magazin kibeszélő párkapcsolat mamahotel otthon szülő
Számos oka lehet annak, hogy valaki felnőtt fejjel, 30 fölött is a szüleivel él. Sokszor ez a leggazdaságosabb és legkényelmesebb megoldás, mert nem kell albérletet fizetni és minden nap meleg étellel várnak haza. De vajon probléma a társkereséskor, ha a kiszemeltünk még mamahotelben lakik?

Mind jól ismerjük az Anyám nyakán című filmet, amiben a Matthew McConaughey által formált karakter még mindig a szüleivel élt, és ez sem a szülőknek, sem a csajoknak nem jött be. Nem véletlen, hiszen a felnőtté válás egyik alapvető lépése, hogy az ember elkezd függetlenül, önállóen élni.

Ha hasonló cipőben jársz és bizonytalan vagy a kiszemelteddel kapcsolatban, azonban érett férfit keresel, érdemes átgondolnod, hogy a pasi miért választja a jól megszokott mamahotelt. Minden esetre tartsd észben azt is, hogy a 16 és 29 év közötti pasik kb. 80%-a még mindig a szüleivel él. Bár elsőre furcsának tűnhet, ha a pasi még mindig a szüleivel él, de semmiképp ne ítélj anélkül, hogy ne ismernél minden körülményt. Ne ábrándulj ki azonnal a fiúból, mert az utcán elég sok hasonlóba tudsz botlani.

Lássunk néhány esetet:

Kényelmi szempont

A pasik nagy része kényelmi szempontból él az őt kiszolgáló szüleivel. Főznek és mosnak rá, tehát a tenyerén hordozzák. Anyuci és apuci kicsi fia így mindent megkap, és a lehető legnagyobb kényelmet élvezheti.

Erős érzelmi szálak

Az sem ritka, hogy a pasi és az anyja között olyan erős érzelmi szálak vannak, amik közé nem fér egy másik nő, tehát kénytelenek elszakadni egymástól. A srác így nagyon nehezen tud függetlenedni, és ez gátat szab annak, hogy érett férfiként viselkedjen.

Forrás: Shutterstock

Nem tehet róla

Nagyon elbizonytalanító tud lenni, ha a kiszemelted még mindig a szüleivel él, de te a cuki kisfiú helyett már önálló, érett férfire vágysz, akinek vannak tervei, és képes felelősséget vállalni. Mi van akkor, ha önhibáján kívül kénytelen a szüleivel élni? Sok pasi kényszermegoldásként választja a mamahotelt, például egy sikertelen vállalkozás, egy elveszített állás, vagy más szerencsétlen helyzet miatt. Ha így van, akkor idővel úgyis meg fogod tudni, és talán más szemszögből tekintesz a helyzetre.

Árulkodó jelek

A randin a pasi arra törekszik, hogy ne nála legyetek? Ha mégis hozzá mentek, egyből a szobájába invitál? A nappalit vagy a konyhát nem kezeli a saját tulajdonaként? Ez annak a jele, hogy otthon kényelmetlenül érzi magát, nem hosszú távra tervez ott élni, és valószínűleg arra fog törekedni, hogy minél előbb el tudjon szakadni a szülőktől.

Ha a szobájában körülnézel, találsz becsomagolt dobozokat, vagy bepakolt bőröndöt? Esetleg olyan érzésed van, mintha csak néhány éjszakára húzná meg magát? Ez is annak a jele, hogy nem tervez hosszú távon ott maradni.

Akár még hasznod is származhat belőle

Valószínű, hogy az anyukája mindig finom, friss és egészséges ételt főz, így felhagyhattok a szokásos pizzarendelésekkel. Elég hamar meg fogod ismerni a szüleit, így nem kell hiányolnod, miért nem mutatott be otthon. A családján keresztül sokkal hamarabb és sokkal több dolgot megtudhatsz a pasiról. Átláthatod a szüleivel való kapcsolatát, és ha bármi nem stimmel a fiúval, az hamarabb kiderül.

Egy felmérés szerint átlagosan 27 évesen költözünk el otthonról. Tehát, ha a pasi már 27 fölött jár és még mindig a szüleivel él, kezdj el gondolkozni a fent említett eseteken.

A húszas évek elején a legtöbb pasi még a szüleivel él, és ez így rendben is van, ugyanis még csak ekkor kezdi el az életét. Azonban, ha ez néhány év elteltével sem változik, lehet okod elbizonytalanodni. Persze minden eset más, és érdemes minden körülményt megvizsgálni, hogy megfelelőn tudjuk kezelni a helyzetet.

Neked gondot okozna, ha megtudnád, hogy a kiszemelted még a szüleivel lakik?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.