társkeresés kibeszélő hiba ismerkedés
Egyedülálló, gyermekeit egyedül nevelő apaként sokáig csak a kezdetekig jutottam el, amikor ismerkedtem. Elkezdtük, de csak egy bizonyos pontig jutottunk el - és aztán már vége is lett.

Én is okolható voltam a történtekért, mert éles, jól érezhető határvonalat húztam az új nők és a gyerekeim között - és nem engedtem, hogy azon bárki átlépjen. Pedig igenis be kell vonni az új résztvevőt is a magánéletbe, be kell engedni az intim szférába, hogy ne érezze magát kirekesztettnek - vagy csak egy külső megfigyelőnek -, ami miatt joggal elgondolkodhat a szakításon.

Ha a másik fél valóban érdemes rá, és úgy érzed, el tudnád vele képzelni a jövődet, akkor bizalmat kell adni neki. Persze ettől még kellenek olyan programok, olyan együtt töltött hétvégék, amikor csak kettő a létszám - de éreztetni kell vele, hogy az ajtó nyitva áll, a család szívesen látja, és van lehetősége becsatlakozni, ha akar.

Vannak természetesen olyan alkalmak, amikor az élet közbeszól. Nem tudunk elmenni egy betervezett hétvégi programra, mert a gyerek lebetegedett, vagy éppen versenye lesz - ahol ott szeretnénk és ott is kell lennünk. De ilyen esetekben is lehet szépíteni. Például megkérhetjük a másikat, hogy kísérjen el minket a versenyre - vagy felajánlhatunk egy közös esti filmezést. Hiszen attól még, mert beteg a gyerek, nem muszáj külön lakásban kuksolnunk. Minden csupán kompromisszum kérdése.

Forrás: Shutterstock

Lehet úgy is filmezni, hogy többen vannak kiterülve a kanapén. Így a gyereket sem kell attól félteni, hogy kirekesztettnek érzi magát - és az új kedves sem fog hátrányos megkülönböztetést érezni, mert neki is van helye a többiek között. Persze ez csak egy példa. Még millió és egy olyan szituáció adódhat, amikor az ember automatikusan eltaszítja a másikat, mert ahhoz van szokva, hogy egyedül kell megoldania a problémáit

Pedig sok esetben pont ez a berögződés taszítja el a másik embert. Nem szabad úgy elindítani egy új kapcsolatot, hogy tiltásokba ütköztetjük az embert - mert akkor csak távol tartjuk. Engedni kell, hogy jöhessen, közelíthessen addig a pontig, ameddig neki az jó. Ne legyünk mi magunk a fal, amiről visszapattan, amit nem tud átmászni!

Adjunk neki bizalmat, és ne csak az elő- vagy hálószobába engedjük be! Éreznie kell, hogy nem csak mint hálóvendég látjuk szívesen, hanem azt akarjuk, hogy otthon érezze magát az otthonunkban is. Akkor is hívjuk, ha a gyerekkel várjuk!Lássuk vendégül akár egy kedd estén, engedjük, sőt, kérjük meg, hogy segítsen - mert éreznie kell, hogy szívesen, bizalommal fordulunk és viszonyulunk hozzá.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.