Miért nyomulnak egyes nők olyan férfiakra, akiknek van párjuk?

Vannak olyan nők, akik mindig párkapcsolatban élő férfiakat szemelnek ki maguknak. Az alábbi cikkünkben megpróbáljuk megfejteni, mi lehet ennek az oka.

Számos nőnek mindig olyan pasi kell, aki kapcsolatban él. Nem érdekli, hogy van barátnője, sőt! Inkább épp ez a tény ösztönzi arra, hogy felkeltse a férfi érdeklődését. Az ilyen lányok a „nézzük, meg tudom-e szerezni" elvvel működnek.

Vannak, akik magáért a versengés élményéért kezdenek bele egy kapcsolatba „szeretőként". Őket nemhogy nem zavarja, egyenesen inspirálja az, hogy van egy másik nő, akit le kell győzniük. Ez a harc csúnyán elfajulhat, ugyanis néhányan mindent megtesznek azért, hogy megkaparintsák a férfit, akit lehet, hogy még csak nem is szeretnek. Ezek a nők valószínűleg azt gondolják, hogy semmi sem szent, és kicsit sem foglalkoznak azzal, hogy a kapcsolat további résztvevőit milyen helyzetbe sodorják.

Hogy viselkedik egy ilyen nő?

Mikor egy társaságban van a kipécézett férfival, direkt kihívóan öltözik fel. Az sem érdekli, hogy ott van a barátnője, próbál mindig a férfi közelébe kerülni, és magára akarja vonzani a pasas figyelmét. Hidegen hagyja, hogy ezzel fájdalmat okozhat a kiszemelt személy párjának.

Tipikus, hogy a közösségi oldalakon lép kapcsolatba a férfival, lájkolja a képeit, reagál a sztorijaira, eléri, hogy ráírjon a fickó vagy ő kezdeményez beszélgetést.

Mik lehetnek az okai annak, hogy valaki, ezt élvezi?

• Az legáltalánosabb ok az, hogy féltékenyek mások boldogságára. Nem tudjak elfogadni, hogy más embereket harmonikus kapcsolatban látnak, nekik viszont nem jut partner.

A verseny izgatja őket. Annak a ténye vonzó, hogy ők még egy olyan férfit is meg tudnak hódítani, akinek van párja, így akarják megmutatni, mennyire ellenállhatatlanok, és azt szeretnék, ha ezt mások is észrevennék.

Forrás: Shutterstock

Így akarják bizonyítani saját maguknak is, milyen vonzóak. Általában az ilyen embereknek valójában kicsi az önbizalma, de ezt másoknak nem mutatják, hanem éppen ellenkezőleg, próbálnak magabiztosságot sugározni a külvilág felé.

Vonzóbb egy olyan férfi, aki már kellett valakinek, akiért teljesen odavan a barátnője.

• Feltűnési mániája van, nem bírja elviselni, ha nem vele foglalkozik mindenki.

• Számukra az az izgalmas, hogy kelletik magukat olyan férfi előtt, akinek barátnője van. Valamikor egyenesen azt élvezik, ha a férfi partnere is ott van, és látják annak feszültségét, miközben a kedvese őket bámulja. Persze ehhez már némileg rosszindulatúnak kell valakinek lennie...

Olyan is előfordul, hogy a nő tényleg beleszeretett a foglalt férfiba, és azért próbálja meg elcsábítani. Az esetek többségében a nő nem is akar komolyabb kapcsolatot a kiszemelttel, csak addig incselkedik vele, ameddig el nem éri, hogy felfigyeljen rá. Számára ez csak egy játék, egy kihívás.

Az ilyen nők érzelmi intelligencia szintje igen alacsony lehet. Az alacsony intelligencia az empatikus készségek erős elmaradását és kihasználatlanságát takarja. Alacsony EQ-val nehéz eldönteni, hogy egy-egy szituációban milyen viselkedési módok helyénvalók. Mivel az ilyen emberek nem értik mások érzelmeit, az sem meglepő, hogy képtelenek érzelmileg behatárolt szituációkhoz alkalmazkodni, azokat helyesen megélni.

Lehet, hogy néhány alkalommal sikerrel járnak, de a végén azt érik el, hogy mindenki eltávolodik tőlük, és sosem lesz normális párkapcsolatuk.

Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a felnőtt ember önszántából dönt úgy, hogy félrelép, amire senki nem kényszeríti.
Ha a férfi őszintén szereti a párját, hiába tesz meg mindent a csábító nő, az nem lesz vevő rá.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek