magazin kibeszélő frizura hajvágás
Amióta az eszemet tudom, mindig hosszú, szinte derékig érő hajam volt. Sose gondoltam volna, hogy egyszer drasztikusan meg kell váljak tőle. 

Hirtelen nagyon erősen hullani kezdett, ezért úgy döntöttem, nem nézem végig, ahogy csomókban kipotyog, hanem rövidre vágatom. Így is tettem. Nem bántam meg, mert így sokkal erősebb lett utána, és viszonylag rövid időn belül megint hosszú hajam lett. Szerencsés vagyok, hogy mindig szép dús volt, leszámítva ezt az időszakot, amikor kénytelen voltam egy időre megválni tőle. Nagyon élveztem a rövidhajas időszakomat is, de nagyon furcsa volt, hogy még egy copfba sem tudtam összefogni. Egy olyan lánynak, akinek világéletében hosszú haja volt, ez drasztikus változást jelentett, hiszen a döntésemet egyik napról a másikra hoztam meg.

A hajunk az ékességünk, ami elsősorban a személyiségünkről, hangulatunkról közvetít üzenetet a külvilág felé. Tehát nem mindegy, milyen hosszú, fazonú, de az sem mindegy, milyen színű.

Vajon mi nők általában miért válunk meg a hajunktól?

Szakemberek szerint ennek pszichológiai vonatkozásai is vannak. Sokan így próbálnak megszabadulni a korábbi emlékektől, ilyen például egy szakítás. Ha te is jártál már hasonló cipőben és vágattad le már a hajad emiatt, akkor bizony ennek a hátterében lelki okok voltak. A belső változást gyakran előzi meg az, hogy először a külsőnkön változtatunk, és ettől könnyen új embernek érezhetjük magunkat. Az már igazi közhellyé vált, hogy ha egy nő levágatja a haját, bizonyosan szakítás állhat a háttérben. Legtöbben még mindig lelki okokból válnak meg hosszú fürtjeiktől.

Forrás: Shutterstock

A hajvágás tehát azt is jelenti, hogy beleuntál az addigi életedbe és szeretnél nyitni egy új felé. A hosszú, legalább vállig érő hajzuhatagot a nőiességgel hozzák párhuzamba. Nagyon sok pszichológiai vizsgálat született már abban a témában, hogy a férfiak inkább választják a hosszú hajkoronával megáldott nőket szemben a rövidebb hajúakkal.

Ha te is jártál már hozzám hasonló cipőben, és hosszú hajzuhatagból egészen rövid, fiús hajviseletre váltottál, ilyenkor előfordulhat, hogy egy időre szeretnél elvonulni a párkapcsolatoktól és az egyedüllétet választod. Ez természetesen nem minden esetben van így, hiszen sokan szexisebbnek tartják a rövid hajat, és ezáltal a vadócabb énjüket próbálják meg a felszínre hozni. De egész egyszerűen arról is szó lehet, hogy szeretnél magabiztosabb lenni, amihez abszolút jól társul egy vagány frizura vágás.

Nyitókép: Shutterstock

A te frizuraváltásodnak is voltak lelki okai?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.