magazin kibeszélő párkacsolat exfeleség
Az exfeleségek szelleme képes még sokáig ott kísérteni a férfi életében, és mételyként mérgezni az új párkapcsolatot. Noha nem lehet tőle teljesen megszabadulni, ha gyerek is van a képben, de muszáj lesz őt kiűzni a házból, ha boldogan akartok élni, míg meg nem haltok. Vagy legalábbis valameddig...

Sajnos nem könnyű „kiiktatni" a pasid exfeleségét, ha gyerek is született a kapcsolatukból. Amikor egy gyermektelen pár szakít, akkor „csupán" annyi a dolguk, hogy elgyászolják a kapcsolatot, túllépnek az exükön, és újult erővel vetik bele magukat a következő szerelembe, jobb esetben soha többet nem találkoznak a volt párjukkal, és nem is kell többé hátranézniük. Így az újdonsült társnak nincs sok dolga a párja exével, azonkívül maximum, hogy lecsekkolja őt az Instán.

Na de nem ilyen könnyű megszabadulni az exfeleségtől, akivel a párodnak közös gyereke vagy gyereki vannak, mivel így örökre össze lesznek kötve, ha tetszik ha nem. Vele neked is együtt kell élned valamilyen szinten, mert nem fog eltűnni az életéből. A gyerekek miatt ugyanis kénytelen beszélni, találkozni vele, olykor még közös döntéseket hozni, ezek miatt veszekedni, tehát ő mindig ott lesz a háttérben, ezen senki sem tud változtatni. Csak ennek a mértéke nem mindegy...

Jobb esetben már kialakult egy életritmus a válás után, mikor kinél vannak a gyerekek, ki mennyire veszi ki a részét a nevelésükből, a feladatokból, és ez a rendszer automatikusan működik, a szülők pedig csak annyira vannak kapcsolatban egymással, amennyire minimálisan szükséges.

Ám nem mindenkinél megy olyan könnyen ez az átállás, mert gyakran még dolgozik bennük a düh, és igyekeznek a másikkal minél jobban kibabrálni, minden lépését megkritizálni, belekötni mindenbe. Keresztülhúzni a programját a gyerekekre hivatkozva. Ez pedig nem fog hozzájárulni az új harmonikus párkapcsolatok kialakulásához egyik félnél sem.

Forrás: Shutterstock

Volt abban tapasztalatom, amikor az exfeleség állandóan ott volt a háttérben, és irányított, dirigált, beosztotta a párom idejét (és ezzel az enyémet is) átszervezte a programokat, persze "csakis" a gyerekek miatt. Ez pedig állandó vitákkal járt kettőjük között, holott elvileg azért váltak el, hogy ez megszűnjön.

Vagy a másik verzió, amikor a válás után az exférj és az exfeleség még közös családi programokat szervez a gyerekekkel, együtt töltik az ünnepeket is, sőt akár együtt mennek nyaralni. Mindezt teszik persze a gyerekekért, mert talán így nem sínylik meg annyira a válást. Nekik ez teljesen természetes, nincs is már köztük semmi, csak éppen nem szakadtak el teljesen egymástól.
Kérdés, hogy ez mennyire egészséges, és mennyire jó valóban a gyerekeknek... Igazán akkor jelent ez problémát, ha a képbe jön egy új kapcsolat. Mert melyik nő nézné jó szemmel, hogy az exével lóg a pasija (de persze fordítva is)? Ezt hosszútávon semmiképp nem bírja ki egy kapcsolat, de indításnak se túl jó, ha a randipartnerünk benyögi, hogy a hétvégét tulajodnképpen a volt feleségével töltötte.
A gyerekeknek is meg kell szokniuk előbb utóbb, hogy a szüleik külön vannak,és már mással. És külön-külön kell programozniuk velük.

Mi a megoldás, ha azt látod, hogy túlságosan jelen van az exfeleség? Meg kell kérni a pasidat, hogy egyszerűen húzza meg a határokat, alakítsák ki a szabályokat, és ahhoz tartsa magát mindkét fél, amennyire lehet. Mert a „harmadiktól" sem várható el, hogy mindig legyen elnéző, és szokjon hozzá, hogy az ex a háttérből irányít. Ez hosszútávon nem tartható fenn, és valószínűleg a másik félnek sem lesz normális párkapcsolata, ha nem tud leszakadni a volt férjéről...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.