magazin kibeszélő párkapcsolat elköteleződés ismerkedés
Amikor beleszeretünk egy férfiba és leereszkedik az agyunkra a rózsaszín köd, akkor nem feltétlenül akarunk szembesülni a szomorú valósággal, hogy a párunk nem alkalmas egy komoly párkapcsolatra. Inkább elhitetjük magunkkal azt, hogy a másik legalább annyira akar minket, mint amennyire mi őt. Ám, ha jobban odafigyelünk, akkor már az elején feltűnhetnek azok a vészjósló jelek, melyek előrevetítik, hogy nem lesz hosszútávú a kapcsolat.

1. Veled akar lenni, ugyanakkor azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

Én mindig is vonzottam azokat a férfiakat, akik így vagy úgy, de nem álltak készen egy komoly kapcsolatra. Volt olyan, aki még szerelmes volt az exébe, és olyan is, aki a karrierjére szeretett volna koncentrálni. Persze, velük maradtam, mert bíztam abban, hogy ez idővel majd változik, de általában én húztam a rövidebbet és szakítás lett a kapcsolat vége. Érdekes módon az egyik exem, aki a karrierje miatt nem állt készen a közös jövőre, fél év múlva már egy más nővel költözött össze. Akkor egy életre megtanultam, hogy a „nem állok készen egy komoly kapcsolatra" általában azt jelenti, hogy „nem veled akarok komoly kapcsolatot".

2. Épp most szakított a barátnőjével

Pár éve beleszerettem egy srácba, aki akkor még párkapcsolatban élt. Mivel számomra ez abszolút tabu, megbeszéltük, hogy csak akkor történhet köztünk bármi, ha ő és a barátnője szakítanak. Hónapok múlva ez meg is történt, a lány elköltözött, mi pedig másnap már együtt romantikáztunk a Hármashatár-hegyen. Két hét múlva úgy éreztem, ő az a férfi, akivel szeretném leélni az életemet, egy hónap múlva azonban kaptam tőle egy telefonhívást, miszerint köztünk mindennek vége, visszamegy az exéhez. Hatalmas pofára esés volt, azóta távol tartom magam a friss szakításon átesett férfiaktól.

3. Küszködik a karrierjével

Pár éve együtt éltem egy férfival, akinek a karrierje volt a legfontosabb. Amikor jól álltak a dolgai, ő maga is kiegyensúlyozott és boldog volt, s a kapcsolatunk is jó irányba haladt. Amint azonban nehézségei adódtak, bezárkózott és a kapcsolatunk se volt fontos számára. Ő fogalmazta meg akkor nekem, hogy egy férfinek az az első, hogy letegyen valamit az asztalra, felépítse az életét és csak utána áll készen arra, hogy álmai asszonyával foglalkozzon.

Forrás: Shutterstock

4. A mai napig anyukájához rohan haza, ha bármire szüksége van

Azt gondolnánk, csak akkor van okunk aggódni, ha egy férfi még harminc felett is a szülői házban él, ugyanakkor volt olyan exem is, aki - bár külön lakott -, minden hétvégén hazament a szüleihez. Hazavitte a szennyest, az édesanyja mosott rá és megfőzött neki előre a hétre. Először azt gondoltam, ez mennyire cuki, aztán amikor inkább hazament, mint hogy kettesben töltsünk egy hétvégét, rájöttem, hogy benne ragadt a gyerekszerepben és nagyon nem áll szándékában felnőni.

5. Féltékenységi rohamai vannak

Egy halálosan féltékeny emberrel együtt lenni igazán kimerítő. Először talán imponál, hogy ennyire félt téged és mennyire fontos vagy a számára, egy idő után azonban nagyon fullasztó és birtokló lesz a kapcsolat. Az én egyik exem annyira féltékeny volt, hogy azt sem tűrte el, hogy a barátnőimmel beüljek egy kávézóba és már az kiverte nála a biztosítékot, ha felvettem egy szűk farmert. Valójában aki ennyire féltékeny, annak súlyos önbizalom és önértékelési problémái vannak és bármit tehetsz, sosem fogod tudni meggyőzni arról, hogy hűséges vagy hozzá. Akkor viszont jobb, ha elválnak az útjaitok, ugyanis az őrületbe fog kergetni az állandó vádaskodással.

Nyitókép: Shutterstock

5 jele annak, hogy készen állsz egy kapcsolatrahttps://she.life.hu/herself/20201104-5-jele-annak-hogy-keszen-allsz-egy-kapcsolatra-fekete-tekla.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.