magazin kibeszélő randi randi etikett ismerkedés konzervatív
Régen nem szerettem egyszerre több férfival randizni, mivel úgy gondoltam, az nem lenne fair, másrészt pedig nekem is mindig könnyebb volt egyszerre csak egy pasira koncentrálni. Ma sem szeretek sportot űzni a randizásból, viszont már messze nem vagyok annyira vaskalapos a témában, mint régen.

Mindenkinek mások a randizási szokásai. Van több olyan barátnőm is, akik nem csináltak különösebb problémát abból, hogy egyszerre több férfival is ismerkedjenek. Olyan nőről is hallottam, aki rendesen megpörgette a Tinderes randikat és minden nap beosztott 1-1 pasit az ebédszünetre és esti programnak. Férfi ismerősöm is mesélt hasonlót, miszerint egy napra több randit is beütemezett, így rövid idő alatt egész sok lánnyal megismerkedett. Persze itt leginkább az első randikra gondolok. Olyan barátnőm is van, aki hetekig párhuzamosan randizott két pasival. Mindkettő tetszett neki és nem tudott dönteni, valamint biztonság érzetet nyújtott neki, ha az egyikkel nem jön össze, még ott van a másik.

Én ehhez képest mindig is nagyon konzervatív voltam. Amikor társkeresőkön ismerkedtem, akkor is nagyon megszűrtem, kivel találkozok személyesen. Általában hosszas levelezés előzte meg a randikat és addigra már kialakult bennem a kötődés a másik iránt, így eszembe se jutott, hogy mással is találkozzak. Eleve én az a típus vagyok, aki egyszerre egy pasira szeret és tud koncentrálni. Így is elég sűrű az életem, vannak barátaim, vannak programjaim, nem érek rá még össze-vissza randizni is. Persze nem mondom, hogy nem volt olyan időszak az életemben, amikor egyszerre több férfivel is összefutottam, de nem ez volt a jellemző.

Forrás: Shutterstock

Na jó, bevallom, adódtak kínos helyzetek, amikor pénteken randiztam egy sráccal egy népszerű teázóban és pár nap múlva ugyanoda mentem vissza egy másik pasival. Nem tehettem róla, mindkettőjüknek ugyanaz a teázó jutott az eszébe, hozzátenném, egyik randi sem volt sikeres, úgyhogy ez a helyszín nem hozott szerencsét. Mindenesetre kellemetlen volt az egész, még akkor is, ha tudom, egy randi után még nem tartozok senkinek semmivel. Lehet, hogy ebből is csak én csinálok nagy ügyet, egy férfi ismerősöm ugyanis mindig ugyanabba a kávézóba szervezi a randijait. Külön stratégiája van már arra, hova ül, mikor érkezik és teszteli a nőket, ki hogyan reagál. De ez egy másik történet...

Nem tudom, létezik-e egy randietikett arra, hogy mi az a pont, amikor nem illik már másokkal találkozni. Ma már úgy gondolom, amíg nem alakul ki két ember között komolyabb kötődés, nem csattan el egy csók, addig nincs abban semmi rossz, ha másoknak is adunk esélyt. Nemrég történt, hogy egy nagyon jó barátnőm megismerkedett egy sráccal egy ismerkedős programon. Nagyon jól sikerült az első randijuk, a barátnőm azonban teljesen kiakadt, amikor felfedezte, hogy a srác a soron következő ismerkedési programra is elment. Mivel a rendezvényen készültek fotók, így szíven ütötte, amikor Dávid is ott mosolygott a fotókon. Hiába nyugtattam, hogy szerintem ez egy első randi után még belefér, nála már ez is kiverte a biztosítékot. Végül megnyugodott és nem hozta fel ezt Dávidnak, aki utána már nem járt hasonló programokra.

Én most már ahhoz tartom magam, ha valakivel azt érzem, hogy bele tudnék szeretni és lehetne belőle komolyabb, akkor beleállok abba az ismerkedésbe és nem randizgatok mással mellette. De amíg ez az érzés nincs, addig nyitva tartom a szemem és azért sem neheztelek, ha a másik fél ugyanezt teszi.

Nyitókép: Shutterstock

Te szoktál egyszerre több nővel/ pasival randizni?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.