esküvő kibeszélő magazin házassági szerződés bizalom
Már alig vártam, hogy kérdezősködhessek Bettinél a közelgő esküvőjükről, hiszen ő az első a lányos baráti társaságból, aki férjhez megy. Gondoltam, végre hallok egy vidám történetet, hiszen a mostani párkapcsolati sztorik finoman szólva is siralmasak. Ehhez képest egy olyan téma került napvilágra, amiről nem gondoltam volna, hogy még a XXI. században is ekkora felháborodást kelt.

- Na és, hogy állnak az esküvői előkészületek? Kezdenek már kirajzolódni a konkrétumok?

- Igen, minden jól halad.

- És eldöntöttétek már, melyik rendezvényszervező ajánlatát fogadjátok el?

- Igen.

- Tudsz esetleg annál hosszabban is válaszolni a kérdésekre, hogy "igen"?

- Igen...

Na, ekkor már biztosak voltunk abban, hogy valami nincs rendben. Kérdezgettük Bettit, hogy mégis mi a baj, mire ő nagy nehezen kinyögte, hogy a házassági szerződés, amit a napokban Dani megpendített.

- Micsoda??? Ezt nem mondod komolyan? De mégis, mit gondol, hogy a pénzéért mész hozzá? - csattant fel Dóri.

- Azt gondoltam, hogy ennyi év után már nem kell bizonygatnod a szándékaidat - folytatta az egyetértő kommentek sorát.

- Szerintem nem kéne egyből azzal vádolni Danit, hogy kételkedne Betti érzéseiben - szólaltam meg én is. Úgy vélem, a házassági szerződés nem erről szól.

Tudom, hogy a házassági szerződés tabutémának számít sokak körében, mert a közvélemény szerint a szerelem sokkal magasztosabb, mint a pénz, és ha valaki számításba veszi az esetleges anyagi kockázatokat is a párkapcsolata vonatkozásában, az bizonyára nem is szerelmes igazán. Ennek következményeképpen a házassági szerződéssel senki sem dicsekszik, sőt, sokan inkább eltitkolják, mert félnek attól, hogy megbélyegzik őket. Én ezzel nem értek egyet.

Forrás: Shutterstock

Amikor Betti előállt azzal, hogy náluk is téma lett a házassági szerződés, a lányok azonnal nekirontottak Daninak, mondván,biztosan nem bízik a menyasszonyában, és ez mennyire sértő, pedig ez semmi másról nem árulkodik, csak arról, hogy Daninak megvan a magához való esze, és még olyan helyzetekben is képes objektíven gondolkodni, amelyekben érzelmileg érintett. Nem akarok többet belemagyarázni ebbe, mint ami,

de én inkább egy olyan pasihoz megyek feleségül, aki képes meghozni olyan döntéseket, melyekkel védi az életébe befektetett összes eddigi munkáját. Mi ezzel a baj?

Egyébként meg nem csak férfiak kezdeményezhetnek házassági szerződést. Vannak olyan kapcsolatok, amelyekben a nő keres jobban, sőt, olyan eset is létezhet, amiben a nő szeretne tanúbizonyságot tenni arról, hogy nem tart igényt a párja vagyonára. Ha nő kezdeményez hasonlót, akkor az rendben van? A férfiakat senki nem sajnálja? Mert azon érdekes módon sokkal kevesebben kapják fel a vizet, ha a jobban kereső nő tesz le az asztalra egy szerződéstervezetet.

A világ pénzzel működik, és ezt nagyon álszent dolog figyelmen kívül hagyni. Mindenkinek jogában áll megvédeni az értékeit, és emiatt senkit nem lehet bántani. Ez nem a bizalom hiányáról szól, és nem is arról, hogy az illető ne gondolná eléggé komolyan a házasságot, hanem arról, hogy számol a legrosszabb eshetőséggel is - amire persze senki sem vágyik, de attól még megtörténhet. Ez olyan, mintha nem tennél félre pénzt arra az esetre, ha esetleg idősebb korodban komolyabban megbetegszel, és egészségügyi ellátásra szorulsz. Nyilván, nem azzal számolsz, hogy biztosan beteg leszel, de ha van rá mód, akkor miért ne gondoskodnál magadról?

Ezt kifejtettem a lányoknak is, akik először lehurrogtak, hogy micsoda újhullámos gondolkodásom van, aztán megkaptam, hogy az ilyenek miatt értéktelenednek el az emberi kapcsolatok. Szerintem viszont tévednek, mert ennél sokkal inkább értékromboló az, amikor valaki gyávaságból nem vállalja be, hogy házassági szerződést szeretne kötni, hanem inkább lapít, és minden komolyabb összeveszésnél azon aggódik, hogy mikor fog lelépni a felesége/férje a vagyonával.

Szerencsére Bettit sikerült valamelyest megnyugtatnom, hogy Dani nem elválni készül tőle - még mielőtt elvenné -, csak azokra a helyzetekre is gondol, amelyeket mások elegánsan a szőnyeg alá söpörnek, mondván, hogy "az én cuncimókuskámmal ez úgysem lesz soha téma". Persze, kívánom mindenkinek, hogy találja meg a házastársában élete párját, de nehogy már az legyen a hülye, aki esetleg arra is fel van készülve, hogy valamelyik fél tévedett.

Te mit gondolsz a házassági szerződésről?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.