szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat férfivélemény korkülönbség
Nagyanyáink-nagyapáink korában nem egyszer megesett, hogy férj és feleség között 10-20, vagy akár 30 év korkülönbség volt. Ennek ellenére nem néztek rájuk furcsán, és utána egy egész életet leéltek együtt. Érdekes megfigyelni, hogy az idősebb fél szinte mindig a férfi volt, ezt akkoriban valahogy jobban elfogadták, mintha egy idősebb hölgy kötötte össze életét egy fiatalabb társsal.

Manapság pedig mi történik, ha a kapcsolat valamelyik tagja számottevően idősebb/fiatalabb? Jön a sugárcsalád felemlegetése: sugar daddy és sugar baby, sugar mommy és sugar boy! Pedig az is lehet, hogy tényleg egymásba szerettek. Hogy ezt honnan tudom ilyen biztosan? Bevallom sehonnan, mert velem még nem történt ilyesmi, csak egy kicsit messzebbről kezdtem a bevezetőt, mint ahonnan szerettem volna.

Szóval! Korkülönbség. Számít, nem számít? Ez kérem attól függ, hol tartunk mi, illetve a másik fél lelki érettségben. Mert lehet valaki 30 éves, és teljesen gatya, meg fordítva is, 18 évesen már olyan értékrenddel és gondolatokkal rendelkezhet, hogy le a kalappal. A kérdés mindössze annyi, mikor és milyen helyzetben sodor össze minket a sors a másikkal.

No, nézzük meg az előnyeit-hátrányait a korkülönbségnek párválasztás terén! Miért jobb egy fiatalabb személlyel összejönni? Mellette újra mi is megfiatalodhatunk, valakit végre elvarázsolunk és felnéz ránk, mivel mi már előrébb tartunk az életben, és ha merünk nagyot álmodni, lehet hogy halálunk pillanatáig velünk lesz, mert nagy valószínűséggel neki még marad 10-20 éve miután mi eltávoztunk. (A baleseteket persze most nem számoljuk ide.)

Forrás: Shutterstock
Kapcsolódó cikk: A mostohám alig 10 évvel idősebb nálam...

Mi lehet ezzel a gond? Mivel egy másik generációról van szó, megeshet, hogy mi sem értjük az ő vicceit, meg ő sem a miénket, mert két annyira eltérő, külön világban nőttünk fel. Dallas? Haha, Jockey mindig viszkizett, haha, Bobby a zuhany alatt, haha, stb. De ő meg csak néz, hogy ki az a Dallas, mi az a dzsoki? Ő pedig arról mesélhet, mennyire imádja a furry-kat. Furikat? – kérdem én, de ő kijavít, hogy nem furik, hanem furryk. Aha, az jó – gondolom magamban, és ráhagyom. Persze ha egymásnak vagyunk teremtve, akkor ő ledarálja velem a Dallas összest, én pedig elkísérem egy furry találkozóra, de valljuk be, ez a kevésbé valószínű.

Kapcsolódó cikk: 30 éves nő vagyok. Miért vonzom a 20 éves tiniket?

Egy velünk többé-kevésbé egykorúval viszont adottak az érthető, kétirányú kommunikáció alapjai, és valószínűleg ugyanazok a problémák ismerősek számunkra, és hasonló dolgok foglalkoztatnak minket. Félreértés ne essék, ezzel most nem azt mondom, hogy mindenkinek érdemes vele (közel) egykorú párt találnia. A nagy számok törvénye mondja ezt, én mosom kezeimet.

Aztán vannak olyanok is, akik 30 évesen vagy afelett nem hajlandóak 30 éven felüliekkel randizni. Mindenképp fiatalabb társat akarnak maguknak, amivel nincs is gond, mindenkinek megvannak a maga preferenciái, de vajon egy 35 éves férfi mit vár mondjuk egy 20 éves lánytól? Valószínűleg nem hosszú távú kapcsolatot, az is igaz. Vegyük úgy, hogy mindent értek, nem szóltam!

Egy szó mint száz: lehettek fiatalabbal, idősebbel, ugyanolyan korúval, annyi a lényeg, hogy megtaláljátok a másikban azt, amit kerestetek, és ugyanez fordítva! Ha kiegészítitek egymást, ott nem számítanak a mínusz/plusz évek, ott csak és kizárólag Ti számítotok! Sok sikert!

Utóirat: fogadjunk, hogy rákerestetek arra, mik azok a furry-k!

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted sokat számít a korkülönbség?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.