudni akarsz, másrészt pedig könnyedén rossz következtetést vonhatsz le abból, amit olvasol. A bizalmatlanság persze nemcsak ebben nyilvánulhat meg, hanem a másik közösségi oldalai feletti kontrollban is. Mit, miért és kinek szánva posztolsz, miért használod ezt a platformot egyáltalán, kiket követsz rajta és miért? Egy kellemetlen saját példám egy olyan kapcsolat, ahol az akkori, sajnos kórosan bizalmatlan párom egy itthon kevésbé használt oldalon található fiókom törlését követelte, mivel megtalálta rajta egy exem profilját és meggyőződése volt, hogy csak miatta vagyok fenn ezen az oldalon. Mondanom sem kell, hogy ez a bizalmatlanság még számos problémát okozott, ami aztán elkerülhetetlenül a kapcsolat végéhez vezetett.

Felesleges feltépni a rég begyógyult sebeket

Visszatérve a probléma egy talán kevésbé extrém formájára, vegyük példaként a barátaim esetét, akiknél egyikük elkezdett kutakodni a másik régi Facebook üzeneteiben. Visszamenőleg egészen egy-két évvel azelőttig, amikor megismerkedtek. Ez a hirtelen jött kutakodás oda vezetett, hogy olyan beszélgetések miatt, amik még bőven a kapcsolatuk előtt születtek, többször is összevesztek. Miért üzengettél ennek a lánynak, miért vagy jóban valakivel a mai napig, akitől egyértelműen akartál valamit korábban? Olyan sebeket téptek fel, amik már rég begyógyultnak tűntek, vagy épp olyan beszélgetések generáltak vitát, amik évekkel ezelőtt történtek és a jelenlegi életükre semmilyen hatásuk nem volt már. A bizalmatlanság azonban felnagyította ezeket a dolgokat, ami éppen elég volt arra, hogy mosolyszünetet okozzon. Szerencsére aztán rendeződtek a dolgaik, azt pedig megfogadták, hogy ezentúl békén hagyják a másik üzeneteit, mivel végső soron csak maguknak generálták a gondokat.

Forrás: Shutterstock

Mindenkinek van olyan a múltjában, ami felkavarhatja az állóvizet

A legrosszabb ebben a történetben, hogy a hirtelen felindulás következtében az emberben fel sem merül, mennyit nyom a latba az az idő, amit azóta a másikkal együtt töltött. Miért kellene, hogy a kettőtök kapcsolatára rossz hatással legyen az, hogy te X évvel ezelőtt milyen üzeneteket írtál másnak? Hiszen félreértés ne essék, hacsak nem tüntettetek el minden régi beszélgetést és nyomot arról, hogyan használtátok három-öt-tíz évvel ezelőtt a közösségi média oldalaitokat, kikkel és hogyan beszéltetek, akkor a párotok biztosan talál majd olyan információt, üzenetváltást, fotót, ami a bizalom hiányában felkavarja az állóvizet körülöttetek. Ami persze felveti a kérdést, hogy mi romlott el, hogy már ott tartotok, hogy a múlt teljesen irreleváns dolgai közül ástok elő problémákat?

A jelenség teljes képéhez persze az is hozzátartozik, hogy sokszor nem a múlt üzenetei, hanem a jelenlegi féltékenység kiváltó okait keresi az ember a párja privát üzenetei között. És bár akadnak esetek, amikor a feltételezések bebizonyosodnak, a tanulság ugyanaz marad.

Ha ott tartotok, hogy már a másik privát üzenetei között kell keresgélnetek, akkor mégis hol marad a bizalom, ami minden kapcsolat sziklaszilárd alapja kellene, hogy legyen?

Nyitókép: Shutterstock

Régen gyanús, ha tiltott terület a másik telefonja és laptopja https://she.life.hu/herself/20210112-regen-gyanus-ha-tiltott-terulet-a-masik-telefonja-es-laptopja.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.