magazin Barátság extrákkal kibeszélő barátság nő és férfi között szenvedély érzelmek
Barátság extrákkal? A legjobb fiú barátom és én kipróbáltuk, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nekem ez egyáltalán nem működik. 

A barátság extrákkal kapcsolat egy ideig nagyon jól működhet, de lehetetlen érzelmileg teljesen elhatárolódni. Előbb-utóbb az egyik fél biztosan szorosabbra akarja fűzni a kapcsolatot. Így történt ez az én esetemben is.

Áronnal évek óta barátok vagyunk, közös társaságba járunk, nagyon jól megértjük egymást. Mind a ketten párkapcsolatban éltünk, mikor megismerkedtünk, de a véletlen úgy hozta, hogy kb. egy időben futott zátonyra mindkettőnk kapcsolata. Azóta még több időt töltöttünk egymás társaságában.

Az egyik szombat esti házibuliban csak ketten maradtunk, és még órákon keresztül beszélgettünk. Egyre bensőségesebb témák kerültek terítékre, és éreztem, hogy izzik közöttünk a levegő. Az járt a fejemben, hogy nem szabad továbbmennünk, hiszen ő az egyik legjobb barátom. Mindent elmesélünk egymásnak, mindent tudunk a másikról, a szexuális életünket és a barátságunkat jobb különválasztani.

De hiába, nem tudtunk ellenállni egymásnak, és engedtünk a vágyainknak. Csodálatos éjszakát töltöttünk együtt. Az ágyban ugyanolyan jól megértettük egymást, mint az életben.

Másnap kételyek gyötörtek: hibát követtem el? Vajon tudunk ezek után csak barátként tekinti egymásra? A gondolataimból a telefon csörgése rángatott vissza a valóságba: Áron hívott, azt mondta: csak a tegnap éjszaka jár a fejében, és szeretné, ha beszélnénk róla.

Találkoztunk és megbeszéltük, hogy semmiképp nem szeretnénk, hogy megszakadjon a barátságunk. Mind a ketten félünk egy kapcsolattal elrontani, de a közös együttlét olyan jó volt, hogy hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk: legyünk barátság extrákkal kapcsolatban. Semmi kötelezettség, semmi érzelmi kötödés, továbbra is jó barátok maradunk, de közben jól is érezzük magunkat.

Forrás: Shutterstock

Egy ideig igazán jól is működött, élveztük, hogy nincs elköteleződés, mégis van kivel összebújnunk, ha ránk tör a vágy.

De egy idő után egyre inkább azt éreztem, hogy nagyon szeretek vele időt tölteni, kölcsönös az érdeklődésünk, összeköt minket a szeretet, és a szex csak kiegészíti ezt. Éppen emiatt érzelmileg nem tudtam annyira távol maradni, hogy ne akarjak többet. Ha közösen voltunk egy társaságban, és láttam egy lánnyal beszélgetni, nagyon zavart, iszonyúan féltékeny voltam rá. Ha pedig nekem próbált meg valaki udvarolni, nem tudtam ismerkedni vele, mert csak Áronra tudtam gondolni.

Dilemmába kerültem, és nem tudom mitévő legyek. Tisztáztuk a szabályokat, és én is félek, hogy mi történik akkor, ha komolyabbra fűzzük a kapcsolatunkat, aztán nem működik, és ezzel tönkre tesszük a barátságunkat is. Ráadásul attól is tartok, hogy mi lesz akkor, ha visszautasít, ha azt mondja, ő nem akar többet. A kapcsolatunk ezután már soha nem lehetne a régi. Azonban lehet, hogy ő is ugyanígy érez, és ha nem vallom be neki az érzéseimet, talán elszalaszthatom az igaz szerelmet.

De döntenem kell!

Bátor leszek, elé állok és nyíltan beszélek vele az érzéseimről. Hiszen, ha ennyire jól megértjük egymást minden téren, bízom benne, hogy egy párkapcsolatban is tökéletesen tudunk majd együtt működni. Szeretném, ha a kapcsolatunk fordulatot venne. Remélem, hogy ő is hasonló érzéseket táplál irántam, mint amennyire én beleestem, és talán akkor életünk végéig boldogan élhetünk.

Neked volt már részed barátság extrákkal kapcsolatban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.