szerelem kibeszélő becézés férfi magazin párkapcsolat pasi csaj
Valóban degradáló tud lenni, ha becézgetjük a pasikat? Sosem gondolkodtam ezen, egészen mostanáig. Ugyanis a közelmúltban megkaptam, hogy ezzel ki lehet nyírni a férfiakat. Azóta sem dolgoztam fel, hogy esetlegesen - ha tudattalanul is -, de mészárlom az ellenkező nem tagjait.

Zajlik az élet, hullámzunk az eseményekkel, ezért időnként óhatatlanul is ráakasztunk valakire egy-egy kiragadott kifejezést, akár viccből, akár kedvességből. Szerintem ez egyfajta csapatépítő eszköz. Olyan, mintha mind egy titkos klub tagjai lennénk, ahol bennfentes kifejezések születnek, melyeket rajtunk kívül mások nem értenek. Vagy olykor még azok sem, akik benne vannak. Ez humorforrásnak se utolsó.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Stock-Eye

Nem tagadom, szeretek beceneveket osztogatni. Nem is fogom magam vissza. Sem a munkahelyemen, sem a baráti körömben, sem az éppen aktuális párkapcsolataimban.

Azonban nemrég Sanyii kollégám nem átallott figyelmeztetni: óvatosan bánjak ezzel a becenév- osztogatással a partnerkapcsolatokon belül. Szerinte egy igen cukormázasra sikerült ragadványnév bizony több, mint illúzióromboló. Lehet, hogy igaza van?

Arra a következtetésre jutottam, hogy mindent lehet, csak jól kell megválasztani a helyet és az időt!

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev

Képzeljük csak el! Ülünk egy baráti társaságban, mondjuk a Sanyii meg én, vagy valamelyikünk a kedvesével. Szövögeti a banda a beszélgetés fonalát, mire egyszer csak a hölgy megkérdezi a párját:

- Papamaci, nem indulunk még haza? Úgy elfáradtam.
- Dehogynem drágám,menjünk!

(Azok után, hogy nyílt színen megaláztál, már amúgy sem lenne kedvem maradni).

Vagy íme, egy másik eset. A csaj meg a srác irgalmatlanul kívánják egymást. Elkezdődik a forró szexjelenet, de a lány megint rosszkor nyitja ki a száját:

- Szerintem a Kisherceg már bevetésre készen áll, told le a gatyád!
- Hát, azt hiszem, ez most nekem nem fog menni.

(Kishercegnek utoljára a bölcsiben szólítottak, amikor még nem kopasz voltam, hanem tejfölszőke. Ekkor a legintimebb kapcsolatom nővel az volt, mikor kicserélték rajtam a pelenkát).

Forrás: Getty Images/Franckreporter

Egy utolsó szituáció: A nő ül egy tárgyalóteremben, keményen sorakoztatja az érveit férfi kollégáinak arról: miért az ő ötlete a leginkább nyerő az adott témában? Ám ekkor a rezgő módra állított telefonja csörögni kezd az üvegasztalon. Óhatatlanul mindenki rápillant, és mit látnak? Ki hívja a csajt? A párja, aki úgy van elmentve a mobiljában, hogy „Cukormanó". Ez alapján a jelen lévő pasik nagy többsége arra fog gondolni, hogy ez a nő nem férfival él együtt, hanem egy páfránnyal vagy nyuszis mamusszal maximum.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Rawpixel

Leszögezném, hogy szerintem csak és kizárólag intelligencia kérdése, hogy valaki felismerje, egy szituáció alkalmas-e arra, hogy benyögjön valami gügyögő becenevet vagy sem. Ez nem etikett, erre nincsenek általános érvényű szabályok. Ezt érezni kell! De hozzátenném: az a férfi, aki csendben tűri az ehhez hasonló megjegyzéseket, meg is érdemli! Hiszen pont annyi vér van a pucájában, mint a Papamacinak, a Kishercegnek, és a Cukormanónak együtt.

Arról nem is beszélve, hogy a nők legalább kreatív nevekkel látják el a férfiakat. Fordított esetben a pasik nem lépnek ki a komfortzónájukból: Cica, Baba, Bébi. Ennyi. Tisztelet a kivételnek. És hát azért ne higgyük, hogy fordított esetben nem tud rosszul elsülni egy-egy megszólítás. Egy "Husimalac" vagy "Büdibogyó" elnevezés egy nő önbizalmát is egy életre porig rombolhatja.

Így ezúton arra kérek minden kedves lányt, nőt, hölgyet és asszonyt, hogy a férfiaink mentális egészsége érdekében szelektáljunk a helyzetek és becenevek között! Köszönöm.

Nyitókép: iSockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.