magazin kibeszélő megcsalás Céges buli házasság
A szokásos, éves céges buli kezdett a tetőfokára hágni. A felkapott szórakozóhelyet egész éjszakára kibérelte a vállalat, ahol a cég szinte mind a háromszáz alkalmazottja megjelent. Már elhangzottak a köszöntők, kiosztották a dolgozóknak a jutalmakat, volt show műsor. A büféasztalos vacsora elfogyott, a hosszú, fehér abrosszal leterített asztalokra desszertek és italok kerültek, a dj-pultba megérkezett a lemezlovas.

Emberek, kezükben poharakkal csoportokba verődve beszélgettek, néhányan a táncparketten mulatták az időt, mások igyekeztek a csendesebb sarkokba húzódni, páran pedig a bárszékeken üldögéltek. A korlátlan alkoholfogyasztás, az év vége, a tudat, hogy holnaptól egy hét szabadság következik, megadta az alaphangulatot.

Az emberek vidáman nevetnek, összeölelkeznek, játékosan egymásra kacsintanak, poharak csilingelése hangzik ki a kakofóniából, ahogy koccintanak. A bárpultnál többen állnak. Kimagaslik közülük egy férfi, aki félig ül az egyik magas széken, hosszú lábai egyikét felhúzza a keresztpántra, divatos öltönynadrágja felcsúszik a bokája fölé. A nyakkendőjétől már megszabadult, inge felső két gombját kigombolta, megcsillan a mandzsettájában a fekete kő, ahogy szájához emeli a whiskys poharat. Szőke, hosszabb haja hullámos, egy tincs bohókásan az arca elé hull, kék szeme a táncparkettet fürkészi.

Dolgozik egy lány a logisztikán. Nem egészen egy hónapja vették fel. Az első pillanattól fogva elképesztően tetszik neki. Bent a cégnél összefutnak néha – a büfében, vagy egy-egy megbeszélésen. Olyankor váltanak pár szót, két hete, játékosan flörtölnek. Semmi komoly. Munkatársi évődés. Pár napja a lány eléggé el volt kenődve, neki pedig sikerült megnevettetnie. Pontosan tudja, milyen fontos dolgok ezek.

Észreveszi a lányt. Sötét haján táncot járnak a diszkófények, piros rövid ruhája karcsú alakjára simul, csípőjét rázza a zene ütemére. Kortyol az italából, közben a pohár pereme fölül elbűvölten figyeli a lány kerek popsiját, vékony derekát. Egy kolléga lép oda hozzá imbolygó járással, a szeme opálosan fénylik az elfogyasztott alkohol mennyiségtől. Esetlenül, durván hátba veregeti, a pultra támaszkodik, hangosan rendel a pincértől. Megkapja az italát, koccintásra emeli.

- Zsoltikám! – bömböli – Állati a buli!

- Jaja – mondja a férfi, de szemét nem veszi le a táncparkettről.

A kollégája arrafelé néz.

- Jó bőr – mondja kissé kásás hangon – Meghúznám...

- Én meg is fogom! Még ma! – feleli a Zsoltnak szólított férfi, s közben poharát a pultra teszi, a háta mögé.

- Az kizárt! – feleli a kolléga.

- Fogadjunk! – néz rá Zsolt komoly arccal.

A kolléga felröhög, kifröcsög száján a fehérbor. Megint hátba veregeti Zsoltot:

- Jó, fogadjunk – hahotázik tovább – tízezer forintban.

Kezet ráznak, megkérik a mellettük álló kollégát, hogy „vágja el".

- Na, akkor csak figyelj! – villant mosolyt Zsolt és a táncparkettre indul.

Forrás: Shutterstock

Felkér egy idősebb kolléganőt, aztán egy másikat, majd egy harmadikat. Illedelmes, udvarias. Igyekszik, minden partnerével a lányhoz közel táncolni. Egyszer még rá is mosolyog. Helyére kíséri a harmadik hölgyet, megköszöni neki a táncot, majd a lányhoz megy.

- Szabad? – kérdezi szinte félszegen.

A lány széles mosollyal bólint. Épp egy lassú szám csendül fel. Táncolni kezdenek. A férfi udvarias, kezét a lány háta közepén nyugtatja, nem lép hozzá túl közel. Tudja magáról, nagyon jól táncol. Nem volt hiába az esküvő előtt a féléves táncoktatás! Határozottan vezeti a lányt, örömmel konstatálja, hogy hagyja magát. Mikor vége a számnak, ránéz:

Egy kis kaland belefér a házasságba?

- Van kedved inni valamit? Egészen megszomjaztam.

- Persze, menjünk – feleli a lány.

A bárpulthoz sétálnak, megkérdi, mit kér, rendel mindkettőjüknek. Mikor átveszi a poharakat, a kollégájára kacsint, az meg felröhög.

- Menjünk, keressünk egy csendesebb sarkot, nagy itt a tömeg, sok az ittas ember – néz jelentőségteljesen a kollégára.

Pár perccel később a szórakozóhely egyik sarkában ülnek, kis kerek asztalnál, kényelmes, bőrfotelekben, csendesen beszélgetnek.

- Tudod - szólal meg egyszer csak Zsolt – na - zavartan köhint, a poharával babrál. – El kell mondanom valamit, Nóra – fejét lehajtja, alulról felfelé néz a lányra.

Mióta először megláttalak, úgy érzem, van benned valami nagyon különleges. Biztosan észrevetted, kicsit kerüllek. Kérlek, bocsásd meg ezt nekem! Vonzódni kezdtem hozzád és... - félrefordítja a fejét, lesüti a szemét, nagy levegőt vesz – ez helytelen. Nős vagyok. Tilos ilyesmit éreznem. Ne mondj semmit! – emeli fel a kezét. Egyszerűen muszáj volt elmondanom Neked. Te vagy a legkülönlegesebb lány, akit ismerek.

A lány elpirul, belekortyol az italába. Lassan teszi le a poharat a kis asztalra, majd a férfi karjára simítja kezét, gyengéden megszorítja.

- Ah! – kapja fel Zsolt a fejét – Azt hiszem, ostobaság volt elmondanom. Az alkohol tett ilyen bátorrá, azt hiszem – löttyinti meg italát a poharában – Bocsáss meg nekem! Tudod, az utóbbi hónapokban nagyon magam alatt vagyok. A kedves mosolyaid olyan sokat jelentenek nekem! – mélyen a lány szemébe néz. – Nem szeretném mindezt elveszíteni a buta szövegelésemmel.

A lány oldalt hajtja kissé a fejét, úgy néz rá. Zsolt a hajába túr - a rakoncátlan tincs engedetlenül visszahull az arcába. Sóhajt. Arca gondterhelt.

- Nézd,- kezdi és megint mélyen a lány szemébe néz – az a helyzet, nagy gondjaim vannak. Ez szigorúan bizalmas! A feleségem alkoholista.

A lány megrendülten néz rá, mellkasa elé kapja a kezét, úgy suttogja.

- Sajnálom. Ez borzasztó!

- Nem akarlak a magánéleti problémáimmal terhelni! Félre ne érts! Csak azt akarom, tudd meg, miért olyan fontosak nekem a mosolyaid és miért mondtam el ezt Neked most. Senki sem tud a problémáimról... Benned megbízom.

- Egyfelől – kezdi a lány – köszönöm a bizalmad. Másfelől nálam jó helyen van a titkod, ne izgulj – apró kezét a férfi kézfejére teszi, megsimogatja. – Tudod, ritka az, ha egy férfi képes az érzéseiről beszélni. Hálás vagyok, amiért elmondtad.

- Szégyellem ezt a helyzetet. Vannak napok, amikor nem tudom, hogyan birkózzam meg ezzel – ismét a hajába túr. Szabad kezével a lány kézfejére simít, a poharáért nyúl. – A nők egymás közt el tudják mondani, amikor fáj valami, amikor bántja őket bármi is. A férfiak egymás közt ilyet nem tesznek. Aztán persze benne szorul a dolog az emberben. Egy idő után a férfi már nem is önmaga – belekortyol a poharába.

- Ha úgy érzed, segít, szívesen meghallgatlak.

- Köszönöm – fogja két tenyerébe a lány kezét – Hálás vagyok érte! Ha megengeded, élni fogok vele. De ne itt, ne ma – próbál mosolyogni – Ne tegyük tönkre ezt a jó bulit az én nyavalygásommal. Jövő héten egy kávé mellett? Munka után?

- Rendben – feleli a lány.

- Egy dolgot még elmondhatok?

- Persze! Hallgatlak.

- Az a legeslegrosszabb, hogy hónapok óta semmi intimitás nincs az életemben. Az, ahogy az előbb megérintetted a kezem, fájón rávilágított erre. Ugyanakkor hónapok óta ez az érintés a legszebb dolog, ami történt velem. Köszönöm!

A lány kedvesen rámosolyog, megszorítja a kezét, ő pedig gyengéden visszaszorítja.

- És most, - mondja Zsolt, - elég a búslakodásból – aki ilyen szép, mint te, annak a táncparketten a helye, hogy mindenki megcsodálhassa. Visszakísérlek.

Azzal odasétálnak a táncoló emberek tömegéhez.

- Maradsz még? – kérdezi Zsolt a lánytól.
- Persze – feleli zavartan Nóra.

- Akkor később, még látjuk egymást. Nehogy elmenj köszönés nélkül! – simít végig a lány karján.

- Semmiképp – mosolyog vissza Nóra.

Azzal otthagyja a táncparketten, a kabátjáért megy, felveszi, kilép a szórakozóhely ajtaján. Mellbe vágja a kinti hideg. Előveszi a telefonját, feloldja, megkeresi a számot, elindítja a hívást. Három csörgés után kedves női hang szól bele:

- Csók, Drágám!

- Csók, Kedves! – mondja a férfi – Annyira hiányzol, muszáj volt, hogy felhívjalak és halljam a hangod. Ugye még nem aludtál?

- Nem, még olvasok. Kristóf nemrég aludt el.

Forrás: Shutterstock

- Legszívesebben most azonnal hazamennék hozzád! – mondja meleg hangon a férfi – De még csak most jön az a rész, amikor smúzolnom kell a főnökeimmel, tudod, hogy biztosan előléptessenek. Nem szeretem ezeket a helyzeteket! Lehet, hagyom a fenébe az egészet, inkább elindulok haza hozzád. Az izgalmasabb! – mosolyog bele a telefonba.

- Valóban izgalmasabb – kacag a felesége -, csakhogy én holnap is itt leszek, a főnökeid meg most vannak olyan állapotban, hogy megpuhítsd őket. Úgyhogy azt hiszem, kénytelen leszel még maradni egy kicsit. Mindjárt két gyerekes apuka leszel. Szükségünk van a zsíros állásodra, tudod – nevet az asszony.

- Hát jó – mondja lemondóan – akkor kénytelen leszek maradni. A feleségem szava számomra parancs!
Az asszony kuncog, ő vele nevet.

- Tudd le az előléptetéshez szükséges smúzolást, aztán siess haza.

- Igenis asszonyom! Megyek, bevetem magam, hogy ön nyugodt legyen az anyagi jövőnk szempontjából. Nem tudom meddig fog tartani, de ígérem, kitartó leszek.

- Én itt az ágyban megvárlak – nevet az asszony – Már alig bírom nyitva tartani a szemem.

- Szép álmokat, gyönyörűm – mondja a férfi – Majd hozzád bújok, ha hazaértem.

Elköszönnek egymástól, zsebbe csúsztatja a telefont.

„Ez kész, minden rendben" – gondolja – „Akkor jöhet a fogadás elnyerése."

Széles mosollyal az arcán sétál vissza a szórakozóhelyre.

Évek után tudtam meg, hogy megcsaltál, mégis szeretettel gondolok rád

Szemével megkeresi a lányt, majd hozzásiet. Táncolnak, nevetnek.

- Sétálunk egyet? – kérdezi a férfi – Elképesztően meleg van itt bent.

- Jó ötlet – mondja a lány, pihegve a sok tánctól.

Felveszik a kabátjaikat, kilépnek a hidegbe. Csendben sétálnak egymás mellett.

- Nagyon hideg van – húzza össze magán fázósan a kabátot a lány.

Zsolt magához húzza. Megöleli. Csókolózni kezdenek.

- Most mondhatnám, te jó ég mit teszek... ezt nem szabad – súgja a lány hajába – és igaz is lenne... de hónapok óta, nem csókoltam meg senkit és túl jó ahhoz, hogy abbahagyjam... - hajol újra a lány ajkaira.

Kis idő múlva elhúzódik, megfogja a lány vállait, eltartja magától.

- Mit teszel velem, édes Nóra? Mit? – néz mélyen a lány szemébe – Mindjárt kettéhasadok – elengedi a lány vállait, lehajtja a fejét. – Ez a legjobb dolog, ami történt velem egész évben, ugyanakkor... Nem ígérhetek neked semmit, nem adhatok semmit, csak ezt itt és most. És ez tisztességtelen. Ne haragudj!

- Ne kérj bocsánatot az érzéseidért – simogatja meg a lány az arcát. – Inkább csókolj még – hajol közelebb, s ismét elvesznek egymás karjaiban.

- Itt lakom nem messze – súgja a lány – Gyere el hozzám...

- Nem tehetem! Hogy tehetném ezt veled? Mondtam... Nem tudok adni semmit – a probléma odaköt a házasságomba és... - Nem, édes Nóra. Te ennél többet érdemelsz. Semmire sem vágyom jobban, hidd el! De ez végtelen önzés lenne részemről. Gyönyörű vagy! – simogatja meg a lány arcát.

A lány kézen fogja, a szemébe néz, úgy mondja:

- Nem kérek semmit, nem várok el semmit. Most gyere fel hozzám. Ez lesz a mi kis ajándékunk egymás számára – mosolyog.

Másfél órával később egyedül ér vissza a szórakozóhelyre. A kollégája ott támaszkodik a bárpultnál. Szélesen vigyorog, mikor meglátja, rendel neki is egy whiskyt, felé nyújtja.

- Hoztad a tíz-ezresem? – kérdi röhögve.

- Ó, nem egészen – feleli Zsolt és előveszi a telefonját. Feloldja, koppint néhányat a képernyőn, majd a kolléga felé fordítja.

A képen Nóra, ágyban fekszik, a takaró lecsúszott karcsú derekára, csupasz, tejfehér bőre szinte világít. Karjai a feje felett, apró mellén a mellbimbói felfelé merednek, sötét haja szétterül a párnán, szeme csukva, ajkain félmosoly bujkál. A kolléga előveszi a pénztárcáját, keres egy tízezrest, összehajtja, Zsolt ingzsebébe tűri.

- Most pedig meséld el az összes mocskos részletet – vigyorogja.

Mindketten a bárpulthoz fordulnak, Zsolt kaján vigyorral mesélni kezd...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.