magazin nők tulajdonság kibeszélő pasik kiállhatatlan Szabó Kíra
Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, nekünk különösen – legalábbis a férfiak szerint minden bizonnyal. Ezzel valójában, mélyen legbelül mi is tisztában vagyunk, csak azért na, valljuk be, hogy ezt elég nehéz beismerni. A minap egy baráti társaságban bátorkodtam feltenni a férfi barátaimnak azt a kérdést, amelyre valójában minden nő szeretné tudni a választ: Melyek azok a dolgok, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem tudnak elviselni bennünk?

Kicsit félve közelítettem meg ezt a témát, mert azt gondoltam egy laza péntek este nem biztos, hogy erről szeretnének beszélni, pláne úgy, hogy a legtöbbnek ott ült a párja mellette. Azonban pozitívan kellett csalódnom, mert amint feltettem a kérdést a fiúk egymás szavába vágva színt vallottak. Bár a legtöbb dologban sajnos én is magamra ismertem, mégis üdítő volt hallgatni, ahogyan kifakadnak és egymás szavába vágva kiadják magukból a legtöbbször elfojtott gondolataikat.

Voltak olyan „problémák", amelyeket többen is megemlítettek, ezeket gyűjtöttem most össze.

Hajszálak és szőrszálak mindenhol

Igen, jól olvastad, nemcsak hajszálak, hanem szőrszálak is...ugyanis bármennyire nem szeretünk róla beszélni, állandó része az életünknek, amitől néha bizony, gondolom te is, a pasid szeme láttára szabadulsz meg. Na, ez még annyira nem is zavarja őket, sőt, inkább örülnek a rendszeres karbantartásnak, viszont, amit néha magad után hagysz, attól falra másznak és akkor most finoman fogalmaztam. Szinte mindegyik pasi kiemelte, hogy gyűlölnek a csajaik után bemenni a fürdőbe, mert tusolás helyett a zuhanyzóban ragadt hajszálak és a szőrszálak maradványait kell eltávolítaniuk, hogy egyáltalán lefolyjon a víz és ne áztassák el az alattuk lakót. Na, mit gondolsz? Magadra ismertél? Én bevallom, próbáltam fapofával végighallgatni a srácokat, de legbelül tudtam, hogy sajnos, ez nagyon én vagyok.

Kérdések hada

„Állandóan kérdeztek! Mindent tudni akartok még azt is, amit valójában mi sem tudunk! Hogy vagy? Milyen érzések kavarognak benned? Most mire gondolsz? És most? Szeretsz még?"
Ismerős? Kár lenne tagadni, hogy nem! A pasik nem értik, hogy miért akarunk mindent tudni és hogy lehet az, hogy sosem fogynak el a kérdések. Mi meg többnyire azt nem értjük, hogy miért nem lehet válaszolni. Miért olyan nehéz? Ja, hogy ez így egy kérdés volt. Bocsánat!

Forrás: Shutterstock

Állandó feladatosztás

A női oldalról nézve nem tűnik soknak, hiszen ezek közül magunktól jóval többet végzünk el, de a pasik szemszögéből vizsgálva néha valóban sokkoló lehet. "Vidd ki a szemetet! Ne a mosogató mellé, hanem bele tedd a kávés poharat! Ma légy szíves fizesd be a kéthete lejárt csekket! Ma ne felejtsd a gyereket az oviban!"
Bár soknak tűnik, de azért szerintem ezeket meg lehet ugrani, te mit gondolsz? Mi lenne, ha még a feladatokat is rájuk bíznánk?!

A nők mindig mindent jobban tudnak

Na, ennél a témánál volt a legnagyobb hangzavar a srácok között. Állítólag, hangsúlyozom, állítólag, mi mindent jobban tudunk, még azt is, amiről valójában fogalmunk sincsen. Sőt, ha nekik van egy véleményük valamivel kapcsolatban, mi arra is rácáfolunk, és mi helyettük elmondjuk, hogy tulajdonképpen mi is a véleménye, mert hogy biztosan nem az, amire ő gondol.

Ismerős számodra a szituáció, amikor a pároddal a népszerű svéd áruházból hazavisztek egy komódot, amit szerinted baromi egyszerű összerakni, nem is kell hozzá az összeszerelési útmutató és még akkor is okosabbnak érzed magad nála, amikor ő az útmutatót az arcodba nyomva erőteljesebb hangnemben közli, hogy: „de nem úgy kell, hát értsd már meg, ide van leírva" és te még akkor is ragaszkodsz az álláspontodhoz, hogy te úgyis jobban tudod, úgyhogy maradjon csendben?

A srácok szerint, ilyenek vagyunk mi nők. Nem tagadom, van benne némi igazság, de hát mit is kezdenének magukkal nélkülünk?

Lehet, hogy sokat kérdezünk, szanaszét hagyjuk a lakásban a haj és szőrszálainkat, olykor parancsnoknak hisszük magunkat és szüntelenül osztjuk ki rájuk a feladatokat és persze, mindig mindent jobban tudunk, mint ők, de emellett szeretjük őket, gondoskodunk róluk és bármennyire idegesítőek vagyunk néha, a nap végén mindig mellettünk találnak rá a nyugalomra.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.