magazin kibeszélő megcsalás párkapcsolat félrelépés nyitott kapcsolat
Ne hidd, hogy a nyitott kapcsolat arról szól, hogy egymást kényetek-kedvetek szerint megcsaljátok. Egy ilyen jellegű kapcsolatnak is megvannak a maga szabályai, melyek egy része ajánlott, más része teljesen szabadon választott. Ám nem mindenki tud nyitott kapcsolatban élni.

Egy nyitott kapcsolatban nincs megcsalás (aminek egyébként 9 fajtája is van), mivel nincsenek titkok, így az egymás iránti tisztelet is megmarad. Alapja, hogy egymás számára tökéletesek vagytok, de ég bennetek a vágy valami új iránt. Ne úgy képzeld el, hogy minden héten mással bújtok ágyba, nem is azért fekszetek le mással, mert a ti kapcsolatotokból hiányzik valami. Egyszerűen csak nem mondtok nemet, ha mást is megkívánnátok.

A nyitott kapcsolatban élők érzelmileg csak a partnerük felé nyitottak, de sosem kezelik tárgyként, eszközként a harmadik felet.

A párok meghatározhatnak olyan szabályokat, mint például:

  • a másik baráti köre tabu
  • a harmadik féllel maximum X alkalommal lehet csak találkozni
  • nincs titok, mindig tudják, hogy épp ki van mással
  • a harmadik félnek tudnia kell a nyitott kapcsolatról
  • megbeszélik az együttléteket - sokakat ez izgat is
  • nincs harmadik fél, amíg nem oldják meg a kapcsolaton belül felmerülő problémákat, nézeteltéréseket
  • mindig ők az elsők egymásnak, a másik rovására - idő, energia, pénz - sosem kerülhet a képbe harmadik fél
  • a közös otthonban nincs mással szex, vagy csak ott lehet
  • a másikkal nincs együttalvás, közös program

Ezek egyike sem kötelező, de érdemes ilyen mélységekben is átbeszélni, ha belevágnátok egy nyitott kapcsolatba.

Forrás: Shutterstock

Érdekesnek találod? Teszteld magad, hogy képes lennél-e rá!

Féltékeny vagy? Felejtsd el!

Van az a fajta féltékenység, amit a társadalmi nyomás miatt érzel. Egy nő hozzászól a párodhoz egy szórakozóhelyen, és te máris ugranál, hogy kikapard a szemét? Kissé túlzó reakció, nem? Mégis sokan így állnak hozzá. Nézz mélyen magadba, és döntsd el, hogy valóban féltékeny vagy-e, vagy csak úgy teszel.

Abban az esetben, ha biztos vagy a párod irántad érzett szerelmében, szeretetében, tiszteletében és kötődésében, nem fogsz félni attól, hogy egy mással eltöltött órácska, megingathatja a kapcsolatotokat.

Birtoklod? Felejtsd el!

Úgy állsz a párodhoz, hogy ő csak a tiéd, és már azért is kiakadsz, ha nélküled akar valahová elmenni? Kétségek kezdenek gyötörni, ha mással, másokkal is jól érzi magát? Engedélyt kell kérnie, ha egyedül szeretne lenni?

A nyitott kapcsolat alapja, hogy elfogadod a másik autonomitását, és szabadon engeded - a saját szabályaitok által határolt hatalmas mezőn belül. Ő nem a tiéd, ő az, aki melletted van.

Ami fontos, ez csak akkor működik, ha mindketten akarjátok, mindkettőtök vágya időnként mással is lefeküdni. Ellenkező esetben ez csak engedéllyel történő félrelépés, hiszen nincs meg a kapcsolaton belüli egyensúly.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.