Ott rejtőzik a konyhában minden, ami a bőr ápolásához szükséges

PR cikk
Ilyenkor télen a borús hideg időjárás nem csak a hangulatunkra, hanem a testünkre is rányomja a bélyegét. Nem elég, ha próbálunk még a szokásosnál is egészségesebben táplálkozni, hogy ellensúlyozzuk a napfény hiányát, kívülről is jó, ha törődünk magunkkal. A bőrünk egészsége nagyon fontos, hisz azon keresztül érintkezünk a külvilággal, ráadásul az az, amit először meg tudnak rajtunk figyelni mások. De szerencsére nem kell drága kozmetikai cikkekre költenünk feltétlenül, elég ha csak körülnézünk a konyhánkban, bőrápolási kincsekre lelhetünk. Nézzük is meg, mik azok az alapanyagok, amik ragyogóvá varázsolhatják a bőrünket.
Forrás: pixabay

1. Az édes illatos méz

A méz táplálékként is nagyon sokoldalú, de a bőrünkkel is több fronton csodákra képes. Rengeteg jótékony hatása ismert. Legegyszerűbb ha csak simán bekenjük vele a kiszáradt területeket, a térdet, könyököt vagy az ajkainkat, rajta hagyjuk fél órát, és már el is végezte a tökéletes hidratálást. De nem csak ennyi a hatása, nagyon jó gyulladáscsökkentő és serkenti a sebgyógyulást is, valamint csökkenti a duzzanatokat, így bátran kenjük rá kisebb hegekre, sérülésekre is.

Pakolást is készíthetünk belőle más dolgokkal keverve. Keverjünk össze egy kanál mézet egy tojás sárgájával, és adjunk hozzá egy teáskanál facsart citromlevet. Kenjük rá az arcunkra, hagyjuk rajta 20 percig… csodás selymes tapintású lesz az arcbőrünk.

Forrás: pixabay

2. Csodatevő gyümölcsök

Mindenki tisztában van vele, hogy minél több gyümölcsöt fogyasztunk, annál több hasznos vitaminhoz juttatjuk szervezetünket. De ez is egy olyan csodás ajándéka a természetnek, ami sokrétűen felhasználható.

A görögdinnye húsából például tápláló, hidratáló pakolást készíthetünk egy fárasztó nap után. Nem kell mást tennünk mint elkeverni némi tejföllel, felkenni az arcunkra, berakni valami kellemes andalító muzsikát, és igazán pihenni.

Ha faggyútermelési problémáink vannak, azaz nagyon zsíros és mitesszeres a bőrünk, csak keverjünk össze némi összetört banánt joghurttal, ez helyrebillenti az egyensúlyt.

Szintén zsíros bőrre a másik csodaszer az őszibarack. Keverjünk el egy pépesített barackot egy tojás sárgájával, és ezt kenjük a zsíros bőrfelületekre.

Télen elég drágák a gyümölcsök, és nem is mindenhol széles a kínálat, pedig most van erre a plusz vitaminra leginkább szükségünk. Így mielőtt elmegyünk vásárolni, nézzük meg, hogy hol számíthatunk esetleg akciókra. Az Ujsagomat.hu oldalán összegyűjtve találjuk az akciós katalógusokat, ahol rákereshetünk külön a gyümölcsökre is. A Lidl Akciós újságban például kedvező áron találjuk a grépfrútot, amiből kézfürdőt készíthetünk, ha egy liter vízbe egy grapefruit levét belecsavarjuk. Puhává és selymessé varázsolhatjuk ezzel az igénybe vett kezeinket. Ha minden terv nélkül csak úgy beesünk egy üzletbe, megláthatjuk, mekkora árkülönbség van egy leárazott és egy normál áras termék közt.

Forrás: pixabay

3. A sokoldalú tea

Belülről is sokféle teával hathatunk a bőrünkre, hiszen több (elfogyasztott) gyógynövénynek van hidratáló hatása. Olyan teákról is tudunk, amik kívülről is csodákra képesek. Fekete tea biztosan van mindenkinél otthon. Ha allergiás szezonban beduzzadt a szemünk, vagy csak sokáig néztük a monitort egész nap és elfáradt, akkor tegyünk be 2 áztatott fekete tea filtert a hűtőbe fél órára, aztán helyezzük a szemünkre és relaxáljunk, szinte csodát fog tenni.

A kamilla gyógyító hatása is régóta ismert, ezért a kamillatea is több mindenre hatásos. Nyugtatja az irritált bőrt, rovarcsípésekre, horzsolásokra is kiváló. De az aknés, száraz, igénybevett bőrre is nagyon sokat használ.

A fehér tea a legtisztább teafajta, még a zöld teánál is több antioxidáns van benne, és ez a bőrünknek is nagyon jó. Remek például az irritált, viszkető fejbőrre. Elég ha heti néhány alkalommal fehér teával öblítjük le a hajunkat, meg fog szűnni a kellemetlen érzés.

Forrás: pixabay

Láthatjuk, hogy nem a szép téli bőrért elég csupán csak a kamránkig menni, és nem kell a plázákat járnunk drágábbnál drágább, mesterségesebbnél mesterségesebb csodaszerek után kutatva. És még a felsoroltakon kívül is számos olyan dolog van, amivel ápolhatjuk a bőrünket. Akárcsak a kávézacc mint bőrradír, vagy a tejes fürdő vagy a túrós pakolás. De a lényeg úgyis az, hogy egy fárasztó nap után próbáljunk lepihenni, relaxálni, félretenni a gond

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.