magazin Tinder kibeszélő csillagjegy bemutatkozás ismerkedés sztereotípia
Társkeresőkön ismerkedni sokszor hálátlan feladat, hiszen nem egyszerű teendő néhány képen és pár bemutatkozó soron keresztül megvillantanunk önmagunkat.

Arról lehet vitatkozni, hogy jó fotókat, vagy ötletes bemutatkozókat nehezebb készíteni, szerintem az utóbbi a nagyobb kihívás. A külső többnyire adott, egy jó fotót lőni pedig nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen. Ezzel ellentétben olyan bemutatkozó szöveget írni, ami kreatív, figyelemfelkeltő, de nem elcsépelt... maradjunk annyiban, hogy nem egyszerű. Minél többet társkeresőzik az ember, annál könnyebben fedezi fel azokat a sablonszövegeket, amivel próbálnak kicsit kitűnni a tömegből az emberek, abban pedig nincs meglepetés, hogy a férfiak és a nők egyaránt küzdenek ezzel. Bár együttérzek azokkal, akiknek meggyűlik a baja az ötletes bemutatkozással, azért valljuk be, akadnak vicces, riasztó, vagy egyszerűen csak unalomig ismétlődő sorok, amik automatikusan riasztják az embert...

Horoszkóp

A horoszkóp egy jópofa dolog arra, hogy alsóban böngésszétek reggelizés közben, az viszont, hogy valaki ez alapján tervezzen párt találni magának, csöppet aggasztó a legtöbb férfi szemében. Amellett, hogy nekünk semmit sem mond el rólad a csillagjegyed, legtöbben egyből vörös zászlóként kezeljük azt, ha egy nő horoszkópok alapján akar bármilyen következtetést levonni vagy döntést hozni.

"Borimádó, kávé- és utazásfüggő"

Bor, kávé, utazás, mind nagyon kellemes dolgok, de komolyan úgy érzed, hogy ezek a személyiséged sarokkövei? Tucatjával jönnek szembe ezek a kiírások és már az elsőnél sem mondanak el sokat, úgy a tizedik tájékán pedig nevetségesen gázzá és unalmassá válnak.

Felhívás keringőre

A randi appok rossz hírnevének egy részét az okozza, hogy sokan csak egyéjszakás partnerkeresőként tekintenek rájuk. Vannak esetek, ahol ez megállja a helyét, de szerintem összességében véve még mindig a társkeresés a fő funkciója ezeknek az oldalaknak. Éppen ezért szörnyen kellemetlen olyan szövegekbe belefutni, amik nem éppen rejtett szexuális célzásokkal vannak megtűzdelve, amellett, hogy nem is túl egyediek ezek a szövegek. A „nem érdekel sem a kocsid, sem pedig a ****, ha tetszel, úgyis beleülök mindkettőbe" például egyike az ilyen tucatszövegeknek, ami elsőre még kicsikar egy kellemetlen félmosolyt az emberből, a sokadik alkalommal viszont már inkább szánalmasnak érződik. Persze, lesznek férfiak, akiket bevonzanak ezek a dumák, de biztosak vagytok abban, hogy pont ezekkel érdemes kezdeni?

Forrás: Shutterstock

Pszichológiai profil

A bemutatkozás lényege, hogy röviden írj magadról pár mondatot és bár elméletben jól hangzik, hogy egy személyiségteszt segítségével mindössze négy betűvel leírhatod a jellemed sarkalatos pontjait, a sokak által előszeretettel használt Myers-Briggs-típuselmélet leírásai inkább megnevettetik a legtöbb férfit egy tinder bemutatkozásban. Hogy miért? Mert nem azt a benyomást keltik, hogy ötletesen árulsz el magadról keveset és egyszerre sokat, hanem hogy elvégeztél egy alapszakos „Bevezetés a pszichológiába" kurzust, vagy elolvastál egy önismereti könyvet és ezzel a minimális pszichológiai tudással próbálsz intellektuálisnak tűnni. Akadnak majd olyanok is, akiknek fogalmuk sem lesz arról, mit jelent az a négy betű.

„Ritkán vagyok itt, inkább az instámon írj"

Szögezzük le: az Instagram felhasználóneved nem bemutatkozás, az pedig, hogy egy ismerkedős platformon akarsz követőket toborozni, hogy beharcold magad az önjelölt influenszerek körébe inkább szomorú és kellemetlen, mint elismerendő.

Nyitókép: Shutterstock

A mai férfiak többsége még a Tinderhez is lustahttps://she.life.hu/herself/20201214-a-mai-ferfiak-tobbsege-meg-a-tinderhez-is-nagyon-lusta.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.