esküvő kibeszélő vőlegény megcsalás magazin menyasszony Molnár Kitti szerető
Bea összerezzent, amikor a telefonja pittyent egyet. Ránézett a felvillanó képernyőre, és éppen el tudta olvasni keresztanyja felugró üzenetét: "Már úton vagyunk, alig várjuk!"

Újra a tükörbe pillantott, és megigazította a kósza tincset, amely beleakadt hosszú pilláiba. Pontosan öt éve egy ugyanilyen elkapott, egysoros üzenet változtatta meg az életét. Két hét volt hátra a nagy napig. Ádámmal, élete szerelmével, örök hűséget készültek fogadni egymásnak, és boldogan tervezgették a lakodalmat. Abban a meseszép présházban, ahol az első hétvégéjüket töltötték együtt.

Akkor már két éve rajongásig szerették egymást. A lány fél év után Ádámhoz költözött. Együtt gondolták újra az immár közösnek kikiáltott lakást, együtt festették át a falakat és töltötték fel Ádám minimalista konyhaszekrényét fazekakkal, lábosokkal. A fiú igazi gondoskodó nőt kapott maga mellé, Bea pedig minden egyes nap köszönetet mondott az égnek, amiért ilyen kedves, odaadó férfit sodort mellé az élet.

Áhítattal simogatta a csipkés fátylát, és jó néhányszor felpróbálta a menyecske ruháját, hogy biztos úgy áll-e rajta, ahogy kislányként megálmodta. Úgy érezte, semmi nem veheti el a boldogságát. Éppen az ültetési sorrendet variálták át Ádámmal, amikor a férfi céges telefonja megszólalt. Felvette, és diszkréten elvonult a nappaliba, hogy ne zavarja őt a koncentrálásban. Ekkor azonban pittyegett a vendéglista mellett hagyott magántelefonja. Egy ismeretlen nő nevével chat ablak villant fel a képernyőn, egy üzenettel: "Akkor holnap 9 óra, Oktogon."

Bea megfeszült. Meredten bámulta az éles fénnyel világító képernyőt, amíg el nem sötétült. Arra a napra szervezték a barátnői a lánybúcsút. Ádám azt mondta, hogy itthon lesz, mert az ő barátai csak egy héttel későbbre szervezték a legénybúcsút. Azonnal tárcsázta a legjobb barátnője számát, és csak annyit mondott neki: "Kérlek, csináld úgy a programot, hogy este kilenckor az Oktogonon legyünk!"

A kérése teljesült. Rózsaszín tüllszoknyában, tiarával a fején érkezett ötödmagával az Oktogonra. A barátnői először nem értették, mit keres olyan veszettül, de amikor megtorpant és könnyes szemmel az egyik kapualjat bámulta, mindent megértettek. Ádám nyakát akkor karolta át egy idősebb, kihívó külsejű nő. A fiú a nő szájára tette az ujját, kacsintva mondott valamit, majd a kapukulccsal kezdtek el babrálni.

Forrás: Shutterstock

- Rohadt szemét! - kiáltotta Bea egyik barátnője, aki egy ideje már a telefonját maga elé tartva filmezte a jelenetet. A menyasszony nem tudta megállítani a feldühödött, kissé spicces lánybúcsús csapatot, akik harci kiáltással rohantak a kapu felé. Ádám és a nő elkerekedett szemmel nézték, ahogy öt őrjöngő, csillámban úszó, nyúlfüles hajráfot viselő csaj rohan feléjük.

A férfinak volt nagyobb lélekjelenléte, így az utolsó pillanatban berántotta partnerét az éppen nyíló kapun. A lányok az ajtón dübörögtek, a járókelők hol döbbenten, hogy vigyorogva, telefonjukkal videózva vették a történéseket. Bea pedig az abszurd jelenet és az érzelmi hullámvasút hatására eszelős nevetésbe kezdett.

Persze, ami a szokatlan lánybúcsú estéje után következett, az közel sem volt ennyire vicces. Kiderült, hogy Ádámnak fél éve viszonya van. Az esküvőt lefújták, a nászutat lemondták, és a lány három nap múlva már az anyjáéknál volt. Olyan gyorsan költözött ki, hogy szinte minden holmit ott hagyott Ádámnál.

Ennek már öt éve. Mégis a torkába szaladt a szíve, amikor ma reggel megpittyent Laci telefonja, és egy ismeretlen nő nevét írta ki a chat ablak.

- Az unokahúgom, aki Németországban él - mutatta Laci mosolyogva az üzenetet. - Alig várom, hogy bemutassam neked! Olyan boldog, hogy elhívtuk az esküvőnkre!

Bea a tükröt nézte, elvigyorodott, és a hajába tűzte fátylát. Már csak pár óra, és a férfi, akit szeret, oltár elé vezeti.

Molnár Kitti novellája

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.