magazin kibeszélő hiba szeretetnyelv párkapcsolat múlt boldogság idő
Sokan azt gondolják, ha valakivel egymásba szeretnek, akkor már minden megy magától és nem kell tenni semmit a kapcsolatért. Ez azonban hatalmas tévedés: egy párkapcsolat olyan, mint egy kert. Folyamatosan gondozni kell, különben ellepik a gazok.

Biztos vagyok abban, hogy mindenki fel tud sorolni kapásból pár dolgot, amin már elcsúszott párkapcsolata. Én most összegyűjtöttem 5 olyan általános hibát, amit sokan elkövetünk.

1. Azt hisszük, hogy a párkapcsolat az egyedüli boldogságforrás az életünkben

Nem akarok személyeskedni, de azt gondolom, leginkább a nők esnek bele ebbe a hibába. Ha őszinte akarok lenni magamhoz, régen én is ilyen voltam: megjelent egy potenciális igazi a színen, eldobtam csapot-papot és csak rá koncentráltam. Elhanyagoltam a barátaimat, az volt a lényeg, hogy vele legyek és hogy őt boldoggá tegyem. Sokáig eleve azt éreztem, hogy csakis egy férfi oldalán lehetek boldog. Bármire képes voltam a szeretetért, annyira odatettem magam, hogy megszűntem önmagam lenni. Azt gondolom, a legtöbb kapcsolatom épp emiatt ment szét: megfojtottam a nagy szeretetvágyammal a másikat és azzal, hogy teljesen alájuk mentem, már izgalmas sem voltam többé. Kemény leckék árán tanultam meg, hogy ne a másiktól várjam, hogy boldoggá tegyen, hanem először tanuljak meg jól lenni egyedül is.

2. Nem tudjuk elengedni a múltat, a régi sérelmeinket rávetítjük az új társunkra is

Az ember 30 felett már általában begyűjt pár csalódást, sokan falakat építenek a szívük köré, hogy ne érje őket több fájdalom. Lássuk be, így bizony nehéz egy másik emberhez közel kerülni. Arról nem is beszélve, hogy mivel a sérelmeinket ritkán dolgozzuk fel igazán, így azok sokszor a legújabb párunkon csattannak, még akkor is, ha ő ártatlan a dologban. A múlt folyamatosan ott kísért, ha megcsaltak, bizalmatlan vagy, ha többször elhagytak, rettegsz, mikor történik meg újra. Érdemes tudatosítani, hogy bármi történt a múltadban, az nem a partnered hibája és nem érdemes elrontani egy friss szerelmet a régi sérelmek miatt.

3. Nem szánunk elég időt a párkapcsolatunkra

Elég gyakori jelenség, hogy miután két ember összejön és minden szép és jó, akkor azt gondoljuk, ez már örökké így lesz és nagyjából berakjuk a másikat egy fiókba. Azonban a kemény meló általában itt kezdődik és ennek az is a része, hogy bármennyire is elfoglaltak vagyunk, időt kell szánni a másikra. A nagy bölcsek szerint egy jó kapcsolathoz két dolog elengedhetetlen: a megfelelő kommunikáció és a jó szex, de szerintem fontosak még a közös élmények is.

Forrás: Shutterstock

4. Azt gondoljuk, hogy egy kis hazugság még belefér a párkapcsolatba

A hazugságok megmérgeznek minden emberi kapcsolatot, nem kivétel ez alól a párkapcsolatunk sem. Az ember általában azzal nyugtatja magát, hogy egy apró füllentés nem árthat, de ne szépítsük, a hazugság attól még hazugság. Ráadásul, ha elkezdünk füllenteni, ott rögtön megjelenik a lebukástól való félelem, ami miatt aztán egyre jobban belegabalyodunk a hazugságok csapdája. Igen, néha baromi nehéz őszintének lenni, sokszor nem akarunk a másiknak fájdalmat okozni vagy nem akarjuk felzaklatni valami aprósággal. Mégis ez az egyetlen tiszta út.

5. Valójában nem figyelünk a másikra, csak saját magunkkal vagyunk elfoglalva

Te meg tudod mondani, a párodat mi tette a legboldogabbá múlt héten? Tudod egyáltalán, mi a szeretetnyelve? Néha azt látom ebben a mai rohanó világban, hogy mindenki csak a saját boldogságával van elfoglalva és szinte követeli a másiktól, hogy tegye boldoggá, de ő maga nem úgy figyel a párjára, ahogy azt amúgy a másiktól elvárja. Úgyhogy talán be kellene fejezni az állandó követelőzést és elvárásokat és meg kellene kérdezni a párunkat (ha magunktól nem tudjuk): „Hogyan tehetnélek ma boldoggá?"

Nyitókép: Shutterstock

A te párkapcsolataidat általában mi tette tönkre?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.