Neveletlenek a mai fiatalok? És ki tehet erről?

"Akik most iskolába járnak, azok a neveletlen szülők neveletlen gyerekei!" - olvastam nemrég ezt egy igen velős kommentben, ami egyben magyarázattal szolgálhat(na) a "mai fiatalok" viselkedésére.

De a neveletlen szülőket ki nevelte? Véletlenül nem pont az a korosztály, akik most ilyeneket írnak? Kinek a készülékében van a hiba?

A fiatalokéban, akik sok esetben azt sem tudják, mi a fene zajlik ebben a világban, hogy kellene lereagálni dolgokat és hogyan kellene viselkedni? Hiszen a szüleik nem tudták megtanítani nekik... Avagy a dolog az idősebb korosztálynál hibádzik, akik valahogy nem tudták felvenni a tempót a fejlődő világgal? És bár szerették volna a gyerekeiket a régi eszmék szerint nevelni, mégis észrevétlenül bekúszott a modern technikai az életükbe - amivel ők alapjáraton nem tudtak mit kezdeni. Esetleg csak azzal a részével tudtak azonosulni, ami megkönnyíti az életüket.

Ám nem megy az, hogy a dolgok jó részét élvezzük, de a rosszat ne engedjük az életünkbe és ne foglalkozzunk vele. Igen furcsa kettősség ez, ha belegondolunk. Hiszen tök jó, hogy van automata mosógép, számítógép, amin keresztül a munkánkat is elvégezhetjük, internet, ami által információkhoz juthatunk, mégis jó lenne megtalálni az arany középutat a régi eszmék és az új világ között.

Forrás: Shutterstock

 

Nem a fiatalok kérték ezt a fajta életet, és nem is szeretnék az ő bőrükben lenni mostanság. Amíg szülőket bírálnak, hogy 16-18 éves fiatalok mit keresnek este az utcán, elfelejtik, hogy az ő generációjuk nemhogy az utcán volt ekkor, de lehet, hogy már családot alapított. Ám ha most esik teherbe egy 18 éves, avagy 20-as évei elején járó lány, nagyjából mindent mondanak rá, csak azt nem, hogy normális ember - ahogy a szülei sem, hiszen mégis, hogy (nem) nevelték???

Tudjátok, mi jutott eszembe? Elvis Presley... A 60-as években, tehát kb. amikor az én mamám fiatal volt (ő most 80 éves), a nők bugyikat és melltartókat dobáltak fel a színpadra. De élhettem volna más sztár példájával is. Könyörgöm! Akkor mi a francról beszélünk?

Bezzeg ha az én lányom dobja fel a bugyiját valakinek 10 év múlva, az lesz, hogy háááát nah!!! A liberális nevelés! Zannnya is inkább foglalkozott volna vele, NEVELTE volna, ahelyett, hogy cikkekben hülyeségeket ír!

Szerintem az alapvető baj azzal van, hogy sokan képtelenek elfogadni egyetlen dolgot: a változást. Örökös változásban vagyunk mi is, a világ is körülöttünk, a generációk is. És én inkább látom magunkban, felnőttekben a problémát, mint a gyerekekben. Mert valahogy mi képtelenek vagyunk úgy változni, hogy ez őket segítse. Hiszen állandóan megy az ítélkezés, miközben a nagymama fehérneműt dobált egy színpadra. Nem abszurd ez?

És én azt gondolom, régen is voltak rossz, felháborító, erkölcstelen dolgok. Csak egyvalami nem volt: internet. Amondó vagyok, egyszerűen nettó ökörség korokat összehasonlítani, mert ennyi erővel a barlangba is visszamehetnénk.

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)

Nyitókép: Shutterstock