párkapcsolat viselkedés Herczeg Zsuzsa hiszti
Minden tiszteletem azoké, akik együtt élnek a végletek emberével. Legyen az nő, vagy akár férfi. Mert ha volt már olyan párotok, aki az egyik percben hisztikirály(nő), a másikban meg úgy csinál, mintha mi sem történt volna, akkor tudjátok, milyen őrjítő tud lenni.

Egy idő után pedig betelik a pohár.

Péter, az egyik barátunk, érdekes módon igen jól tűri az ilyesfajta megpróbáltatásokat. Bár ne avassuk szentté, hiszen bőven megvannak neki is a rossz szokásai - na de mások már akkor is rég falnak mentek volna a szélsőségek ilyen fokú megnyilvánulásától...

"Nekem erre nincs szükségem, legyen vége!" - kiabálja naponta a barátnője, és ország világ elé tárja szakításuk tényét. Bizonygatja, hogy ez most valóban a vég, de másnap már ismét szent a béke. Pedig a kimondott szónak ereje van. Elmondod a párod egy utolsó alávaló gazfickónak, majd ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok.

Vajon milyen hatással van ez egy párkapcsolatra? Mikor borul ki végleg a másiknál a bili az állandó jelenetek miatt?

Elgondolkodtam, hogy az olaszos kirohanások vajon erősìtik a kapcsolatot, vagy aláássák a másik szavainak súlyába vetett bizalmat. Peti mindenesetre még állja a sarat, de nem hiszem, hogy hosszú távon egészséges ez az állandó feszkó, a veszekedéseket követő álmatlan éjszakák. Mégsem lép ki a kapcsolatból. Hiába dől az állandó panaszáradat a részéről, nem vágja el a kettejük közötti köteléket - a "héja-nász az avaron" tovább folytatódik minden egyes kirohanás után.

Forrás: Shutterstock

A probléma pedig mindig ugyanaz. A barátunknak ugyanis van egy rossz szokása. Mustrálja a nőket, amitől a párja kiborul. Tovább nem megy, de ha egy szép nő elhalad mellette, tuti, hogy reflexből utánafordul. És egyéb dolog is van, ami a rovására írható: szeret csetelni a nőismerőseivel. Mivel korábban sokáig egyedülálló volt, szívesen vette körbe magát nőnemű barátokkal.

Amikor pedig Kriszti színre lépett, akkor sem hagyott fel ezzel a szokásával. Pedig a lány már naponta jeleneteket rendez. Persze, nem csak emiatt... Azért is, ha a férfi nem hasonló színben képzeli el majdani közös otthonukat. Sőt, olyan dolgok miatt is patáliát csap, amik még meg sem történtek.

Mi pedig csak hallgatjuk a mindennapos panaszkodást Pétertől. Mintha egy napi brazil szappanopera nézőivé váltunk volna, hiszen a soron következő részek mindig viharos érzelmi kitöréseket tartalmaznak. A baj csak az, hogy mindketten a rosszat hozzák ki a másikból.

Milyen jövője lehet egy olyan kapcsolatnak, ahol már a kezdetekkor sincs - szinte semmiben - egyetértés? Ráadásul ilyen fokon égnek a negatív indulatok! Hova vezethet egy ilyen szerelem? És meddig húzható? Ha a hónapok, évek alatt megfakulnak a lángoló érzelmek, akkor mi tartja majd össze a feleket?

Ők úgy tűnik, kivárnak. Addig is még kitörik majd néhány ajtóüveg, melyeket nem a szél vág be... Csak az a kérdés, hogy nem elpazarolt hónapok, évek-e ezek - hiszen örökké nem lehet maximumra tekert lángon égni. Mivel egyikőjük sem huszonéves már, ezért még jobban el kellene gondolkodniuk azon, hogyan találnak majd párt maguknak később, ha most hosszú éveket áldoznak egy ilyen "se veled se nélküled" viszonyra.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.