A rossz szokásaimtól kell megválnom, mielőtt te válsz meg tőlem

A viselkedésem és a rossz szokásaim miatt a barátom eltávolodott tőlem. Teljesen tönkre tettem a kapcsolatunkat. A folytonos kritizálás, hazugságok és felesleges viták megmérgezték az életünket.

A múltban gyakran viselkedtem helytelenül a kapcsolataimban. Persze minden párkapcsolatban vannak konfliktusok, amikre létezik megoldás, de sajnos sok esetben az ártalmas viselkedéseim szokássá váltak. Sokszor észre sem vettem, hogy megbántottam a barátomat. Én voltam a hibás, amikor a rossz szokásaimmal veszélybe sodortam és megmérgeztem a kapcsolataimat.

Vannak szokások, amiktől azonnal szabdulj meg, ha magad mellett akarod tartani a pasidat. Oka van annak, ha egy párkapcsolatban az egyik fél eltávolodik a másiktól. Lehet, hogy egyszerűen csökken a vágy, esetleg egy harmadik fél áll a háttérben, azonban sok esetben az eltávolodás válaszreakció a másik fél problémás viselkedésére. 

Ezek a szokások voltak leginkább rossz hatással a románcaimra:

Kritizálás

Gyakran kritizáltam a barátomat, és alig volt hozzá kedves szavam. Emiatt gyakran azt érezte, hogy semmit sem csinál jól. Ez nagyon bomlasztó volt a kapcsolatunkra nézve, és már utólag nem csodálkozom azon, hogy az akkori barátom inkább kilépett a kapcsolatból.

Dominancia

Általában mindenre van egy jó érvem, mindig mindent megmagyarázok, minden vitát én nyerek, és mindig nekem van igazam. Sok olyan helyzet volt már az életemben, amikor a dominancia az előnyömre vált, de ez nem mondható el a párkapcsolataimról. Ezzel a viselkedéssel csak azt értem el, hogy a barátom többé nem osztotta meg velem a gondolatait és az érzéseit. Mivel nem látta értelmét, hogy felhozzon egy-egy problémát, inkább messziről elkerülte a nehéz helyzeteket és a veszekedéseket.

Az empátia hiánya  

Egy kapcsolatban fontos, hogy a felek jóban-rosszban támogassák egymást érzelmileg is. Sajnos az egyik kapcsolatomban egy-egy nehéz helyzetben nem voltam együttérző a barátommal. Ez oda vezetett, hogy a partnerem máshol elégítette ki az érzelmi szükségleteit.

Technológia  

Ma már nagyon idegesít, ha filmnézés, vacsora vagy beszélgetés közben valaki a telefonját nyomkodja. Régen én is ilyen voltam. Kevés figyelmet szenteltem a barátomnak, és amikor vele voltam, folyton Facebookoztam vagy cseteltem a barátnőimmel. Ezzel teljesen elrontottam a kapcsolatunkat.

Forrás: Shutterstock

Az odafigyelés hiánya  

Bár a folytonos zsörtölődés ártalmas a kapcsolatokra, az sem tesz jót, ha a partner elhanyagolva érzi magát. Gyakran a barátomat nem hallgattam meg és nem figyeltem rá eléggé.

Felesleges viták  

Persze minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, de a folytonos felesleges viták nagyon mérgezőek voltak. Minden apróságon megakadtam, és veszekedtem azok miatt.

Hazugságok

Voltak apróbb füllentéseim és komoly hazugságaim is. Sajnos ezek a hazugságok igazán fájdalmasak voltak. Előbb-utóbb mindig kiderült az igazság, és ezzel többnyire a párkapcsolatom is véget ért.

Bocsánatkérés hiánya

Hibázni emberi dolog, velem is sokszor megtörténik. Azonban fontos, hogy a hibáinkért tudjunk bocsánatot is kérni. Sajnos én mindig elmulasztottam a bocsánatkérést, de egy kapcsolat akkor működhet zökkenőmentesen, ha az a fél, aki hibázott, bocsánatot kér, különben a sértettség akár a kapcsolat felbomlásához is vezethet.

Nyitókép: Shutterstock

Ez is érdekelhet: Pont azzal rontod el, hogy túlagyalod a szerelmet...

    Ezek is érdekelhetnek