esküvő fotós magazin párkapcsolat esküvői fotós esküvői fotózás házasság
Esküvőre készülünk a szűk baráti körben. Mindenki nagyon várja és izgatott, kivéve a menyasszonyt - legalábbis úgy tűnik. Sok volt a stressz a koronavírus miatt, halasztani kellett többször is, de felmerült bennem a kérdés, hogy ez mennyire ad okot arra, hogy teljesen rezignáltan szervezd életed nagy napját? 

Az is megfordult a fejemben, hogy amit tapasztalunk, az nem is a sok stressznek és a vírushelyzetnek szól, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a menyasszony már most azt érzi, hogy mégsem kéne hozzámenni a pasihoz. Éppen ezért érdeklődve kattintottam le nemrég az egyik külföldi portál cikkét, ami arról szólt, hogy az esküvői fotósok pontosan látják - bizonyos jelekből -, hogy melyik házasság lesz tartós.

Hittem a címnek rögtön, ugyanis ha végiggondoljuk, akkor a fotós szerepe nagyon érdekes az egész esküvőszervezési folyamatban. Általában nem ismeri a házasulandókat személyesen, a nagy nap előtt körülbelül kétszer találkoznak. Aztán elérkezik az esküvő, és aznap hosszú órákon keresztül az ifjú párt figyeli. Bár nem mindent kap lencsevégre, a szeme elől egyetlen pillantás, grimasz, könnycsepp sem marad rejtve. Angol esküvő-fotósok azt mondják: vannak jelek, amik már a lakodalom napján arra utalnak, hogy a házasság nem lesz tartós.

Szerintük például intő jel, ha egyik felet teljesen hidegen hagyja a fotózás. Akadnak olyan vőlegények, akiket minden jobban érdekel annál, hogy valaki fényképezni próbálja őket. A menyasszonyoknak általában fontos, hogy élete nagy napján szuper fotók készüljenek róluk, és az önmagában is árulkodó, ha a vőlegény ezt nem veszi figyelmebe. De fordítva is adódhat a helyzet: az egyik fotós arról mesélt a cikkben, hogy érkezése után a menyasszony arra szólította fel, ne merészelje a fényképezőt "ráfogni". Később tudta meg, hogy a pár három hónap múlva elvált.

Árulkodó jel az is, ha a meghívott vendégek több mint 20 százaléka visszamondja a meghívást. Nincsen olyan lakodalom természetesen, ahol minden meghívott vendég jelen van, de ha az arányuk eléri a 20-25 százalékot, azon el kell gondolkodni. Ebben az esetben a család és a barátok egy része valószínűleg nem akar részt venni egy "hamis" esküvőn, és már régen tudják azt, amit a pár még nem vett észre vagy nem akar elfogadni: a házasságuk nem fog működni. Egy esküvő-fotós azt mesélte, volt olyan munkája, ahol 260 vendégből mindössze 60 ment el a lakodalomba.

Akkor sincsen valami rendben, ha a jegyespár nem ért egyet az anyagi dolgokban. A fotóssal való találkozáskor a házasulandók általában már birtokában vannak egy árajánlatnak, és az anyagiak ismeretében egyeztetnek. Előfordult, hogy az egyik fél a másik háta mögött próbált faragni a csomagból, és közölte a fotóssal, hogy semmiféle extra dolgot nem kérnek, a lehető legolcsóbban karja megúszni. Ez a fotósnak is kellemetlen, ám a legrosszabbul az jár, akinek a tudta nélkül intézkedik a párja. Egyértelmű, hogy az ilyen jellegű problémák a későbbiekben is megmaradnak, ezek pedig könnyen váláshoz vezethetnek.

Forrás: Shutterstock

Az esküvő után a lakodalom arra való, hogy mindenki levezesse a feszültséget. Ám jelzés értékű az, ha a buli alatt a friss házasok egy percet sem töltenek együtt. Több fotós is arról számolt be, hogy a sok ezer képből mindössze egy tucatnyin látni egyszerre az ifjú párt.

Az is mindenki számára kényelmetlen és nagyon árulkodó, ha a fotózás alatt a pár folyton egymást cikizi. Természetes, hogy egy számunkra idegen, feszült helyzetet humorral próbálunk oldani, de van egy határ, amikor a másik alázása már nem vicces. Az egyik fotós mesélt egy esetet amikor a piszkálódás eredményeként a menyasszony egyszer csak megsértődött, és közölte, befejezte, már eleget csókolgatta a férjét. A vőlegény pedig semmit sem tett, viszont láthatóan megkönnyebbült.

Szeretném leszögezni, hogy a fotósok megfigyelései bár nagyon érdekesek, általánosítani nem lehet. A fenti kategóriák közül egybe beleestem én is: nem emlékszem arra, hogy a buli ideje alatt sok időt töltöttem volna a férjemmel. Viszont ennek az volt az oka, hogy minden régen látott baráttal, régi és új családtaggal együtt szerettünk volna lenni, nevetni, táncolni, bulizni. Kicsit sem éreztük azt, hogy ennek a napnak arról kell szólnia, hogy csak és kizárólag egymás kezét fogva, csókolózva közlekedhetünk. Életünk legjobb bulija volt az esküvőnk, ott volt az összes olyan ember, aki számunkra igazán fontos, és 15 éve együtt vagyunk. Szóval ebben a témában sem lehet általánosítani, és nincsenek örökérvényű szabályok sem.

Orosz Angéla

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.