szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat
Az újdonság varázsa. Izgalom. Pillangók a gyomrodban. Ez mind egy bimbózó szerelem jellemzése. De, vajon mitől jobb egy új szerelem a már meglévőnél? Mikor vágyunk az újra?

Legtöbbször akkor kacsintgatunk kifelé a párkapcsolatunkból, amikor már hiányérzetünk van valamivel kapcsolatban. Egy új kapcsolat lehetősége, egy új partner pedig nagyon csábító tud lenni. Vajon tényleg a végét járja az a kapcsolat, vagy csak nem tudják a felek, hogyan tudnák jól szeretni egymást?

A szürke hétköznapokba csempészhetünk egy kis izgalmat, valamilyen szokatlant, váratlant. De mitől annyira kecsegtető egy új férfi betoppanása az életünkbe? A mai világban amúgy is trendi lett a szakítás, a válás. Olyankor merül fel bennünk, hogy nem jól választottunk, ha felbukkant egy másik férfi, aki iránt elkezdünk érdeklődni. Azt gondolom, hogy ez teljesen normális egy bizonyos pontig. A párunk iránt érzett lángoló szerelem amúgy is egy idő után alábbhagy. Ez természetes velejárója egy szenvedélyes szerelemnek, ami idővel megváltozik, és egy sokkal fontosabb kötelék alakul ki, mégpedig a szeretet.

Nem csak akkor tetszhet valaki, ha a párunkkal nem vagyunk jóban, és romokban hever a kapcsolatunk. Idővel - ha meg is jelenik egy másik férfi az életünkben -, aki a vártnál jobban felkelti az érdeklődésünket, egy kis flört nem árthat meg. Azonban végig kell gondolnunk, megéri-e eldobni mindent, amit a párunkkal közösen felépítettünk? Valóban ezt akarjuk? Hiszen az újdonság varázsa itt is elmúlik egyszer és akkor már lehet nem tudjuk visszacsinálni ezt az egészet.

Forrás: Shutterstock

Az is lehet, hogy annál a másik férfinál azt érezzük, hogy igaz társunkra találtunk. A sok közös pont, a hasonló érdeklődési kör, alapvető kérdésekben közelítő értékrend mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megkérdőjelezzük jelenlegi kapcsolatunkat, amiben lehet, hogy már nem érezzük komfortosan magunkat. Ilyenkor fontos, hogy mindent mérlegeljünk, és ha már nem tudjuk tovább folytatni, esetlegesen kilépjünk belőle, hiszen odakint lehet rátalálunk arra a társra, aki mellett sosem lesz hiányérzetünk, akivel kapcsolatosan azt érezzük, hogy megérkeztünk.

Alakulhat az életünk úgy, hogy egy ideig nem a megfelelő párunk mellett vagyunk, de később találkozhatunk azzal a férfival, aki mellett önmagunk lehetünk, akivel kapcsolatosan nincsenek kérdések bennünk, és ami a legfontosabb, hogy felismerjük azt, hogy a vágyott boldogság bizony érkezhet így is, nem akkor, amikor arra türelmetlenül várunk rá, hanem akkor is, amikor már belekényelmesedtünk a meglévő életünkbe, és hirtelen arra eszmélünk, hogy ebből akár még valami jó is kisülhet. Sokféle élethelyzetben lehetünk, a lényeg, hogy sose törjünk pálcát mások fölött.

Nyitókép: Shutterstock

Te is érezted már úgy, hogy nem a megfelelő férfi mellett vagy?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.