szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat reménytelen szerelem
Nemrég elkezdtem újra nézni a kedvenc sorozatomat: a Szex és New Yorkot. A második évadban van egy rész, amikor Carrie pszichológushoz fordul Biggel történt szakítása után. A pszichológus figyelmesen hallgatja, majd felteszi neki a kérdést, hogy többször előfordult-e már, hogy rossz pasit választott. Carrie erre teljesen kiakad, persze, hogy előfordult, szerinte azonban ez teljesen normális, hisz minden nő átéli legalább egyszer az élete során, hogy átverik, megbántják, vagy kihasználják.

Itt azért elgondolkoztam, vajon tényleg törvényszerű, hogy az embert magánéleti csalódások érjék? És vajon ebben mi is benne vagyunk vastagon azzal, hogy rosszul választunk vagy szimplán a körülmények áldozatai vagyunk? Az szerintem is elkerülhetetlen, hogy az ember ne csússzon bele 1-2 rossz választásba, de aki rendszeresen olyan pasival áll össze, aki nincs rá jó hatással, aki rendszeresen megbántja, vagy rosszabb esetben bármilyen módon bántalmazza, ott már sokkal többről van szó. Én sajnos az utóbbi kategóriába tartozom, így pontosan tudom, miről beszélek.

Talán azért is szerettem mindig a Szex és New Yorkot, mert nagyon jól tudtam Carrie-vel azonosulni.

Általában kétféle típusú férfit vonzottam be az életembe: a nárcisztikus hajlamú pasikat és azokat, akik érzelmileg zártabbak voltak és hidegrázást kaptak már az elköteleződés gondolatától is.

Persze mindig tetszettek a rosszfiúk is, ők nyilván izgalmasak és elérhetetlenek voltak, ami még vonzóbbá tette őket. Sőt, még egy Mr. Big is volt az életemben, akivel évekig kerülgettük egymást, de a mi kapcsolatunkban nem következett be a happy end.

Forrás: Shutterstock

Sosem voltam túl jó abban, hogy a megfelelő férfit vonzzam be az életembe. Már általános iskolában is olyan srácokat választottam ki szerelmem tárgyául, akikért lehetett rajongani. Általában biztosra mentem és úgy választottam, hogy még véletlenül se legyenek viszonozva az érzéseim, így legalább folyamatosan sajnálhattam magam, hiszen engem senki sem tud szeretni. A reménytelen szerelem mindig is az életem része maradt, többször előfordult, hogy akinek tetszettem, engem nem érdekelt, viszont akihez nagyon vonzódtam, az észre sem vett.

Persze a barátnőim mindig megnyugtattak, hogy nincs velem semmi baj, csak éppen minden pasi egy idióta, de ne aggódjak, majd érkezik az igazi. Az ember lánya ezt egy ideig el is hiszi, reménykedik, álmodozik, és bízik abban, hogy egyszer majd másképp lesz.

Elképzeli, ahogy váratlanul beállít a nagy Ő és egy szempillantás alatt minden szép és jó lesz.

Aztán betölti a harmincat, a harmincötöt és amikor még mindig nincs másképp, akkor – jobb esetben – elgondolkozik azon, hogy hoppá, talán valamit mégiscsak rosszul csinál.

Nekem az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor megint egy olyan férfit fogtam ki, aki nagyon bejött, de az érzéseim nem találtak viszonzásra. Egyszerűen nem értettem, mi lehet a baj, miért vagyok én állandó boldogtalanságra ítélve. Úgyhogy belevetettem magamat az önismeretbe, ahol aztán hamar leesett a tantusz: nem véletlen, hogy mindig rossz férfiakat választok. Amíg ugyanis az ember tudattalanul éli az életét, akkor tulajdonképpen nem is ő, hanem a benne élő sérült gyermek választ párt. Mivel azonban úgy érezzük magunkat biztonságban, hogy a már ismert helyzeteket vonzzuk be az életünkbe – akkor is, ha az rossz volt –, így újra és újra ugyanazt az élethelyzetet ismételgetjük. Ráadásul az élet sokszor próbára tesz minket, hogy megtanultuk-e a leckét.

Amikor ezt felismertem, elkezdtem a nárcisztikus férfiakat kiiktatni az életemből. Ha már megéreztem, hogy valaki bántalmazó típus vagy olyan, aki nem akar elköteleződni, azonnal léptem és nem szenvedtem a kapcsolatban. S bár az igazi még nem jött el az életembe, azóta sokkal normálisabb pasikat vonzok be az életembe.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.