Hazug férfinak hittelek, de túl hamar ítélkeztem...

Semmi kedvem nem volt egy újabb esküvőhöz, de az ember a saját unokahúga lagziját mégsem hagyhatja ki. A cégnél egész hónapban túlóráztunk.

Fáradt voltam, és amúgy sem akkora buli örökké egyedül megjelenni és végigasszisztálni mások boldogságát. Nincs nagy baj, rendben vagyok magammal, de azért mégis...

A szertartás rendben lezajlott, az ültetésnél a rokonságunkkal egy asztalhoz kerültem. Körasztalok voltak, így nem volt olyan feltűnő, hogy egyedül vagyok. El akartam szívni egy cigit, de a dohányzó rész előtt két részeg srác állta az utamat, és a - szerintük jópofa - csajozós dumájukat elsütve próbáltak közeledni.

Eleinte kedvesen hárítottam az italmeghívást, de aztán az egyikük megfogta a karomat. Azt mondta, amíg nem iszom velük egyet, nem enged el. Ekkor felment bennem a pumpa. Azon gondolkodtam, hogy szereljem le, de a véletlen a segítségemre sietett.

Egy magas, kigyúrt srác lépett ki a teraszra és viszonylag gyorsan felmérte a szitut. Pillanatok alatt elzavarta a két srácot, akik közül az egyik gúnyosan odavágta, mielőtt bement volna, hogy "Roland mindig hülye rendőr marad, örökké intézkedik." Hálás voltam a megmentőmnek, ő pedig látta, hogy minden porcikám remeg az átélt zaklatástól. Váltottunk néhány mondatot, majd felajánlotta, hogy bármikor kijön velem dohányozni, nehogy megismétlődjön az eset.

Jólesett a figyelmessége. Türelmesen megvárta, míg elszívom a cigit, aztán együtt mentünk be. Láttam, hogy egy fiatal lányhoz lép, aki egy kislányt tartott a karjában. Nem volt időm nagyon megnézni őket, mert a lány felém pillantott, mire zavartan biccentettem, ő pedig kedvesen intett. Később újra rá akartam gyújtani, kerestem a srácot, de nem találtam, így egyedül mentem ki. Az alattunk elterülő város fényeit néztem a korlátnak támaszkodva, mikor mellém lépett:

- Nem úgy volt, hogy kíséretet kapsz kifelé jövet? Feltűnt, hogy nem vagy bent, ezért jöttem ki.

Olyan zavarba hozott, hogy csak megrántottam a vállamat. Még jó, hogy nem látta, mennyire elpirultam. Kellett néhány perc, hogy feloldódjak. Észre sem vettem az idő múlását, annyira belemélyedtünk a beszélgetésbe. Kiderült, hogy Roland az ifjú férj legjobb barátja, és - ahogy korábban megtudtam - rendőr. Viszonylag hamar a kapcsolatokra terelődött a szó, így elmondta, hogy a húgával jött az esküvőre, és független. Úgy vettem észre, hogy tetszem neki. Elkérte az elérhetőségeimet, én pedig boldogan adtam meg neki...

Forrás: Shutterstock

Az örömöm mégsem tartott sokáig, mert egyszer csak kijött a húga telefonnal a kezében, és azt mondta:

- A nejed keres. Panaszkodott, hogy nem veszed fel, pedig már vagy tízszer hívott. Blankával van valami.

Roland bocsánatkérőn rám nézett, elvette a telefont, és eltűntek. Én meg ott álltam leforrázva. Szerencsére nem volt túl sok időm azon gondolkodni, hogy miért hazudott a kapcsolatát illetően, mert Bettinek kellett segítenem. Aztán jött a mennyasszonytánc, a töltött káposzta... És mire újra lett néhány szabad perc, meglepődve láttam, hogy Rolandék asztala már le van szedve. Mondjuk, a kínos jelenet után én is inkább szó nélkül távoztam volna az ő helyében.

Mielőtt hazaindultam, eldöntöttem, hogy nem foglalkozom vele tovább. Így is volt, egészen egy hétig, de aztán Bettina beállított az esküvői fotókkal. Megemlítette, hogy szerette volna nekem bemutatni Rolandot, a férje barátját, aki egyébként a világ legrendesebb férfija, de el kellett menniük, mielőtt megtehette volna. Mondtam, hogy jobb is - megismerkedtem vele, de minek? Elmeséltem neki az este történéseit, és persze azt sem hagytam ki, hogy a srác átvágott.

Betti elképedve hallgatott, majd megjegyezte, hogy Roland exnejével nem egyszerű. Túldrámázza a sérült kislányuk ellátását, de most tényleg komoly baj történt: Blanka befulladt, mentő vitte a kórházba, azért kellett elmenniük.

Piszokul elszégyelltem magam, hogy ilyen könnyen ítélkeztem, mielőtt megtudtam volna a részleteket. Megeskettem Bettit, hogy ne mondja el a férjének, mit gondoltam a barátjáról. Majd elkértem Roland számát és írtam neki egy üzenetet, jobbulást kívánva a lányának. Most várom a választ...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek