magazin kibeszélő csalódás párkapcsolat békülés szakítás ex féltékenység
Egy szakítás mindig nagyon fájdalmas, főleg akkor, ha te még mindig szereted a párodat. Sírsz, dühöngsz, egyszer elküldöd a fenébe, a másik pillanatban pedig mindent megtennél azért, hogy visszakapd. Egy fájdalmas elválás után elszabadulhatnak az indulatok, de van pár hiba, amit inkább ne kövess el.

A szakítás a legtöbb embert megviseli, ilyenkor átéljük a poklok poklát, keressük a miértekre a válaszokat. Mi nők hajlamosak vagyunk kifordulni magunkból és bosszúhadjáratot indítani az ex ellen vagy mindenáron be akarjuk bizonyítani, hogy most veszítette el élete lehetőségét a boldogságra. Ha azonban még terveid vannak az exeddel, akkor azt javaslom, az alábbi hibákat semmiképpen se kövesd el.

Ne keress mindenféle mondvacsinált indokot, csak azért, hogy kapcsolatban maradhass vele!

Egy szakítás után mindkét félnek térre van szüksége, hogy feldolgozza a traumát, ami a másik elvesztésével járt. Adj te is egy kis teret az exednek, ne írogass rá már másnap és semmiképpen ne találj ki mondvacsinált indokokat, csak azért, hogy újra lásd őt. Gondolj bele, ha szakítás után is folyamatosan nyomulsz rá, akkor hogyan tudná megérezni a hiányodat? Ezzel inkább azt fogod elérni, hogy eltaszít még jobban magától és esélyed sem lesz a békülésre. Engem például az őrületbe kergetett, amikor az egyik exem folyamatosan a volt barátnőjét pátyolgatta, mert annak mindig elromlott a mosógépe, nem tudott becsavarni egy villanykörtét stb. Végül én nyertem, a volt barátnő pedig ment a levesbe. Az is eléggé visszatetsző, ha nem tartod tiszteletben a kérését, miszerint egy ideig nem akar látni. Ne jelenj meg „véletlenül" a munkahelyén vagy a kedvenc kávézójában.

Ne legyél kicsinyes és éretlen, nem vagy te Bosszúálló!

Tudom, vannak olyan helyzetek, amikor megcsaltak, átvertek, kihasználtak és forr benned a düh. Legszívesebben elégetnéd a ruháit, világgá kürtölnéd, hogy mekkora egy szemét. Ha tudod, mégis őrizd meg inkább a méltóságodat, hisz a bosszú nem vezet sehova. Bár ha jobban belegondolok, egyszer én is kidobtam egy exem cipőjét. Távkapcsolatban éltünk és pár cucca nálam maradt, majd ghostingolt... örökre. Így egy darabig tartogattam a ruháit, majd a felét elajándékoztam, a drága cipője pedig a kukában landolt. Erre nem bíztatok senkit, de elismerem, jó érzés volt. Bár zárójelben hozzátenném, soha nem akartam őt visszakapni.

Forrás: Shutterstock

Ne te akarj bocsánatot kérni azért, amit el sem követtél!

Vannak azok a típusú nők, akik folyamatosan bocsánatot kérnek mindenért, azért is, amit még csak el sem követtek. Te ne legyél ilyen! Egyrészt ha egy kapcsolat véget ér, az mindkét fél felelőssége, nem csak a tiéd. Ráadásul az nagyon szánalmas tud lenni, ha valaki folyamatosan megalázkodik és bocsánatot kér. Az egyik barátnőmet megcsalta a párja és még ő rohant utána és próbálta helyrehozni, amit nem is ő rontott el. Ennek az lett az eredménye, hogy az exe egy idő után szó szerint menekült előle.

Ne kínozd magadat azzal, hogy folyamatosan utána leselkedsz!

A közösségi média korában elég nehéz annak ellenállni, hogy ne azt nézegesd állandóan, hogy az exed elérhető-e Messengeren, van-e új lány ismerőse, milyen rendezvényeken vesz majd részt és miket lájkol. Bármilyen csábító is, hogy naprakész legyél a volt párod életéből, a legjobbat azzal teszed magaddal, ha nem nézegeted nonstop a profilját. Én speciel a legtöbb esetben a friss szakítás után inkább beállítom a Facebookon, hogy ne kelljen látnom az exem bejegyzéseit. Egy fájdalmas szakításom után ugyanis az őrületbe kergetett, hogy az exem – aki az együttlétünk alatt alig tette ki a lábát a lakásból – hirtelen nagy partiállat lett és folyamatosan azt tolta a közösségi médiában, hogy milyen fantasztikus programokon vesz részt.

Ne akard mindenáron féltékennyé tenni!

Tudom, egy szakítás után meg akarod mutatni a világnak és leginkább az exednek, hogy te nélküle is remekül érzed magad és jobban nézel ki, mint valaha. Azzal nincs is semmi baj, ha posztolsz 1-2 fotót, de az kissé gáz, ha hirtelen minden nap pózolós és mosolygós képeket raksz ki magadról, főleg, ha eddig nem tetted. Van, aki ennél még messzebbre megy és idegen srácokkal fotózkodik, csak hogy féltékennyé tegye a volt párját. Ez azonban ritkán vezet eredményre és inkább hülyét csinálsz magadból, mint hogy ezzel visszakapd őt.

Nyitókép: Shutterstock

Előfordult már az életedben, hogy megpróbáltad az exedet visszaszerezni?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.