Intő jelek, hogy hamarosan véget ér a kapcsolatod

Egy friss szerelem elején minden rózsaszín ködben úszik. Egész nap a kedvesed illata, hangja, érintése után sóvárogsz, és türelmetlenül számolod a perceket, hogy találkozzatok végre.

De ha azt gondolod, hogy ez a mámoros időszak garanciát jelent az elkövetkező évtizedekre, akkor bizony tévedsz. Egy másik emberrel való együttélés ugyanis nem csupa móka és kacagás, hisz mindig adódnak nehézségek, amiken közös erővel kell túllendülni. Ellenkező esetben a kapcsolat elindul egy olyan lejtőn, ahonnan már nincs visszaút - ezért fontos, hogy minél előbb felismerd a vészjósló jeleket.

Egyre kevesebb időt szántok egymásra...

"Már megint a haverjaiddal lógsz!" "Rám soha nincs időd..." "Ezer éve nem voltunk kettesben!" Gyakran ismételt mondatok ezek, amik jelentéktelen apróságnak tűnhetnek, mégis oda kell figyelni rájuk. Nagyon fontos, hogy nap mint nap éreztesd szíved választottjával: mellette állsz és szereted. A kettesben töltött tartalmas idő erősíti az érzelmi köteléket

Gondolj csak vissza az első időszakokra, mennyi izgalmas dolgot csináltatok együtt! Ezek mindig jussanak eszedbe, mert közös élmények hiányában kialszik a láng, és egy idő után kiégettnek fogjátok érezni magatokat.

Már nem beszélgettek.

Unalomig ismételt közhely, de igaz: a kapcsolatok többsége a kommunikáció hiánya miatt fut zátonyra. Jobb, ha egy életre megjegyzed, hogy mély, őszinte beszélgetések nélkül nem működhet jól a nő és a férfi közötti viszony. Az ideális az lenne, ha legalább napi egy órát szánnál arra, hogy együtt átbeszéljétek az aznapi történéseket.

Forrás: Shutterstock

Hidd el, ez sokat segíthet a problémák megoldásában! Ha képtelen vagy világosan megfogalmazni a gondolataidat, abból súlyos félreértések születhetnek. Ez pedig egy hatalmas csapda, ami szakításhoz vezethet.

Nincsenek közös célok...

Ahhoz, hogy tökéletes párost alkossatok, a jó szex és a szeretet önmagában nem elég. A hosszan tartó boldogsághoz olyan célokra van szükség, amelyek mindkettőtök számára ugyanolyan fontosak. Ez lehet bármi. A lényeg, hogy lássatok magatok előtt egy utat, amin együtt haladva tanultok egymástól. Ha sikerül kitűzni egy közös célt, akkor az új lendületet ad a kapcsolatnak. Siker esetén pedig növeli az önértékelést és a magabiztosságot.

Egyre többet vitáztok.

Teljesen normális dolog, ha néha veszekszel a pároddal, hiszen nem mindenről gondolkodtok egyformán. A baj akkor van, ha a konfliktusok állandósulnak, és a múltbéli sérelmek, tévedések újra és újra felszínre kerülnek. A másik nagy hiba, amit elkövethetsz egy civakodás után, hogy duzzogva félrevonulsz a sebeidet nyalogatva, utána pedig átnézel a másikon.

Nyilvánvaló, hogy ezzel büntetni akarod őt. Ám ha gyakran viselkedsz így, azzal csak azt fogod elérni, hogy legközelebb nem mondja el, amit valójában gondol. Ebben az esetben viszont nincs remény közös jövőre.

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek